واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جام جم در یک نگاه- شنبه نوزدهم اردیبهشت تهران- ایرنا- روزنامه جام جم عنوان های «مدیریت آب؛ نقش بر آب»، «آمریکا مربی تروریسم در خاورمیانه» و «آمریکا مربی تروریسم در خاورمیانه» را برای صفحه نخست شماره روز شنبه انتخاب کرد.
این روزنامه در تیتر یک به موضوع مدیریت آب؛ نقش بر آب پرداخت و نوشت: در حالی که دستگاه های متعدد دولتی وظایف مفصل و تعریف شده ای برای مدیریت آب و منابع آبی کشور داشته و به تبع آن نیز امکانات لازم را در اختیار دارند، با این حال مدیریت آب کشور نقش بر آب است و تحرک خاص و قابل ذکری برای حل چالش های آبی کشور به چشم نمی خورد. با گرم شدن زودهنگام هوا در بهار باز هم هشدارهای تکراری مقام های وزارت نیرو درباره کمبود آب در کشور، وضعیت سدها، لزوم صرفه جویی مردم، لنگ بودن اقتصاد آب و سرانجام درخواست برای افزایش آب بها از رسانه ها اعلام می شود. این در حالی است که اگر مجموع نظرات ابراز شده از سوی مسوولان مختلف وزارت نیرو را تحلیل محتوا کنیم، شاهد خواهیم بود اظهارات آنان در سه محور خلاصه می شود: هشدار درباره کمبود آب، لزوم صرفه جویی مردم و فرهنگ سازی در این خصوص و اصلاح قیمت آب و افزایش آن. به عبارت بهتر، وزارت نیرو احتمالا جای خود را با کارشناسان و استادان دانشگاه و ناظران عوض کرده و به جای آن که از راه حل و تدبیر و اقدامات لازم در این خصوص سخن بگوید، دایما از نگرانی ها سخن می گوید و انگار نه انگار که آنان خود مسوول رفع نگرانی ها هستند و برای این منظور امکانات، بودجه، دستگاه های عریض و طویل و پرهزینه را در اختیار گرفته اند.
روزنامه جام جم با بازتاب خبر آمریکا مربی تروریسم در خاورمیانه، آورد: کشورهایی همچون عربستان و ترکیه که طی چند سال گذشته از هیچ تلاشی برای سرنگونی نظام سوریه فروگذار نبوده اند، حال با مشاهده شکست تمام برنامه های خود و موفقیت نیروهای ارتش سوریه درصدد برآمده اند با تشکیل ائتلاف های جدید، اهداف خود را در منطقه پیش ببرند. مقامات آمریکایی نیز که طی این مدت به دلیل اتخاذ مواضع 2 گانه همواره مورد انتقاد بوده اند، نگران این هستند که شکل گیری این ائتلاف ها باعث قدرت گرفتن گروه ها و سازمان هایی شود که از دید آنها گروه های تروریستی به حساب می آید. البته آمریکایی ها در حالی نسبت به این موضوع ابراز نگرانی می کنند که گزارش های خبری از آغاز آموزش نیروهای شورشی سوریه توسط آمریکایی ها در اردن حکایت دارد.
چرخ سینماداری در ایران می لنگد، تیتر دیگر این روزنامه است. چشم امید سینمای ما متاسفانه به هرچه باشد به گیشه و فروش نیست. فیلمساز دلخوش به رقمی کرده که نهایت بتواند با آن پُز میلیاردی بدهد، البته اگر بتواند حداقل یک میلیارد را هم کسب بکند که تازه در این آمار و ارقام هم بتازگی کلی شبهه و تردید وارد شده است. می گویند سینمای ما دولتی است پس شاید برای همین هم فیلمساز و تهیه کننده نیز نگران بازگشت سرمایه فیلم نیستند، چون از جیب دیگری خرج شده یا به باد رفته! عده ای البته در این بین همواره یا ضرر می کنند یا حداقل سود را می برند؛ از جمله سینماداران! نه این که این عضو ضلع صنعت سینما فقیر باشد نه! ولی در سینمای ایران با این چرخه عجیب اقتصادی حال و روز خوبی ندارند.
روزنامه جام جم با انعکاس عنوان آژانس ثابت کرده غیرقابل اعتماد است، در گفت و گوی اختصاصی با رابرت کلی (Robert Kelly) کارشناس برجسته مسایل هسته ای، نوشت: آژانس بین المللی انرژی اتمی ثابت کرده که غیر قابل اعتماد است زیرا آنها اعلام کردند هرگز خواهان بازدید مجدد از پارچین (2004) نبوده، اما در تناقض با اظهارات خود عمل می کنند. کاملا مشخص است چرا ایران در پی آن نیست که به آژانس بین المللی انرژی اجازه بازدید مجدد از پارچین را بدهد زیرا تجربه نشان داده است که آژانس می تواند بارها این درخواست را تکرار کند، اما اگر ایران می خواهد نشان دهد چیزی برای پنهانکاری ندارد، می تواند با سفر شخص ثالث موافقت کند. اگر مورد خاصی در پارچین وجود ندارد و ایران در پی زیر سوال بردن اعتبار آژانس است، حق رد درخواست این نهاد بین المللی را مبنی بر سفر مجدد به تهران دارد. آژانس مجبور نیست با تعیین میانجی موافقت نماید، اما اگر میانجی هیچ مشکلی را شناسایی نکند آنگاه آژانس باید ثابت کند که دلیل نگرانی اش چه بوده است.
این روزنامه با مطرح کردن موضوع مسوولان مبارزه با فساد را جدی بگیرند، آورد: بینندگان و شرکت کنندگان در برنامه دیروز مناظره با تاکید بر برخورد جدی تر مسوولان با فساد اقتصادی تشکیل سازمان جدیدی برای مبارزه با این پدیده را ضروری ندانستند. به گزارش جام جم، با گذشت 14سال از فرمان هشت ماده ای رهبر معظم انقلاب برای مبارزه با فساد، مساله فساد اقتصادی هنوز در کشور جریان دارد و پرونده فسادهای بزرگ سال های اخیر، رهبری و مردم را مکدر کرده است. قوه قضاییه و دولت معتقدند برای مبارزه جدی با فساد، دستگاه های موجود کافی هستند اما جمعی از نمایندگان مجلس از جمله ریاست قوه مقننه، ساختارهای موجود برای مبارزه جدی با فساد و تامین نظر رهبری و مردم برای ریشه کنی فساد را ناکارآمد می دانند و معتقدند برای مبارزه موثر و جدی با فساد، باید سازمان جدید و فرا قوه ای ایجاد شود. لذا برنامه دیروز مناظره که از شبکه یک سیما پخش شد با بررسی دیدگاه های مختلف در زمینه بهبود کمی و کیفی مبارزه با فساد، لزوم تشکیل سازمان جدید در این باره را نیز به رای گذاشت که با مخالفت شرکت کنندگان در نظرسنجی مواجه شد.
گروه اطلاع رسانی**9165**9131
19/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]