واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جام جم در یک نگاه- یکشنبه سیزدهم اردیبهشت تهران- ایرنا- «دشواری های خرید کالای ایرانی» و «آخر هفته پرحاشیه ظریف» مهمترین موضوع هایی است که در صفحه نخست شماره روز یکشنبه روزنامه جام جم مشاهده می شود.
این روزنامه در تیتر یک به عنوان دشواری های خرید کالای ایرانی پرداخت و نوشت: در حالی که رهبر معظم انقلاب بارها و اخیرا در سخنرانی روز کارگر بر خرید و مصرف کالای ایرانی تاکید کرده اند، کارشناسان بر بهبود کمی و کیفی تولیدات داخل برای تحقق عملی این درخواست تاکید می کنند. حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها با تاکید بر این که لازمه رسیدن به آرمان اقتصاد مقاومتی، خوداتکایی است، ترجیح تام مصرف کالای داخلی موجود در برابر تولیدات خارجی را مورد اشاره قرار داده اند. حال پرسش اینجاست که با وجود این همه تاکید و منطق قوی اقتصادی و ملی که در پشت آن هست، باز هم چرا برخی ایرانیان نمی توانند کالای داخلی مصرف کرده و مصرف کالای خارجی را به داخلی ترجیح می دهند؟ کارشناسان اقتصادی سه دلیل عمده برای این موضوع ذکر می کنند؛ دلیل اول پدیده مدگرایی و برندگرایی با توجه به تئوری برچسب و انگ زدن است که اکنون درمیان بخشی از جوانان رواج دارد. علت دوم، ضعف و بی برنامگی در مدیریت واردات است. سومین و مهم ترین علت در این باره را باید در ضعف کمی و بخصوص کیفی تولیدات ایرانی و عدم انطباق برخی از این کالاها با استانداردهای روز دنیا جستجو کرد.
روزنامه جام جم با برجسته کردن خبر آخر هفته پرحاشیه ظریف، آورد: همزمان با ادامه مذاکرات هسته ای در نیویورک و مصاحبه ها و سخنرانی هایی که وزیر خارجه کشورمان برای روشنگری افکار عمومی درباره فعالیت های هسته ای کشورمان دارد، برخی منتقدان در روزهای اخیر در داخل و خارج، حاشیه هایی برای محمدجواد ظریف ایجاد کردند که باعث شد وی برای رفع این حواشی و تبیین دیدگاه های خود چند بار به فضای مجازی بیاید و به مخاطبان در این فضا گزارش دهد. یکی از این حواشی مربوط به تام کاتن سناتور تندرویی است که چندی قبل بانی نامه ای به مقامات ایران شد که در آن تاکید شده بود در صورت عدم تایید توافق هسته ای از سوی کنگره آمریکا، این توافق در دوره ریاست جمهوری آینده، اعتبارش را از دست خواهد داد و امضای اوباما پای این توافق، اعتباری ندارد. وزیر خارجه کشورمان که تا کنون چند بار پاسخ این سناتور آمریکایی را به لحاظ حقوقی داده است چهارشنبه گذشته در دانشگاه نیویورک روند توافق جامع با 1+5 را تشریح کرد و گفت: در صورت توافق، گام های رفع تحریم ها احتمالا چند هفته طول می کشد، تمامی تحریم ها علیه ایران برداشته خواهد شد، خواه این موضوع باب میل سناتور تام کاتن باشد یا نباشد.
این روزنامه با بازتاب موضوع خدمات طب سنتی بیمه می شود، نوشت: برای خودشان یک پا دکتر هستند. معاینه می کنند، نسخه می نویسند و حتی دارو درست می کنند، اما هیچ کدامشان تخصص دانشگاهی در طب سنتی ندارند. این روزها خیلی از عطاری های غیرمجاز، بازار طب سنتی را به قبضه خود درآورده اند و این وسط، دانش آموختگان این رشته در سایه عطاری ها کار می کنند. در این بازار ناخوش طب سنتی، خبرهای خوش حاکی از آن است که خدمات طب سنتی، تعرفه گذاری و بیمه می شود. معاون طب سنتی وزیر بهداشت از ورود خدمات این طب به کتاب ارزشگذاری نسبی خدمات خبر داد و به ایسنا گفت: خوشبختانه خدمات طب سنتی تعرفه گذاری شدند. محمود خدادوست خاطرنشان کرد در زمینه پوشش بیمه ای خدمات طب سنتی رایزنی ها و صحبت هایی با مدیران عامل سازمان بیمه تامین اجتماعی و سازمان بیمه سلامت داشته ایم و قرار بر این است بزودی ویزیت و مشاوره های تخصصی طب سنتی تحت پوشش بیمه قرار گیرند.
روزنامه جام جم با انعکاس عنوان روزنامه دیگر کاغذ اخبار نیست، آورد: محمد سرافراز رییس رسانه ملی به مناسبت پانزدهمین سالگرد روزنامه جام جم روز چهارشنبه از بخش های مختلف این روزنامه بازدید و نکاتی درباره عملکرد روزنامه ها در عصر ارتباطات و گسترش رسانه ها بیان کرد. وی با اشاره به فعالیت انواع رسانه های دیداری، شنیداری، مکتوب و ظهور رسانه های جدید در دنیای مجازی از جمله وب ها، شبکه های اجتماعی، نرم افزارهای تلفن های همراه و حتی بازی های رایانه ای، تصریح کرد: براساس آمار، میزان استفاده مردم جهان از رسانه ها بسیار رشد کرده است. این میزان در اروپا هشت ساعت در روز در آمریکا کمی بیشتر و در ایران اندکی کمتر از این میزان است. سرافراز این میزان را قابل توجه دانست و درباره جایگاه و عملکرد رسانه ها در چنین شرایطی توضیح داد: با ورود رسانه های جدید که دسترسی به آنها از طریق تلفن های هوشمند و همراه بسادگی امکان پذیر است، اطلاعات و اخبار بسرعت منتقل می شود و افرادی که به دنبال این اطلاعات و اخبار هستند به این رسانه ها مراجعه می کنند. در چنین شرایطی رسانه ای مانند روزنامه، دیگر کاغذ اخبار نیست.
این روزنامه با مطرح کردن خبر مازندران درحصار زباله های شهری، نوشت: زباله و دفع غیراصولی آن در استان مازندران سال هاست به یک معضل کهنه و مزمن تبدیل شده است به طوری که گفته می شود روزانه حدود سه هزار تن زباله در این استان به دلیل بهره برداری نادرست یا در جنگل ها دپو می شود یا به داخل رودخانه ها و دریا می ریزد. از این رو کارشناسان محیط زیست با ابراز نگرانی از رهاسازی زباله های این استان در طبیعت، به عواقب و تبعات بهداشتی آن در میان مردم استان مازندران هشدار می دهند و معتقدند با جاری شد پساب این زباله ها در آب های زیرزمینی و رودخانه ها سلامت مردم این استان به خطر می افتد. البته نقش سنتی بودن سیستم جمع آوری زباله ودفع غیربهداشتی آن را در ایجاد این معضل نباید از نظر دور داشت.
**9165**9131
13/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]