واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 170 میلیارد ریال اعتبار، سهم آذربایجان غربی برای احیای دریاچه ارومیه ارومیه - ایرنا - معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی گفت: سهم استان برای احیای دریاچه ارومیه در بودجه اختصاص یافته از سال گذشته، 170 میلیارد ریال بوده است.
به گزارش ایرنا و به نقل از سایت اطلاع رسانی استاندار آذربایجان غربی، هادی بهادری روز یکشنبه در جلسه مشترک ستاد استانی احیای دریاچه ارومیه با دستگاه های اجرایی با بیان اینکه بیشترین مصرف آب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه مربوط به بخش کشاورزی است، اظهار کرد: تبدیل شیوه آبیاری سنتی به آبیاری نوین از جمله آبیاری تحت فشار از مهمترین اقدامات در حال پیگیری در این منطقه است ولی وزارت جهادکشاورزی در تخصیص اعتبارات ایجاد زیرساخت ها برای این امر به شدت تعلل می کند.
وی اضافه کرد: با توجه به بحران دریاچه ارومیه و هدر رفت آب در آبیاری های سنتی نیاز به اهتمام ویژه از سوی متولیان امر است و از کل بودجه نزدیک به 12 هزار و 400 میلیارد ریالی مصوب برای آبیاری تحت فشار در کل کشور تنها دو هزار و 480 میلیارد ریال تخصیص یافته که دراین بین سهم آذربایجان غربی تنها 170 میلیارد ریال است.
بهادری افزود: چهار درصد از تولیدات کشاورزی کشور به آذربایجان غربی اختصاص دارد و کشاورزی استان در تولید بسیاری از محصولات در کشور دارای مقام است که در کنار نیاز مبرم دریاچه ارومیه به آب، ضرورت توجه مسوولان ملی به تغییر شیوه های آبیاری در این استان دو چندان می شود و این در حالی است که تخصیص اعتبارات این حوزه به کندی صورت می گیرد.
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی از سازمان آب منطقه ای استان خواست حجم آب قابل استفاده در کشاورزی از تمامی منابع آبی استان را مشخص کند.
وی ادامه داد: در این صورت جهاد کشاورزی و کشاورزان برای میزان آب مشخصی برای آبیاری مزارع و باغات برنامه ریزی خواهند کرد و حق آبه دریاچه ارومیه نیز رعایت شده و مازاد آب مورد نیاز کشاورزی در پشت سدها برای نجات دریاچه ارومیه رهاسازی می شود.
بهادری همچنین تسریع در عملیاتی کردن پروژه ها و برنامه های در دست اجرا از سوی دستگاه های اجرایی را خواستار شد و گفت: تمامی دستگاه ها باید با برنامه ریزی و هماهنگی کامل بدون موازی کاری اهداف ستاد احیای دریاچه ارومیه را پیش ببرند.
وی با انتقاد از برخی سوء استفاده ها از آب های سطحی و منابع زیرزمینی استان خواستار نظارت هرچه بیشتر متولیان امر شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی نیز در این جلسه با بیان اینکه طبق مصوبه هیات دولت و ستاد احیای دریاچه ارومیه باید سه هزار حلقه چاه عمیق برداشت آب برقدار شوند، افزود: برای این امر اعتباری در حدود 600 میلیارد ریال مصوب شده بود که تاکنون تنها 170 میلیارد ریال تخصیص یافته است.
کیومرث دانشجو اضافه کرد: بر اساس توافق با شرکت توزیع برق استان به صورت ضربتی در دو ماه آینده بخشی از این چاه ها برقدار می شوند و کنتور هوشمند آب دراین چاه ها نصب خواهد شد و خطوط انتقال برق به این چاه ها نیز ایجاد می شود.
وی اعتبار در نظر گرفته شده برای این کار را 30 میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: طراحی و اجرای خطوط انتقال برق زمان بر بوده و به همین دلیل باقیمانده اعتبارات تخصیصی برای خرید تجهیزات لازم برای تداوم برق دار کردن چاه های عمیق استان هزینه می شود.
همچنین در این جلسه با تاکید بر حمایت ستاد احیای دریاچه ارومیه ازتشکل های آب بران در حوضه آبریز، از سازمان آب منطقه ای آذربایجان غربی خواسته شد برای استفاده از آب حجمی برنامه ریزی شده پشت سدها و تسریع در روند شکل گیری تشکل های آب بران اقدامات گسترده تری انجام دهد.
دریاچه ارومیه در 18 سال گذشته به صورت مداوم با کاهش تراز روبه رو بوده و همواره به سمت خشک شدن حرکت کرده ولی امسال روند ثابتی را طی می کند.
این دریاچه، پهناورترین دریاچه داخلی کشور و دومین دریاچه شور جهان به شمار می رود که در سالهای اخیر با مشکلات جدی کم آبی روبه رو بوده ولی با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، برنامه ریزی های خوبی در راستای کاهش مصرف آب در این حوضه آبی و افزایش تراز این دریاچه تا رسیدن به تراز اکولوژیک انجام شده است.
تراز اکولوژیک دریاچه ارومیه 1274.1 متر است.
تراز فعلی آب دریاچه ارومیه نزدیک به 1270.66 متر است.
8137/2093
20/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]