محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832893275
نقش خانواده ها در افزایش مطالعه
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: در گفت وگو با کارشناسان و ناشران در نمایشگاه کتاب نقش خانواده ها در افزایش مطالعه تهران- ایرنا- برگزاری بیست و هشتمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران می تواند عیار هر نوع سنجشی در امر فرهنگ باشد. حال باید دید خانواده ها با برگزاری این رویداد فرهنگی چگونه فرزندان خود را با فضای نمایشگاه آشنا می کنند و به سمت و سوی مطالعه سوق می دهند.
به گزارش روز یکشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، مطالعه و کتابخوانی امر حائز اهمیتی است که در اعتلاء و پویایی هر جامعه تأثیر بسزایی دارد. به طور بدیهی، زمانی جامعه می تواند روند رو به رشد داشته باشد و به آرمان شهر یا یک جامعه زنده و پویا تبدیل شود که مطالعه در آن به امری همگانی تبدیل شده باشد؛ برای دستیابی به این هدف و نهادینه کردن مطالعه در سطح جامعه، نقش خانواده ها از هر نهاد یا متولی فرهنگی دیگری مهم تر است؛ حال باید دید خانواده ها تا چه اندازه برای مطالعه فرزندان خود اهمیت قائل هستند و از روش های نوین در ترغیب آنان بهره می گیرند.
با توجه به اینکه سرانه مطالعه در کشور ما از آمار قابل توجهی برخوردار نیست و به عنوان مثال، مطالعه هر شهروند تهرانی در شبانه روز 32 دقیقه است، به این نتیجه می توان دست یافت که نهاد خانواده در این وظیفه مهم به جد کوتاهی کرده است. در این گزارش سعی کرده ایم بیشتر سراغ کارشناسان مستقر در حوزه نشر آثار فرهنگی کودکان برویم تا تأثیر خانواده ها را در امر مطالعه متبلور کنیم. مخاطبان نمایشگاه و مدیران برخی از انتشارات دیگر نیز از جمله افرادی بودند که موضوع تأثیر خانواده ها در مطالعه را با آنان در میان گذاشتیم.
صابر متولی، مدیر انتشارات سازمان چاپ و انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در زمینه نقش خانواده ها در افزایش مطالعه به خبرنگار ایرنا می گوید: بدیهی است زمانی که در خانواده ای فرهنگ کتابخوانی حاکم باشد فرزندان نیز به سمت کتابخوانی گرایش پیدا می کنند و کمتر به سراغ کارهای جانبی همچون اینترنت، تبلت، لپ تاپ و ... می روند.
زهرا خوئینی، مدیر فرهنگی انتشارات قدیانی، نیز بیان می کند: خانواده ها باید از اوان کودکی فرزندان خود را به مطالعه علاقه مند کنند؛ اکتفای صرف به کتاب های مدرسه در بی علاقه شدن فرزندان به مطالعه مؤثر است.
محمد افتخاری، از کارشناسان حاضر در انتشارات مهاجر، نیز در زمینه نقش خانواده ها در افزایش مطالعه به خبرنگار ایرنا می گوید: بهتر است خانواده ها نسبت به هر پیشرفتی که در مطالعه فرزندان خود می بییند واکنشی مثبت نشان دهند؛ آنان می توانند جوایزی را تدارک دیده و با این کار کودکان را به مطالعه ترغیب کنند.
در این میان کسانی هم بودند که نه تنها به نقش خانواده ها در مطالعه فرزندان تأکید داشتند بلکه خود ناشران حوزه کتاب های کودکان و نوجوانان را در این امر دخیل می دانستند.
حسن ستارزاده مدیر عامل انتشارات خانه ادبیات، از جمله این افراد است که رسالت فرهنگ سازی مطالعه در خانواده ها را تنها محدود به والدین نمی کند و نقش ناشران را نیز بسیار مهم و برجسته ارزیابی می کند.
ستارزاده معتقد به خلق ایده های جدید در تحریک و ترغیب خانواده ها نسبت به امر مطالعه در فرزندان است.
سپهر یوسفی یکی از بازدیدکنندگان نمایشگاه بین المللی کتاب تهران امسال بود که نظر وی را هم جویا شدیم. یوسفی به ایرنا می گوید: چنانچه خانواده ها به مطالعه، اعتقادی درونی داشته باشند، این توانایی را خواهند داشت که بر تربیت فرهنگی فرزندان خود تأثیر بگذارند؛ اما اگر تنها به رسانه ها اکتفا کنند تقریباً به جایی نمی رسند. به بیان دیگر والدین باید از درون خود به تأثیر کتاب آگاهی داشته باشند، در غیر این صورت این آگاهی به فرزندان آنان انتقال پیدا نمی کند.
