واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جوان در یک نگاه- یکشنبه ششم اردیبهشت تهران- ایرنا- روزنامه جوان با عناوین «حذف تدریجی یارانه با حق اعتراض»، «طغیان زمین در نپال با بیش از هزار کشته» و «ناظران نمک گیر تولیدکنندگان شده اند!» در شماره روز یکشنبه بر روی پیشخوان روزنامه فروشی ها قرار گرفت.
این روزنامه تیتر یک را به موضوع حذف تدریجی یارانه با حق اعتراض، اختصاص داد و عنوان کرد: چند صدایی در اجرای طرح هدفمندی به قدری بالا رفته که بین وزارتخانه ها هم اختلاف نظر است و نوعی تک صدایی را در سمفونی حذف یارانه ثروتمندان شاهد هستیم.
از یک سو محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت سعی در پنهان کردن عملیات حذف پولدارها و ارسال اسامی و کد ملی یارانه نگیرها! به وزارت رفاه دارد و از سوی دیگر روز گذشته در حالی که ربیعی وزیر رفاه، کار و امور اجتماعی خبر از حذف تدریجی یارانه بگیرها می دهد، قایم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشستی خبری از یارانه کالایی با یارانه نقدی خبر می دهد! بنابراین گزارش دولتی که مدعی بود دولتمردان دولت قبل طرح هدفمندی را به خوبی اجرا نکرده اند و قول اصلاح امور را داده بودند تا عدالت اجرا شده و کسری بودجه نیز سرو سامان بیابد این روزها عجیب، گرفتارصداهای ناهمگون در مجموعه خود آن هم بر سر یک موضوع ( هدفمند کردن یارانه ها) است.
بنابراین گزارش بر اساس قانون ماده 21 بودجه 93 و قانون ماده 20 بودجه 94 دولت موظف است پولدارها را برای جبران کسری سه هزار و 500 میلیارد تومانی یارانه ها حذف کند که با این حساب رقمی حدود 6.5 میلیون نفر باید از لیست یارانه بگیران کم شوند.
این اقدام درست اگر چه یک ضرورت است اما ظاهرا ترس از تبعات سیاسی و اثرات آن در انتخابات پایان سال برای مجلس اختلاف نظر زیادی را بین دولتمردان ایجاد کرده است و از همین رو صداهای ناهمگون و ناهماهنگ از سمفونی اقتصادی دولت شنیده می شود و می رود که این صدا ها خود دلخوری بیشتری را در میان طرفداران دولت ایجاد کرده وحتی همدلی و همراهی با دولت را خدشه دار کند؛ روشی که بدون تردید دولت باید در آن بازنگری کند.
روزنامه جوان با بررسی عنوان طغیان زمین در نپال با بیش از هزار کشته، نوشت: زمین لرزه ای با قدرت 7.9 در مقیاس ریشتر روز شنبه گاتماندو پایتخت نپال در نزدیکی مرز هند را لرزاند و بیش از هزار کشته و شمار بسیاری مجروح برجای گذاشت.
این حادثه به سقوط برج تاریخی در پایتخت این کشور و سقوط بهمن در کوه اورست هم منجر شد.
این روزنامه با انتخاب موضوع ناظران نمک گیر تولیدکنندگان شده اند! نوشت: شایعات منتشر شده در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی درباره سلامت مواد غذایی کم بود که حالا اختلاف نظر مراجع تعیین کننده سلامت خوراکی ها یعنی سازمان استاندارد، دامپزشکی و وزارت بهداشت هم به آن اضافه شده است.
حالا مردم سر در گم شده اند و نمی دانند حرف وزارت بهداشت را قبول کنند یا استاندارد یا اینکه اظهارات دامپزشکی قابل اعتماد است! حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت با ابراز تأسف از اینکه چرا ایرانیان بعد از سن 62 سالگی عمر مفیدی ندارند و بعد از این سن علیل و دچار بیماری های متعددی می شوند، افزود: بر این اساس باید به کمک رسانه ها و مطبوعات و در جاهایی نیز با سخت گیری هایی که البته باعث مانع تراشی نیز نشود تشویق کنیم تا سیاستگذاران تصمیمات خوبی در حوزه سلامت بگیرند.
هاشمی با همان زیرکی همیشگی به بیان برخی از پشت پرده های اقدامات و اظهارات سازمان هایی همچون صدا و سیما و دامپزشکی و نمک گیری آنها از جیب تولید کننده ها، اشاره کرد و گفت: مثلاً سازمان دامپزشکی نباید حقوق کارمندان خود را از تولید کننده تأمین کند، همین طور صنعت نباید هزینه های نظارت خود را از تولیدکننده بگیرد، همان طور که صدا و سیما نباید درآمد خود را از تبلیغات کسب کند زیرا در چنین مواقعی نقش نهادهای نظارتی بی معنی می شود و کسی از نظارت ها نیز تبعیت نمی کند.
استفاده عربستان از سلاح های ممنوعه در یمن، تیتر دیگر روزنامه جوان است. هرچه جنگ یمن طولانی تر می شود صبر مقامات سعودی برای پایان دادن به این جنگ نیز کمتر می شود. سعودی ها که فکر می کردند با پیوستن متحدانشان به جنگ یمن می توانند در طول چند هفته به اهداف خود برسند و انصارالله یمن را به عقب نشینی از شهرهای این کشور وادار کنند با گذشت زمان به این نتیجه رسیدند که جنگ یمن با آنچه مدنظرشان بود، فرسنگ ها فاصله دارد و با بمباران مواضع استراتژیک یمن نمی توان به پیروزی نهایی دست یافت.
عدم مشارکت ترکیه، پاکستان و مصر در حمله زمینی به یمن کار را برای مقامات سعودی سخت کرد و به همین خاطر فکر استفاده از راه های جایگزین در دستور کار قرار گرفت.
راهکار جدیدی که عربستان در پیش گرفت استفاده از سلاح های غیرمتعارفی بود که براساس معاهدات بین المللی استفاده از آنها ممنوع است، آن هم علیه مردم بی گناهی که مورد حمله قرار گرفته و پاسخی به تجاوزات سعودی ها نداده اند.
این روزنامه با انعکاس عنوان استانی شدن انتخابات در پیچ و خم بهارستان، نوشت: در جلسه علنی هفته گذشته مجلس شورای اسلامی، درخواست تعدادی از نمایندگان برای تسریع در بررسی طرح استانی شدن حوزه های انتخابیه مجلس به تصویب رسید.
پیش از این یک فوریت این طرح در مجلس تصویب شده بود و کمیسیون شوراها و سیاست داخلی در حال بررسی آن بود و با اقدام اخیر مجلس بار دیگر بررسی این طرح در کمیسیون مذکور مورد رسیدگی قرار می گیرد.
بر همین اساس روز گذشته نخستین جلسه رسیدگی به طرح استانی شدن انتخابات مجلس با حضور نمایندگان پیشنهاددهنده و کارشناسان در محل کمیسیون شوراها و سیاست داخلی برگزار شد.
در حالی بار دیگر چنین طرحی در دستور کار منتخبان مجلس قرار گرفته که سابقه طرح آن به دوره پنجم مجلس شورای اسلامی برمی گردد که مخالفان و موافقان بسیاری دارد، برخی ها معتقدند این طرح نقش مؤثری در جهت ارتقای سطح نمایندگان مجلس و تقویت نهاد مجلس دارد؛ آنچه که از این طرح نصیب می شود، این است که نامزدهای انتخاباتی در عین حالی که از حوزه های شهرستان ها، بخش ها و روستاها برمی خیزند اما در یک گستره وسیع تر یعنی استان در معرض رأی مردم قرار می گیرند.
**9128**2002
06/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]