واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاندار همدان: تدابیر بلند مدت برای مقابله با بحران در قانون اندیشیده شود تویسرکان- ایرنا- استاندار همدان گفت: باید به منظور کاهش موثر خسارات ناشی از بلایای طبیعی، تدابیر کارشناسانه و بلند مدت برای مقابله با بحران در قانون اندیشیده شود.
به گزارش ایرنا محمد ناصر نیکبخت شامگاه جمعه در نشست بررسی خسارات ناشی از سرمازدگی باغات و مزارع شهرستان تویسرکان افزود: باید تدابیری اندیشیده شود که علاوه بر جبران خسارات بخش کشاورزی در سال جاری، ساز و کارها و قوانینی ایجاد شود که در صورت بروز بحران های احتمالی در سال های آینده بتوان برای همیشه و با توان و امکانات بیشتر و هدفگذاری دقیق تر با آن برخورد کرد.
محمد ناصر نیکبخت افزود: در سالی که مزین بنام همدلی و همزبانی دولت و ملت است، مجلس شورای اسلامی و دولت نیز باید با کارهای کارشناسانه و دقیق زمینه قانونی برای پیشگیری و مقابله سازنده با بحران ها در کشور را برای همیشه فراهم کنند.
به گفته وی باید یک چاره اندیشی دایمی، بلند مدت و اثر گذار در این بخش مد نظر قرار گیرد که بتوانیم از راهکارهایی مانند استمهال تسهیلات بانکی عبور کنیم.
استاندار همدان سرمازدگی بخش عظیمی از باغات و مزارع کشاورزی استان همدان نظیر شهرستان تویسرکان را یک مصیبت خسارت بار و تاسف آور برای کل مجموعه استان دانست و خاطر نشان کرد: بخش عمده درآمد زایی اقتصادی، معیشت و ماندگاری مردم در روستاها در استان همدان به باغداری و کشاورزی بستگی دارد که حوادث اخیر آسیب های زیادی به این حوزه ها وارد کرده است.
نیکبخت یادآور شد: بر اساس برآوردهای جهاد کشاورزی استان، میزان خسارات وارده به باغات و مزارع استان توسط سرما زدگی بین چهار هزارو 200 تا چهار هزارو 300 ریال بوده است.
وی تاکید کرد: انتظار ما این است که خسارات وارده به باغات و مزارع شهرستان تویسرکان به عنوان پایتخت گردوی کشور به عنوان یک مصداق از سوی سازمان مدیریت بحران کشور در نظر گرفته شده و اقدامات موثر در این زمینه انجام بگیرد.
استاندار همدان متذکر شد: باید تمهیداتی اندیشیده شود که مردم برای بیمه باغات خود ترغیب شوند زیرا میزان کم بیمه باغات و مزارع از سوی مردم به دلیل سخت گیری بیمه ها و پرداخت سختگیرانه خسارات احتمالی در سال های گذشته است.
فرماندار تویسرکان نیز در این نشست گفت: سرمازدگی باغات و مزارع شهرستان تویسرکان از چنان عمق و گستردگی بی سابقه ای برخوردار بود که از مجموع پنج هزار و 300 هکتار باغات گردوی شهرستان، چهار هزار و 200 هکتار یعنی قریب به 80 درصد خسارت دیدند.
مهرداد موسوی افزود: شدت سرما زدگی باغات و مزارع در حدی بوده که برخی کارشناسان حوزه کشاورزی احتمال می دهند که بخشی از درختان در فرآیند ثمر دهی در سال آینده نیز با مشکل جدی مواجه خواهند بود.
وی با تاکید بر اینکه اقتصاد شهرستان تویسرکان مبتنی بر باغداری و کشاورزی است اضافه کرد: این حادثه گسترده و ناگوار،یک خسارت بزرگ برای مجموعه اقتصاد و معیشت مردم تویسرکان به حساب می آید.
موسوی خاطر نشان کرد: در چهار سال اخیر شهرستان تویسرکان با عوامل مختلف بحران نظیر سرما زدگی، تگرگ زدگی و خشکسالی مواجه بوده و در عین حال به رغم برخورداری از سابقه تاریخی بیش از سه هزار سال از معدود شهرستان های کشور با ریزش و مهاجرت شدید جمعیتی به شمار می رود.
وی گفت: شهرستان تویسرکان در 30 سال قبل از جمعیتی نزدیک به یک 140 هزار نفر برخوردار بوده اما اکنون جمعیت شهرستان با کاهش حدود 30 درصدی به 104 هزار نفر جمعیت رسیده است.
فرماندار تویسرکان متذکر شد: بلایا و بحران های طبیعی از اثر گذاری زیادی بر رکود فضای کسب و کار و افزایش پدیده مهاجر فرستی در شهرستان برخوردار بوده است و حادثه سرمازدگی اخیر نیز بر آینده معیشت مردم نیز اثر گذار است.
وی تصریح کرد: اگر کمک ها و مساعدت های لازم در زمینه جبران خسارات ناشی از سرما زدگی در باغات و مزارع شهرستان تویسرکان صورت نگیرد، علاوه بر بروز مشکلات و تبعات مالی شاهد بروز مشکلات اجتماعی نیز خواهیم بود.
موسوی خواستار مساعدت و یاری مسوولان ارشد استانی و کشوری مرتبط با این امر برای جبرای خسارات وارده بر باغات و مزارع شهرستان تویسرکان شد.
تویسرکان یکی از شهرستان های استان همدان در 90 کیلومتری شهر همدان واقع است که از مجموع 17 هزار و 800 هکتار باغات گردوی استان همدان، پنج هزار و 300 هکتار را به خود اختصاص داده است اما در پی سرمای شدید شامگاه پنجم اردیبهشت ماه سال جاری چهار هزار و 200 هکتار از باغات گردوی این شهرستان با بحران سرما زدگی مواجه شدند.
7524/1181
19/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]