تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 9 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس كم بخورد، سالم مى‏ماند و هر كس زياد بخورد تنش بيمار مى‏شود و قساوت قلب پي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819139197




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- ابتکار در یک نگاه- پنجشنبه هفدهم اردیبهشت


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ابتکار در یک نگاه- پنجشنبه هفدهم اردیبهشت تهران- ایرنا- روزنامه ابتکار با بررسی عنوان های «بودن یا نبودن یک ائتلاف»، «ملت ایران مذاکره زیر سایه تهدید را بر نمی تابد» و «اجرای مرحله دوم حذف یارانه پر درآمدها» در شماره روز پنجشنبه بر روی پیشخوان روزنامه فروشی ها قرار گرفت.


این روزنامه با انتخاب موضوع بودن یا نبودن یک ائتلاف، برای تیتر یک نوشت: در شرایطی که هر دو اردوگاه اصلاح طلبان و اصولگرایان در تدارک سازوکارهای خود برای انتخابات پیش رو هستند، یکی از مسائل تعیین کننده در صف آرایی انتخاباتی هر دو جناح، اظهاراتی است که گاه و بی گاه از سوی منتسبان به هر دو طرف مطرح می شود که می تواند در حرکت های پیش روی آن ها موثر باشد. موضوع شکل گیری ائتلافی بین اصلاح طلبان و اصولگرایان معتدل مساله ای است که چهره های مختلف سیاسی نگاه های متفاوتی درباره آن ارائه می کنند.حسین کمالی، رئیس کمیته سیاسی شورای هماهنگی جبهه اصلاحات و دبیرکل حزب اسلامی کار در همین زمینه به «ابتکار» گفت: به طور کلی اصلاح طلبان و اصولگرایان دو تفکر کاملا جدا از هم را نمایندگی می کنند. با این حال وقتی بین دو جریان، افکار و اهداف به هم نزدیک و بر هم منطبق شود و نقاط مشترکی باشد، می توان به همراهی هم فکر کرد. امروز در هر دو جریان بحث ائتلاف بین معتدل ها وجود دارد. وزیر کار دوران سازندگی و اصلاحات افزود: فکر نمی کنم به طور رسمی چنین اتفاقی بیفتد، اما به طور غیررسمی شاید چنین ائتلافی شکل بگیرد. کمالی ردصلاحیت کاندیداهای اصلاح طلبان را در وقوع این امر موثر دانست و اظهار کرد که در صورت بروز گسترده چنین اتفاقی، شاید اصلاح طلبان به ائتلاف و حمایت از اصولگرایان معتدل تمایل پیدا کنند. فاطمه راکعی نماینده مجلس ششم و از اعضای جبهه مشارکت ایران اسلامی و دبیر کل زنان مسلمان نیز در این باره به برنا گفته است: قطعا اصولگراها لیست خودشان را خواهند داشت و اصلاح طلبان هم لیست خود را، ولی شاید دیدید به دلایل خاصی در لیست اصلاح طلب یک اصولگرایی که خادم بوده مدیریت و یا تخصصی دارد و مورد اعتماد بوده و رفتارش انسانی و اصولی بوده هم باشد. وی درباره ائتلاف اصولگرایان با اصلاح طلبان افزود: من امیدوارم این اتفاق بیفتد. خوشبختانه اکنون اصلاحات به قدری گسترده شده و به قدری تجارب تلخ و شیرین در این سال ها داشته دیگر آزموده شده ایم.
روزنامه ابتکار با انعکاس عنوان ملت ایران مذاکره زیر سایه تهدید را بر نمی تابد، نوشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی با اشاره به تهدیدهای اخیر مقامات رسمی آمریکا همزمان با برگزاری مذاکرات هسته ای تاکید کردند: من موافق مذاکره زیر شبحِ تهدید نیستم. مسئولان سیاست خارجی و مذاکره کنندگان باید خطوط قرمز و اصلی را به دقت رعایت کنند و همزمان با ادامه مذاکرات، باید از عظمت و هیبت ملت ایران نیز دفاع کنند و زیر بار هیچ تحمیل، زور، تحقیر و تهدیدی نروند. حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار وزیر و مسئولان آموزش و پرورش و جمع زیادی از معلمان سراسر کشور همچنین تاکید کردند: مسئولان دولت به ویژه مسئولان اقتصادی باید نسبت به آموزش و پرورش و مسائل معیشتی معلمان نگاه ویژه و فراتر از دستگاه های دیگر داشته باشند و بدانند هرگونه هزینه در این مجموعه، سرمایه گذاری برای آینده و ایجاد ارزش افزوده است. رهبر انقلاب اسلامی در ابتدای سخنان خود با گرامیداشت خاطره شهید آیت الله مطهری، مهمترین ویژگی ایشان را، معلم بودن همراه با اخلاص و تلاش خستگی ناپذیر دانستند و با اشاره به نقش بی بدیل آموزش و پرورش در ساختن آینده کشور، گفتند: در آموزش و پرورش، معلم کانونی ترین و تاثیرگذارترین نقش را در شکل دهی شخصیت فکری و روحی دانش آموزان و نسل آینده کشور دارد به گونه ای که حتی پدر و مادر و محیط زندگی چنین تاثیرگذاری بر دانش آموز ندارند.
این روزنامه با بازتاب موضوع اجرای مرحله دوم حذف یارانه پر درآمدها، نوشت: با توجه به نزدیک شدن زمان واریز پنجاه و یکمین مرحله یارانه نقدی مربوط به اردیبهشت ماه، زمان اجرای مرحله دوم حذف یارانه پردرآمدها نیز فرامی رسد. دولت یازدهم که از سال قبل حذف یارانه پردرآمدها را آغاز کرده بود و به همین خاطر این افراد در سال جاری نیز از فهرست یارانه بگیران خط خوردند لذا انتظار می رود در ماه های آتی به ویژه اردیبهشت ماه با تصویب آیین نامه مربوطه توسط دولت فهرست خط خورده ها از یارانه بگیران افزایش یابد.هرچند هدفمندسازی یارانه در تاریخ 27 آذر 1389 توسط دولت قبل کلید خورد اما پرداخت همگانی یارانه نقدی سبب شد تا این قانون که پس از سال ها کشمکش اجرایی شده بود نه تنها با شکست مواجه شود بلکه مشکلات تازه ای را برای اقتصاد ایران ایجاد کند.اما دولت یازدهم که وارث پرداخت همگانی یارانه از دولت قبل بود از همان روزهای آغازین فعالیت خود برنامه هایی را برای حذف یارانه خارج نشینان و پردرآمدها اعلام و برهمین اساس مرحله دوم طرح هدفمندی یارانه ها را از 20 فروردین 1393 و با ثبت نام از متقاضیان این مرحله آغاز کرد. این مرحله از طرح با مجوزی که از جانب مجلس شورای اسلامی در چارچوب تبصره 21 قانون بودجه سال 1392 به دولت داده شده بود، دولت را موظف کرد با سازوکاری که مورد نظر خودش است، این مرحله را به انجام برساند.هرچند دولت اقداماتی را در این سال برای شناسایی خانوارهای پردرآمد آغاز و ثروتمندان را به خود انصرافی دعوت کرد اما در نهایت تنها تعداد محدودی از خانوارهای متمول از دریافت یارانه انصراف دادند و برهمین اساس مشکلات یارانه ای دولت همچنان باقی ماند.این وضعیت نابسامان ادامه داشت تا اینکه مجلس با تصویب و تکلیف مصرح در بند "ح" تبصره 20 قانون بودجه سال 94 کل کشور، دولت را موظف کرد که یارانه خانوارهای پردرآمد را قطع کند.همچنین دراین بند آمده است خانوارهای پردرآمد به تشخیص دولت و براساس شرایط اقلیمی، بعد خانوار و محل سکونت و میزان درآمد تعیین خواهند شد.علاوه بر این براساس قانون بودجه سال 1394 میزان درآمد هدفمندسازی یارانه ها از 42 به 39 هزار میلیارد تومان برای توزیع نقدی کاهش یافته و این در حالی است که حدود 76 میلیون متقاضی یارانه نقدی در کشور وجود دارد.با توجه به مشکلات و چراغ سبز مجلس از فروردین ماه امسال کار شناسایی افراد پردرآمد و حذف این خانوارها که از سال 92 کلید خورده بود، به مرحله اجرا درآمد.برهمین اساس دولت از اسفندماه سال گذشته تا کنون برابر اعلام علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، یارانه نقدی 200 هزار نفر را قطع کرده و به گفته ابوالحسن فیروز آبادی قائم مقام وزیر کار تا پایان امسال یارانه نقدی 6میلیون نفر دیگر قطع خواهد شد.علاوه بر این، قانون بودجه امسال به صراحت تاکید دارد تا مبلغ 39 هزار میلیارد تومان از کل درآمد 48 هزار میلیارد تومانی ناشی از آزادسازی قیمت حامل های انرژی صرف پرداخت نقدی و غیرنقدی شود که باید حداقل نسبت به سال گذشته 3 هزار میلیارد تومان از یارانه نقدی پرداختی کم شود به عبارتی دست کم 5 میلیون نفر نباید دیگر ماهانه 45 هزار و 500 تومان دریافت کنند.البته نمایندگان مجلس در همین قانون 4 معیار را برای دولت در حذف یارانه نقدی خانوارهای پردرآمد تعیین کرده که این معیارها عبارت از شرایط اقلیمی، بعد خانوار، محل سکونت و میزان درآمد است اما تشخیص اینکه کدام خانوار در سبد یارانه نقدی بگیران باقی خواهد ماند، با دولت است.
روزنامه ابتکار با انتشار عنوان خطر خشکسالی بیخ گوش کشور، نوشت: جالب است که این نکته یادآوری شود که خشکسالی پدیده ای نیست که امروز بیاید و فردا برود و دیگر هرگز برنگردد بلکه پدیده ای است که تکرار می شود و در دو دهه اخیر، 13 سال خشکسالی هایی با شدت و ضعف متفاوت را به ارمغان آورده است. ارمغانی که فکر کردن به آن هم حتی آزارمان می دهد. در یک دهه اخیر، بارها و بارها هشدارهایی را در مورد خشکسالی هایی که تمام ایران را دربرخواهد گرفت، داده شد. اما در این میان مصرف بی رویه ایرانیان، راه را برای رسیدن به این پدیده دردناک هموارتر ساخت. کارشناسان، به خصوص در ماه های اخیر از آغاز خشکسالی در ایران و وقوع این پدیده در آینده نزدیک اظهار نگرانی کرده اند. علی، یکی از همان ایرانی هایی است که دل خوشی از شنیدن اخبار خشکسالی ندارد. وی در گفتگو با خبرنگار روزنامه ابتکار می گوید: نمی دانم چرا به این نتیجه رسیده ام که نباید به همت مسئولان اتکا داشت. برای اینکه تا الان هم در این راستا هیچ حرکتی را شاهد نبوده ایم. سازمان محیط زیست، بارها در این زمینه هشدار داده است. فعالان محیط زیست هم این بحران را به ما یادآوری می کنند اما هر بار مسئولان با توجیهات خاص دوست ندارند این هشدارها را جدی بگیرند. این مورد حس می شود که هر مسئولی در پی تصدی کرسی و میزی برای خود است. همانطور که این هشدارهای بی فایده را تا امروز شاهد بوده ایم. گزارشاتی که سازمان های جهانی منتشر می کنند، ندای خوبی نمی دهد. حدود سال دیگر، 40 سال دیگر، خاورمیانه و ایران با 30 سال خشکسالی شدید مواجه خواهد بود. دامنه این خشکسالی در سال های اخیر آغاز شده است. گفتنی است، تا 90 سال آینده میزان بارش کاهش و میزان دما افزایش می یابد ضمن آنکه سفره های آب زیرزمینی نیز از بین می روند. در این راستا بد نیست بدانید که حیوانات وحشی، به لحاظ کمبود آب و غذاب کافی، کوچ و مهاجرت خود را آغاز خواهند کرد. آسیب پذیری شکار، افزایش پیدا می کند. بیماری ها و تنش در گونه های در معرض خطر زیاد می شود. باروری و جمعیت وحوش در حال انقراض محلی کاهش می یابد. بیماری های مختلف در بین حیات وحش و مرگ و میر بیشتر در نتیجه افزایش ارتباطات با تولیدات کشاورزی از قبیل استفاده از حیوانات از مزارع و خشک شدن اکثر زیستگاه های آبی طبیعی و انسان ساخت که زیستگاه پرندگان مهاجر و کنار آبزی است بروز پیدا می کند.
گروه اطلاع رسانی**2002**9131



17/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن