واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
چگونه اضطراب فرزندم را کم کنم ،او از چه جیزی رنج می برد و دلیل نارحتی و استرس وی چیست ؟پاسخ تمام این سوال ها را در ادامه مطلب بخوانید.
یادگیری شیوه های مقابله با اضطراب می تواند استرس زا باشد و این واقعیت در مورد کودکان بیشتر صادق است. با استفاده از راهکارهای زیر می توانید به کودکانی که اضطراب دارند کمک کنید تا با ترس هایش مواجه شود و به آنها غلبه کند.
به کودک فشار نیاورید.
اگر جزء آن دسته از والدینی هستید که نمی دانید چگونه با اضطراب کودک برخورد کنید، ممکن است فکر کنید بهترین شیوه این است که کودک را مجبور کنید با ترسش مواجه شود اما بهتر است به او فرصت دهید این کار را با روش و شیوه خودش انجام دهد. به زمانی فکر کنید که خودتان مجبور به انجام کاری بوده اید، به احتمال زیاد انجام آن را تا جایی که ممکن بوده به تعویق انداخته اید و از لحظه لحظه انجام آن متنفر بوده اید. اگر کودک به تدریج و به آرامی با ترسش رو به رو شود، بیشتر احتمال دارد در روند مبارزه با آن و در نهایت غلبه بر ترس مشارکت کند.
گام های کوچک بردارید.
بهتر است کودک را به آرامی و به تدریج با عوامل اضطراب و ترس مواجه کنید. برای مثال، اگر شنا کردن و یا فرو بردن سر در آب برای کودک ناخوشایند و استرس زا است، با شستن صورت کودک زیر دوش حمام و یا پا زدن در وان حمام شروع کنید. علاوه بر این، با کمی خلاقیت می توانید این روند را به یک بازی جالب و سرگرم کننده تبدیل کنید. در بازی هایی که به این منظور برای کودک در نظر می گیرید، مشارکت کنید تا به او نشان بدهید این بازی ها بی خطر هستند و لازم نیست از انجام آنها بترسد.
ترس های کودک را کوچک جلوه ندهید.
به یاد داشته باشید، فقط به این علت که چیزی شما را به عنوان یک بزرگسال نمی ترساند، نباید انتظار داشته باشید برای کودک ایجاد ترس نکند. سعی کنید خاطرات خودتان را در مورد اینکه چگونه با ترس هایتان روبه رو می شدید و به آنها غلبه می کردید برای کودک تعریف کنید. عادی جلوه دادن ترس، گام مهمی در روند غلبه بر آن است.
گوش کنید.
به کودک اجازه بدهید با زبان خودش در مورد ترس هایش صحبت کند و حرف های او را قطع نکنید. بعضی مواقع کودک از چیزهایی می ترسد که ما انتظارش را نداریم، مثل ترس از مورچه های بالدار در حالی که از زنبور نمی ترسد. حتی اگر بخواهید متوجه علت ترس کودک شوید، هیچ وقت به طیعت حقیقی آن پی نخواهید برد. بهتر است تفکر یا شناختی که پشت ترس وجود دارد را شناسایی کنید. برای مثال، بیشتر کودکان از شنا کردن می ترسند چون فکر می کنند اگر بخواهند شنا کنند، می میرند. با آگاهی از این تفکر، می توانید به کودک کمک کنید آن را تغییر دهد.
مهارت های مقابله با ترس را آموزش دهید.
یکی از بهترین تکنیک های کسب آرامش، «تنفس شکمی» است. برای شروع از کودک بخواهید روی پشتش دراز بکشد و تصور کند چیزی روی شکمش قرار دارد و یا می توانید یکی از عروسک های پارچه ای مورد علاقه اش را روی شکمش قرار دهید. از کودک بخواهید طوری نفس بکشد که شکمش بالا و پایین برود. به این شیوه نفس کشیدن، تنفس شکمی می گویند و به کودک کمک می کند آرام تر نفس بکشد و روی موضوع دیگری تمرکز کند. زمانی که کودک این شیوه تنفس را یاد گرفت، از او بخواهید در مواقعی که دچار اضطراب می شود، از این تکنیک استفاده کند. علاوه بر این، از تخیلات کودک به عنوان یک ابزار قدرتمند استفاده کنید و در مواقع اضطراب حواس کودک را با به کارگیری تخیلاتش به موضوع دیگری منحرف کنید.
موفقیت های کوچک را جشن بگیرید.
سعی کنید در مسیر حرکت به سمت هدف نهایی که از بین بردن ترس کودک است، از موفقیت های کوچک غافل نشوید و تشویق را فراموش نکنید. هر قدم جدیدی که کودک به سمت رویارویی با ترس برمی دارد، به بازخورد مثبت شما نیاز دارد اما از پاداش دهی به رفتارهای اجتنابی پرهیز کنید.
در نهایت همیشه به یاد داشته باشید که مجبور نیستید همه این کارها را به تنهایی انجام دهید. کتاب های زیادی برای والدین و کودکان وجود دارند که می توانند به کاهش اضطراب و ترس کمک کنند و درمانگران زیادی وجود دارند که می توانید یک یا دو بار به آنها مراجعه کنید و در مورد راهکارهای مختلفی که می تواند به کودک شما برای غلبه بر ترسش کمک کند، صحبت کنید.
اهل ایران
10 اردیبهشت 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]