واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: روستای غنی پیچاب کهگیلویه در بن بست محرومیت یاسوج -ایرنا- منطقه غنی پیچاب با 16 روستا و 350 نفر جمعیت واقع در 160کیلومتری مرکز کهگیلویه وبویراحمد به عنوان قطب مهم عشایری در بن بست محرومیت نیازمند توجه مسوولان است.
رییس سازمان جهادکشاورزی کهگیلویه وبویراحمد در باره این وضعیت این روستا به ایرنا گفت: پیچاب باشت یک قطب مستعد دامداری و باغی است و در عین حال این منطقه اقتصادی محرومتر از منطقه سیلاب کلوار است .
جعفر گوهرگانی روز دوشنبه افزود: همواره تصورم این بود که سیلاب کلوار محرومترین منطقه کهگیلویه وبویراحمد است درحالی که محرومیت و بن بست ارتباطی روستای غنی پیچاب قابل مقایسه با سیلاب کلوار در بویراحمد نیست .
منطقه سیلاب کلوار بویراحمد با 17 روستا و جمعیتی افزون بر دو هزار و 600 نفر از توابع بخش مارگون شهرستان بویراحمد در 200 کیلومتری یاسوج مرکز استان کهگیلویه وبویراحمد واقع شده است.
رییس جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به لزوم ایجاد زیرساختها برای رونق کار و تولید در این منطقه ،بیان کرد: در صورت ساخت راه ارتباطی و تامین شبکه برق ظرفیت های بالایی برای احداث باغ در حاشیه رودخانه اشکفت شاه در منطقه پیچاب فراهم است.
گوهرگانی به جمعیت بالای عشایری منطقه پیچاب از ایلات عشایری باشت،چرام و بایاری اشاره کرد و افزود: ایجاد راه ارتباطی مناسب به توسعه فعالیت های دامداری و تولید باغ در این منطقه و ایجاد اشتغال پایدار کمک شایانی خواهد کرد.
وی طول راه ارتباطی پیچاب از مسیر روستاهای ده بزرگ باشت به سمت چرام را حدود 50 کیلومتر اعلام کرد و گفت: پیچاب اگر چه جزو مناطق بکر و غنی برای توسعه فعالیتهای کشاورزی است اما به دلیل نبود راه جزو محرومترین مناطق کهگیلویه و بویراحمد است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد به بازدید اخیر مسوولان اجرایی استان و نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی از منطقه پیچاب اشاره کرد و گفت: این بازدید می تواند محرومیت زدایی از این منطقه را در سایه برنامه ریزی مبتنی بر خرد جمعی مدیران مرتفع کند.
وی ساخت پل بر روی رودخانه پیچاب را نقطه امیدی بخشی برای کمک به تردد مردم این منطقه و در آینده بازگشایی تمامی مسیر و ساخت راه مناسب و تبدیل این منطقه به قطب مهم دامپروری دانست.
رییس جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد اشارکرد: هم اکنون ارتباط مردم پیچاب از توابع باشت از مسیر شهرستان چرام با مرکز باشت انجام می شود که برای حل مشکل مردم بویژه انجام اموراداری و تحصیلی دانش آموزان این منطقه ساخت راه از مسیر روستای ده بزرگ باشت به پیچاپ یک ضرورت انکارناپذیر است.
گوهرگانی تصریح کرد: در تمامی مناطق پیچاب خانواده های عشایری مستقر هستند که این امر ضرورت خدمات رسانی بویژه راهسازی به این مناطق را دو چندان کرده است و با این حال شهرستان باشت فاقد اداره امور عشایر است.
در منطقه پیچاب 16 روستا با 350 نفر جمعیت سکونت دارند اما در فصل تابستان تعداد پرشماری خانوار عشایری به این ییلاق بکر سفر می کنند.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی ایجاد راه برای منطفه پیچاب را یک فرصت خوب برای مهاجرت معکوس روستاییان و تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی دانست.
علامرضا تاجگردون افزود: در طول چند دهه گذشته بسیاری از مردم این منطقه به شهر مهاجرت کرده اند و نبود راه باعث شده دانش آموزان پیچاب در بدترین شرایط تحصیلی قرار گیرند.
نماینده گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی توجه به مناطق مستعد اما محروم نظیر پیچاب را از اولویت های مهم برای دولت و مجلس دانست وافزود: مسوولان اجرایی برای خروج از بن بست مناطق روستایی کمتر توسعه یافته نظیر پیچاب بیش از پیش تلاش کنند.
بر اساس گزارش اداره راه و ترابری باشت مسیر ده بزرگ به اشکفت شاه مرکز پیچاب 24کیلومتر و تا شهرستان چرام 50کیلومتر است که با احتساب راههای فرعی به ساخت 65کیلومتر راه در این منطقه نیاز است.
بنا به این گزارش ، برآورد میزان اعتبار برای ساخت راه این منطقه اقتصادی و عشایری در برنامه مسولان اجرایی قرار گرفته است.
6162/ 6075
14/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]