تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 9 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):رسول خدا صلى‏الله‏عليه‏و‏آله، هرگز بدگويى كسى را نمى‏كردند، سرزنش نمى‏نمودند و در ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819408346




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

معاون کتابخانه ملی :توجه به اسناد بسیاری از مشکلات کشورا را رفع می کند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون کتابخانه ملی :توجه به اسناد بسیاری از مشکلات کشورا را رفع می کند مشهد - ایرنا - معاون کتابخانه ملی گفت: توجه به اسناد بسیاری از مشکلات کشور را رفع می کند.


غلامرضا امیرخانی روز شنبه در مراسم گرامیداشت روز اسناد ملی در مشهد افزود: در یک منطقه سد می سازیم و کلی هزینه می کنیم اما وسط کار می فهمیم که اینجا یک منطقه حفاظت شده بوده است ، چه بسا اگر به مطالعات قبلی مراجعه می کردیم یا آرشیو درست و منظم و فرهنگ مراجعه به آرشیو داشتیم بسیاری از اینگونه مشکلات پیش نمی آمد.
وی گفت: نقش سند در جامعه ما کم رنگ شده که این امر جنبه تاریخی نیز دارد به طور مثال در دوران ایلخانی، تیموری و صفوی مکاتباتی بین دربار ایران و دولت های اروپایی صورت گرفته که نسخه های آن در اروپا هست اما در ایران نیست.
وی ادامه داد: بعد از حمله مغول و تیمور، ایران درگیر جنگ سراسری بزرگ نبوده است ولی در عمل از گذشته های دور اسناد مکتوب چندانی به دست ما نرسیده و این در حالی است که در جنگهای جهانی، آرشیو های اروپائیان از تخریب مصون مانده است.
معاون کتابخانه ملی افزود: تنها در اماکنی مانند آستان قدس رضوی و یا دوره هایی مانند دوره ناصرالدین شاه که تمام دستخط ها و تلگراف های وی را اداره بیوتات سلطنتی نگهداری می کرده است به نگهداری اسناد مکتوب توجه شده است.
امیرخانی گفت: حتی بخشی از اسناد دوره پهلوی نیز هم اکنون در دسترس ما نیست و معدوم شده و این امر متداولی است که فلان اداره یا بانک برای آزاد کردن اتاقی از اتاقهایش اسناد را دور بریزد در حالی که در متون دینی نیز تاکید بسیار بر سند و مستند کردن کارها شده است.
وی افزود: وقتی از سند صحبت می شود نگاهها بیشتر به اسناد تاریخی معطوف می گردد در حالی که این امر بخش کوچکی از کار سازمان اسناد و کتابخانه ملی است.
وی گفت: نام سازمان اسناد و کتابخانه ملی پیش از این سازمان آرشیو ملی بوده است که نامگذاری صحیح تر بوده است.
وی ادامه داد: از لحظه ای که یک نامه دولتی شماره می خورد سند است و هیچ کس حق از بین بردن آن را ندارد و بعد از 40 سال همه دستگاهها موظفند اسناد خود را به سازمان اسناد ملی تحویل دهند و کسانی که چنین کاری نکنند متخلف محسوب می شوند.
معاون کتابخانه ملی گفت: هم اکنون اسناد کشور در وضعیت بسیار بد نگهداری می شوند و بسیاری از آنها بدون دلیل از بین رفته و می رود.
امیرخانی افزود: مشکل دیگر ما عدم استفاده از سند است که یا ناشی از تنبلی و آسان گیری پژوهشگران است و یا ناشی از بوروکراسی حاکم بر دستگاههایی است که اجازه دسترسی آسان محققان به اسناد را نمی دهند.
1922 / 6053/ 6075



19/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 194]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن