واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۹:۲۱ق.ظ)
عضو کميسيون اقتصادي در گفتگو با موج؛ حمايت از سرمايه گذاران و روحيه جهادي مهمترين مولفه براي دوره پسا تحريم است موج - گروه اقتصاد سياسي؛
احتمال شکل گيري توافق نهايي بين ايران و گروه 1+5 بعد از تفاهم لوزان سوئيس، موجب شده تا تحليل گران و کارشناسان اقتصادي و سياسي از ضرورت برنامه ريزي دولت براي ورود به دوره پسا تحريم سخن بگويند. بسياري از آنها اعتقاد دارند که در حوزه فرصت هاي خارجي و استقبال از سرمايه گذاران، بعد از توافق هسته اي بايد با برنامه ريزي جدي وارد شد. خبرنگار خبرگزاري موج با ابراهيم نکو نماينده، مجلس و عضو کميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي در اين باره گفت و گويي را به شرح زير ترتيب داده است.
مهمترين مولفه اي که دولت بايد در دوره پسا تحريم مد نظر قرار دهد چيست؟
فکر مي کنم مهمترين دغدغه اي که همه بايد به آن توجه کنيم و نسبت به آن حساس باشيم اين است که چگونه از سرمايه گذاراني که بعد از تحريم ها به کشور مراجعه خواهند کرد استقبال کنيم. يعني ظرفيت هاي خود را به کار گيريم تا استقبال شايان و قابل توجهي از آنها داشته باشيم و آنها بتوانند در نقاط و حوزه هاي مختلف اقتصاد کشور فعاليت داشته باشند.لازمه اين استقبال و حمايت اين است که همدلي و اتحاد بين گروهاي مختلف جامعه و موافقين و مخالفين بين دولت و همه آحاد وجود داشته باشد و اين پيش زمينه مهمي است براي استقبال از سرمايه گذران. به واقع بايد طوري عمل نمود تا سرمايه گذران اقتصادي بتوانند با کمترين زمان و هزينه فعاليت هاي خود را شروع کنند. رفع قوانين محدوديت زا از ديگر موارد مهمي است که دولت و مجلس را مجاب مي کند تا در اين باره بازنگري ها و تاملات ويژه اي داشته باشند.
موانع قانوني که اشاره مي کنيد مشخصا چه موانعي است؟
ما در قانون مشکلي نداريم اگرم مشکل باشد قابل حل است اما آنچه در عمل ديده مي شود متاسفانه اجراي قانون است يعني ما به جاي اينکه ستادهاي مختلفي را براي حل مشکلات تشکيل دهيم سعي مي کنيم ستادهايي براي مانع تراشي ايجاد کنيم. البته اشارات من به فعاليت هاي داخلي است؛ قطعا براي حضور سرمايه گذران خارجي پيش بيني هاي لازم شده است ولي بايد دغدغه بيشتري وجود داشته باشد تا بتوانيم در اسرع وقت با برندهايي که در کشورهاي موفق وجود دارد در استقبال از سرمايه گذران و تسهيل سازي در راستاي صدور مجوزها و مسائلي از اين قبيل، با کمک گرفتن از آنها، قانون را به اجرا بگذاريم و در اين زمينه مشکلي نداريم. مطمئنا دولت پيش بيني هاي لازم را در اين خصوص خواهد داشت.
مهمترين تجربه اي که در دوران تحريم بويژه در سالهاي اخير نصيب مديران کشور شد چه بود؟
ما بايد در اين خصوص به عقب تر برگرديم. در دوران جنگ تحميلي دچار تحريم هاي شديدتري بوديم و هيچ گونه امکاناتي حتي فروش نفت هم نداشتيم. بايد پرسيد که چگونه شد که در آن مقطع موفق شديم؛ اين تجربه خوبي براي برنامه هاي آينده کشور است. اتفاقي که در آن مقطع افتاد اين بود که همه در پيشرفت کشور و دفاع از کشور خود را از ديگري برتر نمي دانستند. اگر در شرايط فعلي اين رويکرد وجود داشته باشد و همانطور که مقام معظم رهبري فرمودند همدلي و همزباني وجود داشته باشد و همه در جهت پيشرفت و توسعه، راه تعامل و وحدت را پيش بگيرند به موفقيت بزرگي خواهيم رسيد.
در عرصه مديريتي و اجرايي چه تجربه اي بدست آورديم که کابرد آن ضروري به نظر مي رسد؟
در عرصه مديريتي متاسفانه آن چيزي که کم داريم و هنوز هم احساس مي شود اراده جهادي است؛ که هنوز هم شکل نگرفته است. يعني ما در ابعادي شاهد هستيم که مديراني هستند که مي خواهند در خدمتگزاري از ديگران سبقت بگيرند بدون اينکه کسي از آن اطلاع داشته باشد. اين روحيه اگر وجود داشته باشد و افراد در هر جايگاهي که به آنها داده شده خدمت کنند؛ مطمئنا موفقيت نظام را تضمين مي کند.
عدم روحيه جهادي که اشاره کرديد در انتقاد به مديريت کنوني است؟
برخي مديران مولفه هاي تاثيرگذار در پيشرفت را سعي مي کنند از خود دور کنند و در بحث مشورت گيري از صاحب نظران و يا در آموختن تجربيات مديران موفق، آنجايي که بايد اين اتفاق رخ نمي دهد؛ ضمن اينکه بايد با احترام به نظرات و ديدگاه هاي مختلف نگريست. متاسفانه در بخش هايي ديده مي شود که مديران از روي دلسوزي کار نمي کنند و اين مي تواند مانعي باشد براي اجراي برنامه هايي که بايد در دستور کار قرار بگيرند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]