سید محمود سید سماک، متصدی غرفه کودک انتشارات مبتکران، نیز نقدی براعمال سیاست خانواده ها در چگونگی ترغیب فرزندان به سمت مطالعه وارد می کند و می افزاید: خانواده ها با توجه به نوع علایق و تفکر خود بر فرزندان اعمال نظارت می کنند؛ این مسئله نمی تواند آن تأثیرگذاری را که باید در امر مطالعه داشته باشند، ایجاد کند.
برخی از کارشناسان آگاهی به مسائل روان شناختی کودکان و نوجوانان را برای دستیابی به هدف رشد مطالعه در جامعه بسیار اساسی دانستند.
فاطمه ملک محمدی، مدیر غرفه موسسه فرهنگی منادی تربیت، از جمله این افراد است. وی خانواده ها را نسبت به میزان نظارت و تهیه آثار فرهنگی برای فرزندان خود به دو گروه آگاه و غیر آگاه تقسیم می کند و به ایرنا می گوید: خانواده های آگاه، ذهنیت فرزندان خود را قبل از خرید کتاب آماده می کنند و تا جایی که امکان داشته باشد، به علایق فرزندان در جهت انتخاب کتاب اهمیت می دهند.
وی ادامه می دهد: دسته دیگر که با عدم آگاهی نسبت به نیازها و علایق فرزندان خود به نمایشگاه کتاب می آیند، بیشتر جنبه تفریحی آن را مورد توجه قرار می دهند؛ جالب اینجاست که به فرزندان خود اجازه انتخاب بر اساس علایق فردی را نمی دهند و علایق خود را بر علایق فرزندان غالب می کنند.
محمدی همچنین می گوید: در نمایشگاه کتاب امسال تنها 10 درصد از خانواده هایی که با فرزندان خود به نمایشگاه کتاب آمده بودند از روی آگاهی حضور داشتند؛ به طوری که ذهن فرزند خود را نسبت به چنین فضایی آماده کرده بودند و علایق او را در نظر می گرفتند.
کوروش بقایی، دکترای زبان و ادبیات فارسی که همراه فرزند خود برای خرید کتاب به نمایشگاه آمده بود، نقش خانواده در افزایش مطالعه را بسیار تأثیرگذار ارزیابی می کند و در می گوید: به دلیل اینکه کودکان نخستین تأثیر را از خانواده می پذیرند اگر خانواده و در رأس آن والدین به کتابخوانی علاقه نشان دهد و خود اهل مطالعه باشند، فرزندان نیز به مطالعه گرایش پیدا می کنند.
این معلم ادبیات درباره روش تربیتی که خود برای دو فرزندش در جهت تشویق آنان به مطالعه به کار می گیرد، بیان می کند: از زمان سه ماهگی تصاویر کتاب های مربوط به آن سن را برای فرزندان خود نمایش می دادیم؛ به علاوه همواره سعی کرده ایم آنان را به مکان های فرهنگی مانند کتاب فروشی ها، شهر کتاب ها، نمایشگاه کتاب، و ... برده و در خرید کتاب هیچگونه محدودیتی برای آنان قائل نشویم.
وی می افزاید: در این مکان های فرهنگی نیز باید طوری رفتار کرد که خاطره خوبی از کتاب برای فرزندان به جا بماند.
مختار صحرایی، مدیر اجرایی انتشارات رشد هم از جمله افرادی بود که برای تهیه این گزارش نظر وی را جویا شدیم. وی نیز معتقد است: خانواده ها باید با عمل و رفتار خود فرزندان را به کتاب و کتابخوانی علاقه مند کنند. اگر والدین به طور مستمر، هدفمند و بر اساس نیازهای روزمره کتاب های مربوطه را مطالعه کنند، فرهنگ کتابخوانی به طور ناخودآگاه در فرزندان نهادینه خواهد شد.
همانطور که در این گزارش خواندیم تأثیرگذاری خانواده ها بر فرزندان در زمینه افزایش مطالعه امری بدیهی است؛ اما این امر میسر نخواهد شد جز آنکه به یک شناخت شناسی در مورد فرزندان خود برسیم. شناخت زمانی حاصل می شود که در حین ترغیب فرزندان به مطالعه، علایق، نوع انتخاب و اندیشه آنان را کشف کنیم. نتیجه گیری درست از چیستی ذهن و علایق فرزندان در هنگام مطالعه با اختیارات لازم دادن به فرزندان همراه است؛ در غیر این صورت، مطالعه صورت گرفته حتی اگر هم ادامه پیدا کند در جهت درستی کاربست داده نمی شود. اگر خانواده را به عنوان نخستین نهادی در نظر بگیریم که در گام نخست تأثیرهای اولیه و بعضاً لاتغییری را در تربیت فرزندان می گذارد، پس مهم ترین و با اهمیت ترین نهاد در جهت سوق دادن آنان به سمت مطالعه خواهد بود. چنانچه خانواده محیط علمی و مباحث علمی را در درون خود ارزش گذاری کند، فرزندان نیز با ذهنیتی مطالعه محور و جویای علم پرورش خواهند یافت. در صورتی این مهم به مرحله اجرا در خواهد آمد که میان خواسته های خود و علایق فرزندان در امر مطالعه و رویارویی با کتاب تفکیک قائل شویم و در آزادی و اختیار است که فرزندان نگاه مثبتی به مطالعه خواهند داشت.
