واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آرمان در یک نگاه - یکشنبه ششم اردیبهشت تهران - ایرنا - روزنامه آرمان در شماره روز یکشنبه به بررسی عنوان های «700میلیارد دلار ایران صرف اشتغال جوانان چینی» و «پلیس موظف به اجرای اسلام نیست» پرداخت.
این روزنامه با انتخاب موضوع 700میلیارد دلار ایران صرف اشتغال جوانان چینی، برای تیتر یک نوشت: معاون اول رییس جمهور روز گذشته با بیان اینکه در 2 دوره گذشته 700 میلیارد دلار پول مملکت خرج واردات کالا به کشور شد، گفت: «در 2 دوره قبل پیش و پس از مصرف 700 میلیارد دلار تعداد شاغلین در کشور 20میلیون نفر بوده و این به آن معناست که این میزان پول رفته و موجب اشتغال جوانان چینی و کشورهای دیگر شده است.» با نگاهی به پیشینه روابط ایران و چین با غرب درمی یابیم هر 2کشور با درجاتی متفاوت از یکدیگر، مورد تحریم های اقتصادی بوده اند. در سال های اخیر و با رشد سریع اقتصادی چین، ایران به سمت این کشور تغییر جهت داد تا بتواند تحریم های غرب را خنثی کند. به همین دلیل در یک دهه اخیر تعاملات اقتصادی 2 کشور به سرعت رشد کرده است به طوری که حجم تجارت دوجانبه که در سال 1994، 448 میلیون دلار بوده، در سال2001 به 2.3 میلیارد دلار و در سال 2010 به 30 میلیارد دلار رسید. این رشد روزافزون منطق اقتصادی ندارد، چراکه منطق بازار و مکمل بودن اقتصادی 2 کشور تعیین کننده نبوده است بلکه منطق سیاسی و این رشد غیرمعمول را سبب شده است و همانطور که اسحاق جهانگیری بیان داشته یکی از عوامل مشکلات بیکاری جوانان ورود بی رویه تولیدات چینی بوده است.
روزنامه آرمان با انعکاس موضوع پلیس موظف به اجرای اسلام نیست، نوشت: حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در همایش سراسری فرماندهان و مدیران نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به ضرورت شناسایی ریشه های ناامنی در جامعه تاکید کرد: ایجاد امنیت در سایه همدلی، هماهنگی و همکاری بین دولت و نیروهای مسلح و اطلاعاتی امکان پذیر است. وی با بیان اینکه بزرگ ترین هنر جمهوری اسلامی ایران ارایه الگوی مردم سالاری دینی است، گفت: حکومت اسلامی، یعنی حکومت و حاکمیت قانون و امام خمینی(ره) ده ها بار در سخنرانی های خود بر این مساله تاکید کرد که همه مردم ایران در برابر قانون مساوی هستند و قانون باید به دقت اجرا شود. رییس جمهوری با اشاره به اینکه خوشبختانه در نظام اسلامی ما شرع و قانون بر یکدیگر منطبق هستند، ادامه داد: پلیس موظف به اجرای اسلام نیست، هیچ پلیسی نمی تواند بگوید من این کار را کردم چون خدا گفته است.
این روزنامه با انتخاب عنوان سلطان تیتر بر شانه تیتر زن ها، نوشت: روز گذشته پیکر «سلطان تیتر» ایران بر شانه تیترزن ها قرار گرفت و برای آرمیدن در خانه ابدی تا قطعه نام آوران بهشت زهرا(س) بدرقه شد. حسین قندی عصر پنج شنبه گذشته در سن 64 سالگی درگذشت. همانطور که اعلام شده بود مراسم تشییع حسین قندی شنبه پنجم اردیبهشت ساعت 9 صبح از مقابل دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه آغاز شد. به پاس 40 سال فعالیت حسین قندی که لحظه به لحظه اش را برای پیشرفت علم ارتباطات در کشور گذرانده بود، همه آمده بودند؛ حسن نمک دوست ، یونس شکرخواه ، فریدون صدیقی ، هادی خانیکی ، مجید رضاییان ، محمد سلطانی فر، سیدمحمد مهدی زاده ، هوشنگ عباس زاده و دانشجویان دوستدار استاد و البته کسی نبود که در آخرین وداع با حسین قندی، اشک حسرت نریزد. اجرای این مراسم را مازیار ناظمی برعهده داشت . او در ابتدای این مراسم، حضور حسین قندی در جمع کودکان سرطانی را یادآور شد و گفت: روزی که استاد قندی پیش کودکان سرطانی رفت، گفت اینجا اشک هم ماتم می گیرد.
تولد یک سالگی بی شناسنامه ها!، تیتر دیگر روزنامه آرمان است. اردیبهشت سال گذشته بود که هجمه ها به دولت یازدهم افزایش یافت و در این میان دکتر حسن روحانی رییس جمهور، نمایشگاه کتاب که محل حضور اقشار فرهنگی است را برای سخن گفتن با مخالفان دولت انتخاب کرد. دکتر حسن روحانی در بخشی از سخنرانی افتتاحیه به صراحت گفت: «کسی بخواهد به جای نقد، تخریب را پیشه گیرد، این امری است که دولت نمی پسندد، ما از همه می خواهیم با شناسنامه سخن بگویند، بگویند از کجا هستند، بگویند وابسته به کدام جناح هستند، با نام جناح خود سخن بگویند نه با نام ملت ایران.» برخی این اظهارات رییس دولت تدبیر و امید را خطاب به خود و همفکرانشان تفسیر و تعریف کردند چنانکه روزنامه کیهان از تیتر «بدون شناسنامه ها از دولت انتقاد نکنید!» استفاده کرد. سایت های این طیف هم یادداشت هایی نگاشتند و با تیترهای نظیر «آقای رییس جمهور ما بی شناسنامه هستیم!» از انتقادات رییس جمهور گلایه کردند. چند روز دیگر سالگرد به زبان آوردن این سخنان از جانب دکتر حسن روحانی است و بخشی از آن بی شناسنامه ها هنوز هم اقدام به اخذ شناسنامه نکرده اند! هنوز هم بدون مجوز تجمع می کنند و هنوز هم بدون منطق فشارهایی را به تیم مذاکره کننده هسته ای و دیگر ارکان دولت وارد می کنند اما در این یک سال تحول دیگری در عملکرد بی شناسنامه ها پدید آمده و آن هم کوچ اجباری از فضای حقیقی به فضای مجازی است.
این روزنامه به موضوع سود سپرده17، تسهیلات 21 درصد، پرداخت و نوشت: سرانجام از فرمول بانک مرکزی برای تعیین نرخ سود بانکی رونمایی شد. تنها سه روز مانده به تشکیل جلسه سرنوشت ساز شورای عالی پول و اعتبار برای تعیین سود بانکی، رییس کل بانک مرکزی عدد پیشنهادی سود سپرده ها را 17 درصد و سود تسهیلات بانکی را 21درصد اعلام کرد. چند روز بیشتر نمی گذرد که بانک ها در یک حرکت صنفی و دور از چشم بانک مرکزی نرخ متفاوتی را برای سود سپرده تصویب کردند. مدیران عامل بانک ها روی سود 20 درصدی سپرده ها اتفاق نظر دارند. درحالی که این نرخ با رقم پیشنهادی ولی الله سیف، اختلاف 3 درصدی دارد.
**9348**2002** 1337
06/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]