تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هرگاه نيّت ها فاسد باشد، بركت از ميان مى رود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826333369




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- نقش تلویزیون در افزایش مطالعه


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نقش تلویزیون در افزایش مطالعه تهران-ایرنا-پایین بودن آمار مطالعه در ایران این پرسش را مطرح می کند که صدا و سیما به عنوان یک رسانه پر مخاطب چه اندازه می تواند در این زمینه موثر عمل کند؟


به گزارش روز یک شنبه ایرنا، هنگامی که تلویزیون در سال 1950 میلادی در سطوح مختلف جامعه مورد استفاده قرار گرفت بسیاری از اندیشمندان نگران آن شدند که مبادا این جعبه جادویی جایگزین کتاب و مطالعه شود.
مدیر شبکه مستند سیما در این زمینه به خبرنگار ایرنا می گوید: یکی از اهداف اصلی این شبکه پرداختن به مسائل فرهنگی شهروندان به صورت غیر مستقیم در تولیدات مستندی و سایر قالب های برنامه ای است.
امیر تاجیک با بیان اینکه موضوع کتابخوانی و فرهنگ مربوط به آن از جمله اهداف شبکه مستند است، گفت: موضوع تحقیق و پژوهش در تولید مستندهای فاخر دارای اهمیت فراوانی بوده و این امر فقط از راه دسترسی به کتاب های مرجع امکان پذیر است.
وی گفت: نردبان از جمله عناوین برنامه هایی است که در این شبکه به صورت تخصصی به موضوع معرفی کتاب در زمینه هایی همچون تصویربرداری، عکاسی و نوشتن می پردازد.
مدیر شبکه مستند افزود: همچنین برنامه جدیدی با عنوان حرفه مستندساز در دست تولید داریم که به معرفی کتاب های مختلف در شیوه های مستندسازی خواهد پرداخت.
وی ادامه داد: برنامه نردبان برای عموم مردم در نظر گرفته شده اما این برنامه جدید (حرفه مستندساز) کاملا تخصصی بوده و به تکنیک های روز سیما می پردازد.
تاجیک خاطرنشان کرد: هم اکنون برنامه ای با عنوان ایران خودمان در شبکه مستند روی آنتن می رود که به اتفاقات فرهنگی در غالب مستندهای کوتاه می پردازد و به طور حتم در آینده نزدیک یکی از موضوعات این برنامه بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران خواهد بود.
بر اساس این گزارش تاریخ تحول تکنولوژی های ارتباطی نشان داده است وقتی رسانه جدیدی اختراع می شود عده ای فکر می کنند که رسانه های قدیمی از بین می روند، اما واقعیت موجود نشان می دهد که هنوز هم از رسانه های قدیمی به اشکال مختلف استفاده می شود؛ چون هر رسانه ای دارای ویژگی های منحصر به فرد خود است که رسانه دیگر آن ویژگی را ندارد.
مدیر شبکه چهار سیما نیز معتقد است که خلاءهای فکری و نیازهای فرهنگی را می توان با ایجاد عادت مطالعه در افراد جامعه پر کرد.
تقی رستم وندی گفت: در حال حاضر ما دو برنامه کتاب محور تحت عنوان کتاب نامه و کاغذ رنگی را روی آنتن شبکه چهار داریم.
وی با بیان اینکه کتاب نامه برنامه ای روزانه و 10 دقیقه ای است که به صورت سطحی درباره موضوع کتاب و معرفی آن برای مخاطبان پخش می شود، یادآور شد: از عمر این برنامه حدود یک سال و نیم می گذرد و توانسته مخاطبان خود را پیدا کند.
رستم وندی اظهار داشت: برنامه کاغذ رنگی که حدود دو ماه است روی آنتن رفته؛زمان آن یک ساعته است و آیتم های مختلف و متفاوتی از جمله معرفی کتاب، تقویم تاریخ، مسابقه، گفت وگو با مولف و چهر های شناخته شده هنری در آن وجود دارد.
وی افزود: اظهارنظر درباره این برنامه ها در کل به سه دسته تقسیم می شود؛ یک بخش مربوط به مولفان یا مترجمان است که آثار آنها در برنامه معرفی و نقد می شود و بعد از بررسی کتاب شخص آن را مورد توجه قرار می دهیم؛ بخش دیگر پیام ها گلایه ها است که از زمان برنامه گرفته تا کتاب های معرفی شده را مورد انتقاد قرار می دهد و بخش سوم پیام ها هم تقدیر و تشکر از برنامه است که خود من به شخصه به همراه مدیر گروه و برنامه ساز همه پیام ها را رصد و مورد توجه قرار می دهیم.