فراهنگ **آ.آ**1601**
27/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]
صفحات پیشنهادی
- نقش تلویزیون در افزایش مطالعه
نقش تلویزیون در افزایش مطالعه تهران-ایرنا-پایین بودن آمار مطالعه در ایران این پرسش را مطرح می کند که صدا و سیما به عنوان یک رسانه پر مخاطب چه اندازه می تواند در این زمینه موثر عمل کند به گزارش روز یک شنبه ایرنا هنگامی که تلویزیون در سال 1950 میلادی در سطوح مختلف جامعه مورد استفآیا نمایشگاه کتاب در افزایش سرانه مطالعه تاثیر دارد؟
آیا نمایشگاه کتاب در افزایش سرانه مطالعه تاثیر دارد تهران-ایرنا- این روزها شاهد مهم ترین رویداد فرهنگی در کشورمان هستیم که بی تردید دیگر حوزه ها و عرصه های فرهنگی جامعه را هم تحت الشعاع خود قرار داده است به طوری که شاید پربیراه نباشد که عظمت این رویداد سایر عرصه های فرهنگی کشوظرفیت دانشگاه ها در جهت افزایش سرانه مطالعه باشد
معاون فرمانداری میناب ظرفیت دانشگاه ها در جهت افزایش سرانه مطالعه باشد بندرعباس- ایرنا - معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری ویژه میناب گفت باید از ظرفیت دانشگاه های این شهرستان در جهت افزایش سرانه مطالعه استفاده شود به گزارش ایرنا محمد ریاضی یکشنبه در نشست انجمن کتابخانه های عمومیسرانه مطالعه دانش آموزان افزایش می یابد
با امضای تفاهمنامه میان نهاد کتابخانه ها و آموزش و پرورش سرانه مطالعه دانش آموزان افزایش می یابد تهران - ایرنا - دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور از روند اجرایی شدن تفاهم نامه ای میان این نهاد و آموزش و پرورش برای افزایش سرانه کتابخوانی دانش آموزان خبر داد به گزارش روز شنبهرییس باغ موزه کتاب: نمایشگاه کتاب در افزایش سرانه نقش بی بدیلی دارد
رییس باغ موزه کتاب نمایشگاه کتاب در افزایش سرانه نقش بی بدیلی دارد تهران - ایرنا - رییس باغ موزه کتاب به نقش تاثیرگذار نمایشگاه های کتاب در افزایش سرانه مطالعه اشاره کرد و گفت هرچه تلاش کنیم این گونه نمایشگاه ها پربارتر برگزار شود نتیجه آن در توسعه فرهنگ کتاب خوانی بهتر و پربار- افزایش سرانه مطالعه نیازمند شکل گیری شخصیت فرهنگی است
طه هاشمی افزایش سرانه مطالعه نیازمند شکل گیری شخصیت فرهنگی است تهران - ایرنا - معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی گفت سرانه مطالعه در کشور پایین است و بالابردن آن نیازمند ایجاد و شکل گیری شخصیت فرهنگی از خانواده تا دانشگاه است به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا طه هاشمی عقدرت رسانه های تصویری برای افزایش فرهنگ مطالعه
قدرت رسانه های تصویری برای افزایش فرهنگ مطالعه تهران - ایرنا- رسانه های تصویری تاثیر بی بدیلی در تغییر سبک زندگی مردم دارند و از همین رو می توانند در فرهنگ مطالعه و کتابخوانی جامعه نیز موثر واقع شوند به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا رسانه های تصویری با توجه به اینکه قادر هستند طیفمعاون فرماندار تهران: فناوری نوین سرانه مطالعه را افزایش می دهد
معاون فرماندار تهران فناوری نوین سرانه مطالعه را افزایش می دهد تهران- ایرنا- معاون سیاسی انتظامی فرماندار تهران گفت بهره گیری از تکنولوژی های نوین به افزایش سرانه مطالعه در کشور کمک خواهد کرد به گزارش خبرنگارایرنا علی اصغرناصربخت عصر سه شنبه هنگام دیدار از بخش های مختلف بیست- برگزاری نمایشگاه کتاب نقش مهمی در افزایش سرانه مطالعه دارد
برگزاری نمایشگاه کتاب نقش مهمی در افزایش سرانه مطالعه دارد یاسوج- ایرنا- فرماندار کهگیلویه با اشاره به نقش مهم کتاب در زندگی افراد جامعه گفت برگزاری نمایشگاه کتاب نقش مهمی در افزایش سرانه مطالعه این شهرستان دارد به گزارش خبرنگار ایرنا سید کرامت کریمی روز دوشنبه در جلسه انجمن کانصاری:متأسفم که در جامعه امروزی نقش زن به عنوان مادر و مدیر خانه فراموش شده/فرهنگ بی توجهی به فرزند در خانواد
