واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: روزنامه فایننشنال تایمز، بازار سهام تهران برای هجوم سرمایه گذاری خارجی آماده می شود تهران - ایرنا - روزنامه فایننشنال تایمز انگلستان نوشت، بازار سهام تهران که سال ها به دلیل تحریم از سرمایه گذاری خارجی بی بهره بوده، اینک خود را آماده مقابله با هجوم سرمایه گذاران خارجی می کند.
به گزارش گروه اقتصادی ایرنا، این روزنامه نوشت، بورس تهران اما چند سالی است که در حال آماده کردن خود برای لحظه ای است که توافق هسته ای امضا می شود و این بازار می تواند درهای خود را به روی سرمایه گذاران خارجی باز کند.
علی سعیدی معاون بخش نظارت بر موسسات مالی سازمان بورس و اوراق بهادار ایران گفت: ما در طول چهار پنج سال گذشته روی زیرساخت های بورس خیلی کار کرده ایم.
وی افزود: تحریم ها به ما این فرصت را داد که خود را برای روزی که توافق هسته ای امضا می شود، آماده کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهوری ایران از زمان پذیرفتن مسوولیت، جذب سرمایه گذاری خارجی را از اولویت های دولت خود قرار داده است، زیرا می خواهد اشتغال ایجاد کند و نرخ بیکاری جوانان را کاهش دهد.
رییس جمهوری ایران همچنین می کوشد تا توجه سرمایه گذاران خارجی را در کنار مذاکره با گروه پنج بعلاوه یک، به پتانسیل های اقتصادی این کشور جلب نماید.
به گفته بازرگانان، از وقتی که ایران و قدرت های جهانی، آوریل گذشته در سوییس در مورد چارچوب توافق هسته ای به توافق رسیدند، شمار سرمایه گذاران خارجی که می خواهند با شرکت های ایرانی گفت و گو کنند به طور بی سابقه ای افزایش یافته است.
سعیدی گفت: یکی از بزرگ ترین شرکت های سرمایه گذاری آمریکا دو هفته پیش به تهران آمد و با ما ملاقات کرد. وی خواست نام این شرکت ذکر نشود.
وی اظهار داشت: آنها یک هدف 50 میلیارد دلاری برای بازارهای سرمایه این منطقه دارند و ما باید ببینیم مشاوران ما چقدر از این مقدار را می توانند به بازار ایران جذب کنند.
بورس تهران همچنین به دنبال یک چارچوب تجاری است که با استانداردهای بین المللی مطابقت داشته باشد. بورس تهران در ساختار جدید خود دارای معاملات برخط ، هیات مدیره داوری برای رسیدگی سریع به موارد اختلاف، امضای الکترونیکی، حفظ و حمایت از افزایش سرمایه گذاران، مکانیزم های نظارتی و نیز سیستم های پس از معامله است.
سعیدی با اشاره به اینکه بانک مرکزی ایران قول داده باز کردن حساب بانکی برای سرمایه گذاران خارجی را راحت تر کند، گفت: بورس تهران، مشاورانی را استخدام کرده که با بازارهای جهانی آشنا هستند، اما در عین حال، بورس تهران مختصات خود را دارد.
اغلب 440 شرکتی که در فهرست بورس تهران قرار دارند، به رغم اینکه خصوصی شده اند، به دولت وابسته هستند. بسیاری از آنها از مشکلاتی مانند سوء مدیریت، مازاد نیروی کار، سیستم های غیرشفاف حسابرسی، شبکه های بازاریابی و توزیع قدیمی و بدهی زیاد رنج می برند.
بیشتر صنایع ایران، کمتر از ظرفیت تولید کار می کنند و نیاز به سرمایه گذاری و فناوری جدید دارند.
برخی نگران هستند که آیا سرمایه گذاری های انجام شده از طریق بورس تهران کاملا شفاف هستند یا نه می گویند، سرمایه گذاری مشترک با شرکت های محلی یا سرمایه گذاری های مستقیم بهتر از سرمایه گذاری از طریق بورس تهران است.
یک مشاور حقوقی که خواست نامش ذکر نشود، گفت: در مقایسه با سرمایه گذاران بلندمدت، برای کسانی که با پیش بینی بازار سبد سرمایه گذاری خود را برنامه ریزی می کنند، بورس تهران خیلی بهتر است. در بورس تهران، دسترسی به اطلاعات داخلی فراهم است و سرمایه گذاران باید کاملا هوشیار و مراقب باشند.
** پتانسیل های بورس تهران
سعیدی انتظار دارد، فقط در بخش پتروشیمی، پروژه های جدیدی به ارزش حدودا 80 میلیارد یورو بوجود آید، در حالی که در بخش های معدن، اتومبیل، انرژی و توریسم نیز فرصت های بی شماری وجود دارد.
غلامرضا سلیمانی مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری غدیر( بزرگ ترین شرکت سرمایه گذاری بورس تهران) گفت: بازارهای سرمایه ایران هنوز در دوره طفولیت هستند و هنوز به دوره نوجوانی و جوانی نرسیده اند.
وی افزود: اگر شرکت های خارجی به بازار سهام ایران وارد شوند، سود سرشاری بدست خواهند آورد. نظیر چنین بازاری در هیچ جای دیگر دنیا وجود ندارد.
اقتصام(6)1063**1558
15/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]