واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: همشهری در یک نگاه- یکشنبه ششم اردیبهشت تهران- ایرنا- روزنامه همشهری در شماره روز یکشنبه عنوان های «وزیر رفاه: یارانه 200 هزار پردرآمد حذف شد» و «پای اورست لرزید» را برای انتشار در صفحه نخست برگزید.
این روزنامه با اختصاص تیتر یک به موضوع وزیر رفاه: یارانه 200 هزار پردرآمد حذف شد، نوشت: علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که برای دیدار با برخی مراجع و علمای دین به قم سفر کرده بود، خبر داد دولت تا کنون یارانه نقدی 200 هزار نفر از افراد ثروتمند را قطع کرده است. همزمان مراجع تقلید و علمای دین از اقدام دولت در قطع یارانه نقدی برخی ثروتمندان حمایت و اعلام کردند که دریافت یارانه نقدی از سوی بی نیازان مشکل شرعی دارد و نباید کشور را با شیوه کمیته امدادی اداره کرد.
وزیر کار در شرایطی از حذف 200 هزار نفر یارانه بگیر پولدار خبر داده که هفته گذشته گزارش هایی در این زمینه در روزنامه همشهری منتشر شد. البته همزمان کارشناسان اقتصادی هم از دولت می خواهند با شجاعت به حذف یارانه پولدارها اقدام کند و به خود تردیدی راه ندهد. متعاقب انتشار این خبرها و تحلیل ها هم وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دیدارش با مراجع تقلید با اشاره به اینکه حذف یارانه اقشار پردرآمد آغاز شده است، گفت: حذف یارانه افراد پردرآمد از 30هزار نفر شروع شده و این میزان اکنون به 200هزار نفر رسیده است. علی ربیعی در عین حال تأکید کرد: یارانه حق همه نیست و حق نیازمندان است.
روزنامه همشهری با بررسی عنوان پای اورست لرزید، نوشت: درحالی که خبرگزاری ها از کشته شدن دست کم 900 نفر در زمین لرزه بزرگ نپال خبر می دهند، احتمال می رود که آمار قربانیان از مرز یک هزار نفر هم بگذرد. این زمین لرزه که بخش هایی از هند، تبت و بنگلادش را نیز لرزانده، در حالی رخ داده است که تیم ملی فوتبال دختران زیر 14سال ایران برای شرکت در مسابقات آسیایی در نپال به سر می برند و خوشبختانه به آنها آسیبی نرسیده است. به گزارش سی ان ان، سازمان مطالعات زمین شناسی آمریکا اعلام کرد که این زمین لرزه 7.9 ریشتری ساعت11:56 صبح دیروز به وقت محلی در فاصله 80کیلومتری کاتماندو، پایتخت کشور نپال رخ داده است.
در این زمین لرزه شدید، برخی از ساختمان های کاتماندو پایتخت نپال فروریخته و عده زیادی زیر آوار مدفون شده اند. برخی از ساختمان های فروریخته، ساختمان های باستانی و تاریخی شهر کاتماندو ازجمله معابد و برج های 100ساله بود که کاملا ویران شد. بیشتر خسارت این زمین لرزه به شهر قدیمی کاتماندو که دارای کوچه های باریک و خانه هایی سست و قدیمی است وارد شده است. خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش کرد که صدای بالگرد امداد و آژیر آمبولانس و خودروهای امدادی فضای شهر را پر کرده و به مردم هشدار داده شده که بیرون از خانه هایشان بمانند.
این روزنامه با انتخاب عنوان دسترسی آزاد به اطلاعات همچنان در انتظار اجرا، نوشت: «دولت یازدهم یکی از قول هایش به مردم این بوده که آنها بتوانند به اطلاعات همه دستگاه هایی که از بودجه دولتی استفاده می کنند دسترسی آزاد داشته باشند که این امکان از امروز محقق خواهد شد». این مهم ترین بخش از جملات حسن روحانی رئیس جمهور بعد از تصویب «آیین نامه اجرایی قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات» در تاریخ 22 آبان سال93 بود، قانونی که عملا از سال88 روی زمین مانده و در همان تاریخ با تصویب هیأت وزیران دولت یازدهم اجرای این قانون پس از گذشت پنج سال آغاز شد. همان زمان یک حقوقدان در گفت وگو با پایگاه اطلاع رسانی دولت گفت که ابلاغ قانون «انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات» را می توان گامی مهم در راستای تأسیس دولت راستگویان دانست. راستگویی در عرصه حکمرانی صرفا با شعار و ظاهر سازی محقق نمی شود، دولت تدبیر و امید با ابلاغ این قانون نشان داد که در پیگیری شعارهای انتخاباتی خود صادق است. تقریبا 2 هفته پس از آن تاریخ و در هفتم آذرماه آیین نامه اجرایی قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات با امضای معاون اول رئیس جمهور برای اجرا به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ و براین اساس این قانون لازم الاجرا شد اما با وجود گذشت 6 ماه از لازم الاجرا شدن قانون، همچنان اطلاعات محصور است و دسترسی به آن آزاد نیست.
فراموشی 15 ساله قانون مدیریت یکپارچه شهری، تیتر دیگر روزنامه همشهری است. داستان مدیریت یکپارچه شهری از آن دست قوانینی است که در طول 15سال گذشته اقدامی برای اجرای آن صورت نگرفت. اگرچه برای نخستین بار در سال 79 و در برنامه سوم توسعه ذیل ماده 137به آن اشاره شد، اما تاکنون مهم ترین اقدام، تکرار آن با لحن های مختلف در قانون برنامه چهارم و پنجم بوده است. همین و بس.
این روزنامه با انعکاس موضوع جنگ محدود آمریکا در 80 کشور، نوشت: از زمانی که نیروهای ویژه آمریکا در ابوت آباد پاکستان دست به عملیاتی مخفیانه زدند و اسامه بن لادن را در مخفیگاهش کشتند توجه بسیاری از رسانه های جهان به تغییر استراتژی نظامی این کشور جلب شد. به تدریج اما هر روز ابعاد گسترده تری از این ماجرا فاش می شود.مردم آمریکا به باراک اوباما رئیس جمهور این کشور به عنوان نامزدی ضد جنگ رأی دادند تا شاید کابوس خانواده های این کشور درباره برنگشتن بچه هایشان روزی تمام شود. هر چند نخستین رئیس جمهور سیاهپوست آمریکا تلاش کرده که طی سال های گذشته حضور رسمی این کشور را در عراق و افغانستان کاهش دهد اما به صورت پنهانی و مخفیانه عملیات نظامی واشنگتن در کشورهای مختلف جهان به شدت گسترش پیدا کرده است. طی سال های گذشته حضور واحدهای نیروهای ویژه آمریکا در نقاط مختلف جهان بسیار بیشتر از گذشته شده و براساس گزارش های مختلف اکنون آمریکایی ها حداقل در حال حاضر در 81 تا 134کشور جهان نیروهای خود را به صورت یگان های محدود مستقر کرده اند.
**9128**2002** 1337
06/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 525]