انصاری متأسفم که در جامعه امروزی نقش زن به عنوان مادر و مدیر خانه فراموش شده فرهنگ بی توجهی به فرزند در خانواده های مرفه بیش از خانواده فقراست مراسم چهلمین روز درگذشت مرحومه سکینه ضیایی همسر آیت الله سید روح الله خاتمی نماینده سابق ولی فقیه در استان یزد و امام جمعه فقید شهرهای یزکارشناس امور زنان در گفتوگو با فارس: اصرار بر افزایش حضور سیاسی زنان، دور کردن آنها از خانواده است
کارشناس امور زنان در گفتوگو با فارس اصرار بر افزایش حضور سیاسی زنان دور کردن آنها از خانواده استکارشناس امور زنان با بیان اینکه بر اساس فرموده مقام معظم رهبری مسئله زن و خانواده مسئلی اصلی و درجه یک کشور است گفت اصرار بر افزایش حضور سیاسی زنان دور کردن آنها از خانواده است ل- نقش شورای برنامه ریزی در توسعه استان اردبیل افزایش یابد
نماینده خلخال و کوثر نقش شورای برنامه ریزی در توسعه استان اردبیل افزایش یابد اردبیل - ایرنا - نماینده مردم خلخال و کوثر در مجلس شورای اسلامی بر افزایش قدرت و نقش شورای برنامه ریزی در توسعه استان اردبیل تاکید کرد به گزارش ایرنا جلیل جعفری روز پنجشنبه در جلسه شورای اداری استان انتایج تحقیقات: نادیده گرفتن نقش پدر در خانواده، کودک را سرکش میکند
دوشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳ ۱۶ پژوهش محققان دانشگاه ساسکس نشان میدهد کودکان در خانوادهای که پدر احساس عدم پشتیبانی از سوی همسر را تجربه میکند رفتارهای رنجآور بیشتری از خود نشان میدهند به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه اصفهان طرز رفتار والدین با یکافزایش برداشت از میادین مشترک با تکنولوژی جت دریلینگ/نقش منفعل اوپکس در نظارت بر قیرهای تولیدی | خبرگزاری ایلن
یک عضو کمیسیون قیر در گفتوگو با ایلنا مطرح کرد افزایش برداشت از میادین مشترک با تکنولوژی جت دریلینگ نقش منفعل اوپکس در نظارت بر قیرهای تولیدی واحدی که 500 هزار تن VB می خرد چطور ممکن است 700 هزار تن قیر صادر کند لذا اگر بحث نظارت در اختیار اوپکس باشد می تواند از این قضیه جلوگیردورخیز وزارت راه برای افزایش نقش قطار در ترانزیت/ تخفیف 50 درصدی به صاحبان بار
سهشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲ ۰۴ در شرایطی که با وجود پیگیریهای گسترده در ماههای اخیر هنوز قطار نتوانسته در حوزه حملونقل مسافر جایگاه خود را پیدا کند حالا به نظر میرسد محوری دیگر در توسعه این صنعت بسیار مهم نیز در اولویتهای وزارت راه و شهرسازی قرار گرفته تا ترانزیت محوریتفرماندار سلطانیه: برخورد کتابداران در افزایش یا کاهش مطالعه کتاب تأثیر بهسزایی دارد
فرماندار سلطانیه برخورد کتابداران در افزایش یا کاهش مطالعه کتاب تأثیر بهسزایی داردفرماندار سلطانیه گفت برخورد کتابداران در افزایش یا کاهش مطالعه کتاب تأثیر بهسزایی دارد به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان پرویز خالقی امشب در جلسه انجمن کتابخانههای عمومی شهرستان سلطانیه اظهمدیرعامل شرکت تعاونی ناشران خراسانرضوی: ممیزی کتاب نقشی در کاهش سرانه مطالعه ندارد
مدیرعامل شرکت تعاونی ناشران خراسانرضوی ممیزی کتاب نقشی در کاهش سرانه مطالعه نداردمدیرعامل شرکت تعاونی ناشران خراسانرضوی گفت برخی از صاحب نظران عنوان میکنند که ممیزی در مسئله کاهش مطالعه بیتاثیر نبوده اما به اعتقاد من این موضوع نقشی در کاهش سرانه مطالعه ندارد مهدی نصیرزاده ا-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها