تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):اسلام بر پنج چيز استوار است، برنماز و زكات حج و روزه و ولايت (رهبرى اسلامى).
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833203109




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اولویت هایی برای دست یابی به توسعه


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اولویت هایی برای دست یابی به توسعه محمدرضا دهقان پور دبیر شورای سیاستگذاری هفته نامه اقتصاد کرمان در آخرین شماره این هفته نامه درباره پرسش اخیر استاندار کرمان نکاتی را مطرح کرد.


« اگر استاندار بودید چه بایدها و نبایدهایی را رعایت می کردید؟ » سوالی است که چندی پیش توسط بالاترین رکن اجرایی استان مطرح گردید؛ پاسخ دقیق به این سوال مستلزم قرارگیری درون گود اجرایی، آشنایی با فضای حاکم و همچنین داشتن اطلاعات کافی از مسایل و مشکلات ریز و درشت است؛ اما به هر حال به نکاتی در این خصوص اشاره می گردد که حائز اهمیت هستند؛ این موارد عبارتند از:

1-جوان گرایی و رعایت اصل شایسته سالاری
هیچ استانداری به تنهایی نمی تواند یک استان را راهبری نماید. بلکه برای پیاده سازی ایده های خود نیاز به بدنه ی اجرایی توانمند دارد. قاعدتا هم امکان تغییر کل بدنه ی اجرایی وجود ندارد، اما شاید یکی از بهترین راه ها این باشد که در یک فرصت مشخص نسبت به گزینش افراد شایسته اقدام شود. در اکثر موارد هم بهترین گزینه ها بایستی از درون دستگاه ها انتخاب شوند چرا که اشراف بیشتری نسبت به افراد خارج از مجموعه دارند و بهتر از دیگران نقاط ضعف و قوت را می شناسند. یکی از روش های گزینش هم می تواند بدین گونه باشد که با کارشناسان دستگاه های اجرایی نشست هایی برگزار شود و با طرح سوالاتی کلیدی، نسبت به انتخاب افراد همفکر و توانمند اقدام و حداقل در گلوگاه ها از این افراد استفاده شود. پیش فرض دیگر این است که از افراد مجربی استفاده شود که قبلا در سیستم حضور داشته اند!. اما بایستی توجه داشت اولا این افراد مجرب، ذاتا مجرب نبوده اند و به دلیل فرصتی که به آنها داده شده، در رده ی افراد مجرب قرار گرفته اند و دوما تجارب افراد مجرب مربوط به گذشته است و در بسیاری اوقات در همان گذشته مانده است و در شرایط فعلی به کار نمی آید. بنابراین استفاده از نیروهای جوان شایسته و اعتماد به آنان ولو اینکه تجربه ی چندانی نداشته باشند بسیار حائز اهمیت می باشد و حتی می تواند یکی از رموز موفقیت باشد چرا که داشتن انگیزه و نگرش جدید به رشد سیستم کمک خواهد کرد.

2-استفاده از ظرفیت اساتید دانشگاه های استان در امور فکری
یاری گرفتن از توان اساتید دانشگاه های استان در امور فکری و مشورتی از جمله اقدامات مهم می باشد. چرا که یک موضوع بسیار مهم در امور اجرایی وجود دارد و این است که دغدغه ی اجرایی، عموما فرصت فکر کردن از مجریان را می گیرد. در واقع بدنه ی اجرایی به واسطه ی رسالتی که دارند بایستی به بهترین نحو امور اجرایی را پیگیری نمایند، بنابراین از الزامات است که در تصمیم گیری ها از قوه ی فکری استان بهره ببرند. اگر بدنه ی اجرایی بخواهد یک تنه هم فکر کند و هم عمل نماید شاید نتواند به اهداف خود دست یابد.

3-ارتقای اعتماد جامعه برای تحقق توسعه
یکی از مسائلی که همیشه مجریان از آن حذر می کنند، قرار گرفتن در معرض نقد، شنیدن سخن صاحب نظران و پاسخگویی در قبال تصمیم گیری هاشان می باشد. در واقع مطلوب است که به استقبال شنیدن حرف جامعه رفت، پذیرای نقد رسانه ها بود، در جمع تشکل های مردم نهاد حضور پیدا کرد، از تضارب افکار نهراسید و بر صدق و درستی نظر خویش پافشاری نکرد، در مقام پاسخگویی مردم برآمد و بدین گونه امور را به خود مردم واگذار کرد، آن وقت است که فرآیند توسعه خود به خود رقم خواهد خورد. در واقع بایستی شرایط را به گونه ای مهیا ساخت که جامعه، مجریان را خادم خود و همراه خویش بدانند و به آن اعتماد کنند. بزرگترین سرمایه ی هر حکومتی، اعتماد مردم به آن است.

4-داشتن نگاه برنامه ای و مقید به برنامه
داشتن برنامه ی جامع و هدفمند از الزامات جوامعی است که بیشترین امور آن توسط دولت انجام می گیرد. اما در نظامی که امور توسط مردم و تشکل های مردمی دنبال می شود قطعا چنین برنامه هایی وجود ندارد و دولت تنها جایگاه نظارتی و راهبری را بر عهده دارد. به هر ترتیب در جامعه ی ما که عمده ی امور در دست دولت است، حتی برای واگذاری امور به مردم هم باید بر طبق یک برنامه ی مشخص و مدون حرکت کرد. بدون برنامه عمل کردن و اخذ تصمیمات خلق الساعه ی مبتنی بر استنباط های شخصی، لزوما در همه ی اوقات نتایج مثبتی به دست نخواهد داد. بنابراین بایستی حتی ایده های شخصی را در قالب برنامه ای مدون طرح کرد و براساس همان برنامه پیش رفت. و گرنه تصمیم های لحظه ای و خلق الساعه نتیجه ای جز تکرار تاریخ به بار نخواهد آورد!.

5-اصلاح بانک اطلاعات و آمار
یکی از موضوعاتی که بر مبنای آن تصمیم گیری می شود، بانک اطلاعات و آمار می باشد. حال اگر بانک اطلاعات و آمار موجود، مشکلات زیادی داشته باشد و سیگنالهای اشتباهی را بدهد، خود بخود جهت تصمیم گیری ها تغییر کرده و مجریان را از سر منزل مقصود دور می گرداند. البته شاید نتوان در سطح یک استان چنین اصلاحی را انجام داد اما حتما در مدت زمان کوتاهی و با کمک گرفتن از متخصصین ذیصلاح می توان به یک بانک اطلاعات و آمار مهندسی شده دسترسی پیدا کرد و بازخوردی از نتایج تصمیم گیری را دریافت کرد.

6-پیگیری های مجدانه
اگر در یک استان، بانک اطلاعات و آمار دقیق در دسترس باشد که بر مبنای آن برنامه ریزی کرد و این برنامه ها را از طریق افراد شایسته به مرحله ی اجرا درآورد و کم کم امور را به مردم واگذار کرد، تنها موضوع پیگیری می ماند آن هم به هدف نهادینه کردن یک رفتار و عملکرد صحیح در بدنه ی اجرایی. در واقع وقتی فرآیندهای اجرایی اصلاح گردد، شاید لازم باشد مدت مدیدی از این اصلاحات صورت گرفته پاسداری کرد تا بتوان آن را نهادینه نمود و جامعه را از اثرات و مواهب مطلوب آن بهره مند ساخت.

سخن آخر
به نظر راقم سطور، بالاترین رکن اجرایی استان بایستی نگرش کلان و عمودی نسبت به مسائل استان داشته باشد و به جای حل و فصل مصداقی و موردی مشکلات به دنبال اصلاح فرآیندها و سیکل های اجرایی از طریق برنامه ریزی منسجم و انتخاب افراد شایسته در گلوگاه های حیاتی باشد. در خصوص اجرای طرح ها و پروژه های اجرایی برای استفاده بهینه و حداکثری از ظرفیت های بالقوه استان می توان اذعان داشت که بایستی ابتدا بستر فکری و روانی آن را ایجاد کرد، سپس دست به اقدام اجرایی زد. اگر بتوان نگرشی جدیدی در جامعه ایجاد کرد قاعدتا چون نگاه جامعه تغییر کرده، رفتار آن نیز تغییر خواهد کرد و زمینه ی توسعه مهیا می گردد.
یک استاندار بایستی تلاش کند تا نگرشی جدید را در مردم و بدنه ی دولتی جا بیندازد مبنی بر اینکه همه ی ما بر یک قایق سوار هستیم و اگر کسی از ما دست از پارو زدن بردارد، به مرور این فشاری که به دیگران تحمیل می شود، منجر به خستگی آنها و نهایتا توقف قایق می شود. اما هرچه که بتوانیم به یکدیگر کمک کنیم، ماحصل آن به خودمان باز خواهد گشت. اگر بتوانیم مشکل یک سرمایه گذار را حل کنیم، قاعدتا بر میزان تولید، رشد اقتصادی، میزان اشتغالزایی و رفاه خودمان افزوده خواهد شد که این همان بازی برد - برد است.
7439/3028



23/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن