واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون وزیر جهاد کشاورزی: بخشی از مشکل آب ناشی از نبود مدیریت صحیح منابع است مشهد - ایرنا - معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی گفت: بخشی از مشکل بحران آب در کشور ناشی از نبود مدیریت صحیح منابع آب می باشد که با مشارکت مردم و مسوولان در مصرف درست قابل حل است.
عباس کشاورز روز پنجشنبه در همایش ملی نجات آب در فرهنگسرای سیمرغ نیشابور افزود: برای رفع این مشکل باید یک نهاد مجزا به نمایندگی از دولت و مردم برای مدیریت صحیح مصرف آب و جلوگیری از به هدر رفتن در کشور ایجاد شود.
وی بیان کرد: شهرستان نیشابور بستر لازم برای تبدیل شدن به پایلوت اجرای طرح مدیریت صحیح آب در کشور را دارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه با اشاره به طرح تغییر الگوی کشت گفت: این طرح می تواند به حل بحران آب در کشور و جلوگیری از مصرف بی حساب در بخش کشاورزی کمک کند.
کشاورز با اشاره به برنامه آتی این وزارتخانه مبنی بر ممنوعیت کشت برنج در 14 استان کشور بجز استانهای شمالی گفت: کشت این محصول نیازمند آب بسیار زیاد است لذا در استانهایی مانند فارس و اصفهان یا خوزستان که با محدودیت منابع آبی مواجه هستیم کشت برنج به هیچ وجه توجیه اقتصادی ندارد.
وی تاکید کرد: باید پایداری را به منابع آبی و بخش کشاورزی برگردانیم و از طرحهایی که در بخش کشاورزی به این پایداری کمک می کند، بهره گیریم.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا نیز در این همایش از تشکیل شورای مدیریت آب در دشت های کشور با حضور بهره برداران بخش آب و مسوولان مربوطه خبر داد.
رحیم میدانی گفت: مدیریت منابع آبی باید توسط دست اندرکاران این بخش انجام گیرد و شورای مدیریت آب نیز با این هدف تشکیل شده است.
وی مشکل منابع آب های زیرزمینی در کشور را مربوط به سالها قبل دانست و گفت: 50 درصد نیاز آب شرب کشور از آبهای زیرزمینی تامین می شود لذا کاهش سطح این منابع تامین آب شرب مردم را دچار مشکل می کند.
وی منشا بحران آب در کشور را بدور از تغییر اقلیم و خشکسالی های مداوم و در نتیجه مدیریت ناکارآمد منابع آب توسط بهره برداران و مسوولان دانست و گفت: سطح سفره های آب زیرزمینی به حدی کاهش یافته که نه تنها برای شرب مناسب نیست بلکه برای بخش کشاورزی نیز کارایی ندارد.
مدیر اداره آب و فاضلاب نیشابور نیز در این همایش گفت: دشت نیشابور به لحاظ کسری مخزن، افت سطح آب زیرزمینی، شکاف و نشست زمین یکی از بحرانی ترین دشت های کشور و خراسان رضوی به شمار می رود.
اکبر علی پور افزود: آبفای این شهرستان طی چهار سال اخیر توانست برای مدیریت منابع آب 300 حلقه چاه غیر مجاز را مسدود کند و اضافه برداشت 80 چاه را کاهش دهد.
وی نصب کنتورهای حجمی هوشمند، انسداد چاه های غیر مجاز و جلوگیری از حفر چاه های جدید را از فعالیت های این اداره برای کنترل بحران منابع آب برشمرد.
خراسان رضوی مقام نخست دشتهای بحرانی را در کشور به خود اختصاص داده بطوری که اکنون افت سطح آبهای زیرزمینی در این استان از مرز یک متر گذشته است.
7489/6053
10/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]