مدیر شبکه چهار سیما ادامه داد: ما سه ایده مناسب برای تولید سه برنامه دیگر که ارتباط مستقیم با کتاب و فرهنگ کتابخوانی دارد در دست تهیه داریم که البته همه اینها بستگی به وضعیت بودجه صدا و سیما و شبکه ما دارد؛ همانطور که می دانید چند سالی است که صدا و سیما از نظر بودجه ای وضعیت مناسبی ندارد.
رستم وندی یادآور شد: یکی از ایده های ما درصورت تامین مالی حتما به سمت ساخت آن خواهیم رفت، برنامه نقد کتاب است. چند سالی برنامه کارنامه در این زمینه تولید می شد که ضبط آن تمام شد که حتما باید از سر گرفته شود؛ برنامه دیگر درباره کودک و نوجوان است که در آن به عادت مطالعه از سنین کودکی توجه و تاکید خواهد شد؛ برنامه بعدی هم درباره سیر مطالعاتی است به این معنی که ما قصد داریم مخاطبی که مثلا در حوزه توحید، رمان جنگی، تاریخ معاصر و... می خواهد مطالعه داشته باشد به راحتی به منابع مختلف دسترسی پیدا کند. در واقع این برنامه سیر مطالعاتی از جمله برنامه هایی است که هم جای آن در برنامه های ادبی خالی بوده و هم بسیار پرمخاطب خواهد بود.
وی در مورد تبلیغ کتاب در سیما گفت: من تبلیغ کتاب را در مرحله دوم می دانم؛ در کشور ما فرهنگ کتابخوانی بسیار پایین است و باید ابتدا آن را علاج کرد.
رستم وندی ادامه داد: ما باید ابتدا فرهنگ کتابخوانی را میان مردم جا بیندازیم و این کار با برنامه های مختلف مثل سریال ها، فیلم های سینمایی و تئاتر ها قابل انجام است؛ ما اگر بتوانیم مردم را با کتاب آشنا کنیم؛ حتی اگر هیچ برنامه تبلیغی هم از این رسانه درباره کتاب پخش نشود مردم برای پیدا کردن کتاب مورد علاقه خود می توانند از کتابفروشی ها کمک بگیرند. بنابراین آنچه بیش از تبلیغ کتاب اهمیت دارد فرهنگ کتابخوانی است هر چند تبلیغ کتاب به شکل فیزیکی یکی از مسئولیت های رسانه است.
وی تصریح کرد: الگو های مناسبی را داشته ایم و برنامه هایی هم ساخته شده اما نباید انتظار داشت که با همین چند برنامه، فرهنگ کتابخوانی در بین مردم جا بیفتد. این موضوعی است که نیاز به عزم ملی دارد یعنی نهاد های بیرون از صدا و سیما بسیار زیاد است که فعال هم هستند و همین جا باید نقدی به آنها داشته باشیم که با صدا و سیما ارتباط خوبی برقرار نمی کنند. بالاخره برای ایجاد فرهنگ کتابخوانی در میان مردم خیلی از المان ها باید کنار هم قرار گیرد و مردم در گوشه و کنار شهر با این مقوله در ارتباط باشند تا از آن الگو بگیرند.
وی با اشاره به نقش صدا و سیما اظهار کرد: ما در سیاست های کلی سازمان صدا و سیما داریم که هنرمندان در ساخت آثار هنری خود از لوکیشن هایی با حضور کتاب استفاده کنند؛ مدیران هم تاکید می کنند موضوع کتاب در دل سریال ها و فیلم های تلویزیونی باشد اما در مرحله اجرا و عمل کمتر محقق می شود.
رستم وندی خاطرنشان کرد: به نظر من در حال حاضر با توجه به امکانات مالی که در اختیار داریم توانسته ایم تا حدودی به فرهنگ مطالعه کمک کنیم. این را هم می دانیم که تاثیر یک برنامه تلویزیونی به مراتب قابل مقایسه با برنامه های دیگر در رسانه های دیگر نیست اما مشکلات مالی هم تا حدودی دست برنامه سازان ما را بسته است. ولی با این همه به نظرم هر مدیری در هر بخشی از حوزه فعالیت خود باید در امر کتابخوان کردن مردم خود را سهیم بداند.
هم اکنون برنامه هایی که به طورکامل به کتاب می پردازد جزو کم بیننده ترین برنامه های تلویزیونی است و فقط مخاطب خاص را به خود جلب می کند در صورتی که تبلیغ کتاب باید به صورت غیر مستقیم و چنان باشد که بیشترین تاثیر را در مخاطب بر جای گذارد و در بهترین ساعات و زمان های پخش در رسانه های صوتی و تصویری واقع شود.
برای مثال در میان سریال ها و برنامه های تلویزیونی و نه به صورتی کاملا آشکار که بیننده را از کتاب بیزار کند کتابی را که بازیگر یک سریال تلویزیونی در سریال به دست می گیرد و می خواند چند برابر می تواند اثر گذار باشد.
فراهنگ**9187**1569



15/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سینما و تلویزیون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن