تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 9 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):وقتى معلم به كودك بگويد: بگو بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم و كودك آن را تكرار كند خدا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819265531




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت: شهرسازی وارداتی چاره کار ما نیست


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت: شهرسازی وارداتی چاره کار ما نیست انزلی - ایرنا - عضو هیات علمی گروه شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایران گفت: شهرسازی وارداتی چاره کار ما نیست بلکه شهرهایمان را باید بر مبنای اصالت ها بسازیم.


به گزارش ایرنا، پرفسور اسماعیل شیعه عصر پنجشنبه در همایش ملی معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی در دهکده ساحلی انزلی اظهار کرد: مهم ترین عوامل مؤثر بر دگرگونی شهرهای عهد اسلامی ایران در دوران اخیر ، فقدان برنامه ریزی منطقه ای منسجم به نسبت ساختارهای محیطی ایران ، استیلای بخشی نگری به جای منطقه نگری ، تمرکزگرایی و سوق دادن عمده تأسیسات اقتصادی، سرمایه ای، رفاهی، آموزشی، درمانی و ارتباطاتی به سوی بعضی از شهرهای کشور است.
وی ضعف در مدیریت های شهری و عدم آشنایی با مدیریت های نوین جهانی ، عدم استفاده از تخصص در طراحی و برنامه های جامع شهری و منطقه ای و مدیریت شهر، بی توجهی به میراث و دستاوردهای فرهنگی و تاریخی و ضعف در حفاظت از محیط زیست را از مشکلات موجود در این بخش عنوان کرد .
این عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران ، نتایج ناشی از دگرگونی شهرها در دوران معاصر را تمرکزگرایی ، افزایش مهاجرت های روستایی، افزایش تراکم های جمعیتی و ساختمانی، شهری شدن بیش از حد جمعیت به ویژه در شهرهای بزرگ ، آلودگی هوا در شهرهای بزرگ ، بحران رفت و آمد به ویژه در شهرهای بزرگ ، بالارفتن قیمت زمین و عدم تعادل آن با درآمد خانوارها، تغییر در ساختار خانواده سنتی و روند زندگی در مسکن برشمرد.
پرفسور شیعه فقدان تأسیسات رفاهی محله ای بر خلاف ساختار سنتی شهرسازی ایران و دانش روز شهرسازی جهان ، افزایش تراکم ساختمانی و اشراف به محیط های خصوصی ، احداث واحدهایی به نام مسکن که خوابگاه هایی بیش نیستند، عدم تعادل در چهره ساختمان ها و بی ارتباطی شکل و سیمای ساختمان ها با شرایط محیطی محل استقرار آنها را از تبعات معماری و شهرسازی غیراصولی خواند.
وی تصریح کرد : در شهرسازی و احداث بناها، فرهنگ اقلیم شرایط محیطی آداب و رسوم در نظر گرفته نمی شود و مشابه ساختمان های موجود در رشت را در بندرعباس هم می بینیم .
وی بی توجهی به میراث فرهنگی و دستاوردهای تاریخی را یکی دیگر از معضلات شهرسازی امروز کشور دانست و افزود: گویا می خواهیم گذشته مان را محو کنیم در حالی که بنیاد هر جامعه ای بر اساس گذشته است و درخت روی ریشه قادر به ایستادن است .
پرفسور شیعه خاطرنشان کرد : رواج تبلیغات گسترده تجاری و استیلای غالب اقتصاد بر فرهنگ و آرامش محیط با معیارهای معماری ایرانی اسلامی تفاوت بسیار دارد.
وی دور شدن شهرهای بزرگ از طبیعت به دلیل افزایش تراکم ساختمانی و کاهش فضاهای سبز را یکی دیگر از معضلات مهم شهرسازی در ایران عنوان و خاطرنشان کرد : شهرهای ما به سرزمین اتومبیل ها تبدیل شده است.
پرفسور شیعه بی توجهی به تاثیر اتفاقات مانند زلزله، سیل و خشکسالی و بیماری های واگیر در شهرسازی، سنگی شدن چهره و نمای ساختمان ها در اندازه ها و شکل های ناموزون ، کاهش آرامش و آسایش در محله ها ، ساخت و ساز دائمی ساختمان ها در محله ها، تداخل در برنامه ریزی های کاربری زمین بویژه کاربری های تجاری و مسکونی و اداری با یکدیگر را نتایج دیگر شیوه غیراصولی شهرسازی در ایران عنوان کرد.
وی در ادامه ضعف در تأسیسات رفاهی شهری و محله ای نوین مانند مراکز فرهنگی و کتابخانه ، مراکز ورزشی، فرهنگسراها ، نقص در ایجاد بناهای زیبای پایدار و سیما و منظر مناسب محیط ، ضعف در بعضی از برنامه های شوراهای شهری و محله ای را از دیگر چالش های موجود بیان داشت .
این استاد شهرسازی تصریح کرد : وجود ساختمان هایی با انواع نمای سنگی و شیشه ای، آنتن های تلویزیون و ماهواره، آلودگی شیشه ها و نمای ساختما ن ها و تابلوها در اثر تأثیرات ناشی از آلودگی هوا بر آلودگی بصری شهرها می افزاید.
وی افزود: ضعف در نماها و بناهای هویت بخش آرامش بخش و با معنا در فضاهای عمومی شهری، دروازه ها و ورودی شهرها و عدم رعایت حقوق شهروندی در استفاده جمعیت از طبیعت و دید به فضاهای عمومی از دیگر معضلات شیوه کنونی شهرسازی در کشور است .
***راهکارها
پرفسور شیعه در ادامه مهمترین راهکارهای اصلاح شهرسازی و معماری کشور را برنامه ریزی منطقه ای متناسب با شرایط طبیعی، اجتماعی و معیشتی و قابلیت ها و توان های محیطی آنها ، اعتدال گرایی در استقرار مراکز کاری، تولیدی، جمعیتی، توجه بیشتر به روستاها و حل مشکلات آنها به منظور جلوگیری از افزایش مهاجرت به شهرها و نقش دهی اقتصادی و فرهنگی به شهرهای کوچک و حل مشکلات آنها عنوان کرد.
وی خاطرنشان کرد : تعیین ملاک سه هزار نفر جمعیت برای شهری بودن هر نقطه زیستی اقدام بسیار خوبی از سوی وزارت کشور است.
عضو هیات علمی گروه شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایران در خاتمه تصریح کرد : شهر اسلامی یعنی شهر انسان، شهر انسان یعنی شهری که با سرشت، فرهنگ و طبیعت انسان بخواند.
همایش ملی معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی به میزبانی دانشگاه پیام نور گیلان و با مشارکت گسترده و هم اندیشی صاحب نظران این حوزه، روز پنجشنبه در دهکده ساحلی انزلی برگزار شد.ک/2
6030/2007



17/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن