واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارگردانان و تهیه کنندگان خارجی: انتخاب های جشنواره فیلم برلین سیاسی است تهران – ایرنا - شرکت کنندگان در میزگرد معیارهای جشنواره ها برای جذب فیلم که با حضور نمایندگانی از جشنواره های برلین، سیاتل، فیلم های آسیایی رم در سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر برگزار شد، از انتخاب های سیاسی جشنواره بین المللی فیلم برلین انتقاد کردند.
به گزارش روز پنج شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، این میزگرد در پی نیازسنجی برای شفاف سازی معیارهای جشنواره های تراز اول جهانی برای جذب فیلم های ایرانی، با حضور آنکه لفکه مسئول انتخاب فیلم جشنواره برلین، جاستین باردا برنامه ریز جشنواره سیاتل بزرگترین جشنواره آمریکا و دبیر جشنواره فیلم های آسیایی رم و با اجرای جن میلر کانادایی برگزار شد و طی آن به این پرسش اساسی که برای انتخاب فیلم های سینمایی ایران در جشنواره های جهانی چه معیارهایی در نظر گرفته می شود، پاسخ داده شد.
در ابتدای این نشست و هنگام طرح موضوع، عده ای معتقد بودند که فیلم های انتقادی و جهت دار سیاسی مورد توجه هیات انتخاب جشنواره های مختلف به خصوص جشنواره برلین است و عده دیگر معتقد بودند که تنها فیلمسازهای صاحب نام شانس شرکت در این جشنواره ها را دارند.
آنکه لفکه مسئول انتخاب فیلم جشنواره برلین در این باره معتقد است که خود فیلم ها باید بتوانند انتخاب کننده ها را جذب کنند.
وی اظهار کرد: هیچ معیاری برای جذب فیلم در جشنواره ای مانند برلین وجود ندارد، بلکه فقط خود فیلم است که باید اثر خوب و درخور توجهی باشد.
وی افزود: آبان ماه هر سال که به ایران می آید با فیلم هایی مواجه می شود که هنوز حتی اسم ندارند و روی میز مونتاژ هستند اما موضوع جالب توجهی در فیلم هایی که انتخاب می شوند هست که او را جذب کرده و فکر می کند این جاذبه می تواند بر تماشاگر آلمانی نیز تاثیر بگذارد.
لفکه ادامه داد: مهم این است که هر جشنواره باید بتواند برنامه های خود را تراز کند، از این رو اگر 50 فیلم ایرانی مورد بازبینی او قرار بگیرند، تنها می تواند روی حداکثر دو فیلم برای انتخاب حساب کند؛ پس رقابت بسیار دشوار است.
همچنین جاستین باردا برنامه ریز جشنواره سیاتل که هر سال حداقل دو فیلم از سینمای ایران برای نمایش در بخش مسابقه جشنواره اش انتخاب می کند کفت: مهمترین معیار برای انتخاب یک فیلم، داشتن یک فیلمنامه درخشان و بازیگری تاثیرگذار است.
وی افزود: جشنواره های آمریکایی نمی توانند مانند جشنواره برلین از فیلم های تجربی استقبال کنند، چرا که مانند برلین امکان پرکردن سالن های بزرگ برای تماشای فیلم های تجربی را ندارند، در حالی که برلین برای یافتن استعداد های تازه جهان جا دارد.
دبیر جشنواره فیلم های آسیایی رم نیز با بیان اینکه این جشنواره به دنبال استعدادهای جوان دنیا است و مطلقا فرش قرمز ندارد، گفت: البته اگر فکر کنیم می توانیم از فیلمساز جوان انتظار داشته باشیم که استعدادش با پرورش منجر به معرفی یک فکر تازه به جهان سینما باشد، از آن فیلمساز حمایت خواهیم کرد.
جن میلر کانادایی هم در پایان برای جمع بندی این میزگرد در پردیس سینمایی ملت ، از فیلمسازان خواست پیش از ارسال فیلم به جشنواره های بین المللی، درباره فرهنگ کشوری که میزبان جشنواره است درباره مخاطبان آنها تحقیق کنند.
بخش بین المللی سی و سومین جشنواره فیلم فجر از شنبه پنجم اردیبهشت ماه برای نخستین بار به صورت مستقل از بخش ملی (که بهمن ماه سال گذشته برگزار شد) در تهران آغاز شده و تا روز شنبه دوازدهم اردیبهشت ماه تهران ادامه دارد.
فراهنگ**7537**1601**
10/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 294]