واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
آیا والدین باید اجازه استفاده از شبکه اجتماعی فیس بوک را به فرزندانشان در سنین کودکی بدهند و با چه کارهایی می توان آنان را از آسیب های این دست شبکه های مجازی دور نگه داشت؟
اگر چه استفاده از سایتهایی مانند فیس بوک برای کودکان فوایدی مانند افزایش ارتباطات، دسترسی به اطلاعات و افزایش اعتماد به نفس دارد اما مضراتی هم میتواند داشته باشد.
شبکههای اجتماعی در حال گسترش اند و مطالعات نشان میدهد که 22% نوجوانان در طول روز بیش از 10 بار از این سایتها بازدید میکنند و این مقدار میتواند در آیندهای نه چندان دور افسرگی را به همراه داشته باشد.
همان طور که ما کودکانمان را برای زندگی واقعی آماده میکنیم، باید چگونگی زندگی در دنیای مجازی را نیز به آنها بیاموزیم. نکات زیر را در رابطه با کودکتان به خاطر بسپارید.
ممنوعیت سنی برای استفاده از فیس بوک
آیا میدانید که کودکان زیر 13 سال اجازه ورود به فیس بوک را ندارند؟ از آنجا که فیس بوک نمیتواند مانع این کار شود، زیرا کودک شما میتواند هنگام وارد کردن اطلاعات خود، سن خود را اشتباه وارد کند، بنابراین این شما هستید که باید مانع این کار شوید.
از نرم افزار فیلترینگ استفاده کنید
شما میتوانید با نصب این نرم افزار فعالیتهای اینترنتی کودکتان را کنترل کنید. این نرم افزار حتی این امکان را به شما میدهد تا آنچه را که کودکتان تایپ میکند یا زمانی را که در اینترنت میگذراند و دیگر فعالیتهای او را مشاهده کنید.
قوانینی ترتیب دهید
اگر کودک شما آنقدر بزرگ شده که بتواند از کامپیوتر استفاده کند، پس حتما این را هم درک میکند که هر چیزی قانونی دارد و شکستن آنها عواقب بدی را به دنبال خواهد داشت. بهترین راه این است که درباره قوانین استفاده از اینترنت و عواقب آن با فرزندتان گفتگو کنید.
با عادات کودکتان آشنا شوید
لازم نیست شما تبدیل به یک جاسوس برای فعالیتهای اینترنتی کودکتان شوید، اما باید درباره سایتها و افرادی که او با آنها در ارتباط است، آگاهی داشته باشید. شما دوستان مدرسه او را میشناسید، دوستان مجازی او هم از این قاعده مستثنی نیستند.
کامپیوتر را در اتاق نشیمن قرار دهید
با قرار دادن کامپیوتر در اتاق نشیمن یا کانتر آشپزخانه، شما میتوانید کنترل بیشتری بر فعالیتهای اینترنتی کودکتان داشته باشید.
به او یاد دهید تا گول تبلیغات را نخورد
کودک شما در حال جستجو در اینترنت است که ناگهان صفحهای باز میشود و میگوید که شما برنده یک تبلت شدهاید. هر کسی به خصوص کودکان میتواند گول این تبلبغات را بخورد بنابراین بسیار مهم است که به فرزندتان هشدار دهید که این تبلیغات تنها ترفندهای اینترنتی است. بسیاری از آنها حتی میتوانند اطلاعات شخصی کامپیوتر شما را به دست آورند.
او را از خطرات اینترنتی بترسانید
شاید فکر کنید که این کار کودکتان را میترساند اما ترسیدن بهتر از ناآگاهی است. «غریبه آنلاین کیست؟» هر کسی میتواند باشد. شما باید این را به کودکتان یادآوری کنید که تمام افراد دنیای مجازی غریبهاند و باید هنگام ارتباط با آنها احتیاط را رعایت کرد.
الگوی خوبی برای او باشید
اگر شما از آن دست افرادی هستید که در پشت چراغ قرمز، صفحه فیس بوک خود را چک میکنید و از هر فرصتی برای اتصال به اینترنت استفاده میکنید، باید بگوییم که الگوی نامناسبی برای کودکتان هستید. هنگام استفاده از اینترنت همیشه این را به یاد بیاوریدکه شما الگوی کودکتان هستید.
تبیان
28 فروردین 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]