واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تهیه کننده کانادایی: سینمای ایران الگوی سینمای کشورهای آسیایی است تهران - ایرنا - تهیه کننده کانادایی حاضر در جشنواره بین المللی فیلم فجر که چندین کارگاه تخصصی را برای سینماگران ایرانی برگزار کرده معتقد است: سینمای ایران الگوی سینمای کشورهای آسیایی است.
جن میلر روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار سینمایی ایرنا با بیان آنکه شناخته خوبی از سینمای ایران، کارگردانان بین المللی و حتی جوانان آن دارد گفت: یکی از رازهای موفقیت سینمای کشور شما عدم فراز و فرودهای متعدد آن است و اینکه همواره سعی کرده تا حرکت یکسانی با شیب رشد مشخصی را داشته باشد و ایران را با مطالعه سیر سه، چهار دهه ای آثار سینمایی اش در شکل حضورهای بین المللی به خوبی می توان رصد کرد.
وی ادامه داد: توفیقات متعدد سینمای ایران نه تنها کارشناسان جهانی را به تحسین وا داشته بلکه باعث شده تا این سینما در منطقه و قاره آسیا به الگویی برای تولیدات و افزایش کیفیت آثار بدل شود.
این تهیه کننده گفت: از سوی دیگر موفقیت هنرمندان ایرانی در رخدادهای بین المللی خود عاملی برای سینماگران آسیایی است تا بتوانند به واسطه هنر ایران و الگوهای آن آثار خود را در جشنواره های معتبر مطرح کنند.
این تهیه کننده و مدرس شناخته شده بین المللی که در جشنواره بین المللی فیلم فجر کارگاه های تخصصی ایده پردازی در آثار سینمایی را برگزار کرده است با اشاره به این مساله که استعداد و دانش سینماگران و هنرمندان جوان ایرانی وی را همواره به تحسین وا داشته است گفت: امروز به واسطه رسانه های مجازی دامنه اطلاعات روز جهان و همچنین نوع ارتباطات بین هنرمندان با گذشته قابل قیاس نیست و همین مساله باعث شده تا هنرمندان ایرانی از نظر دانش تئوری علم سینما با همکاران خود در دیگر کشورهای جهان تفاوتی نداشته باشند.
وی ایده، طرح داستانی، نوع نگاه و جهان بینی هنرمندان سینمای ایران به موضوعات اجتماعی و زندگی را بسیار خلاقانه توصیف کرد و گفت: در این کارگاه ها چند بار از من سوال شده است که برخی می گویند سینمای ایران با بازتاب سیاهی ها و تلخی ها در جشنواره های معتبر جهانی شناخته می شوند من در برابر این مساله تنها تعجب کردم و اساس این حرف را نادرست دانستم.
میلر سینمای اجتماعی را آیینه بازتاب دهنده تمامی بخش های زندگی انسان ها دانست و تصریح کرد اینکه در یک فیلم سینمایی تنها خوبی ها بازتاب داده شود آن اثر نمی تواند با مخاطب خود صادق باشد چرا که زندگی سرشار از تلخی ها، شیرینی ها، سیاهی ها و روزهای آفتابی و امیدآفرین است و اتفاقا یکدستی و نگاه متعادل هنرمندان ایرانی در خلق آثار سینمایی باعث شده تا نه تنها در منطقه که در آسیا و حتی جهان نیز از این الگوی یکدست برای تولیدات آثار سینمایی بهره برداری شود.
وی تنها نقطه آسیب رسان سینمای ایران را سطح استانداردهای آن با معیارهای جهانی دانست و یادآور شد: وقتی از استاندارد صحبت می کنیم نباید فراموش کنیم که استاندارد سینمای ایران در آسیا بسیار بالا است و تنها با کمی به روز شدن امکانات و افزایش کیفیت، سینمای ایران می تواند در اکران های جهانی و برقراری ارتباط مستمر با مخاطبان بین الملل خود نیز افق های جدیدی را کشف کند.
بخش بین الملل سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر از 5 اردیبهشت در پردیس سینمایی ملت آغاز و تا 12 اردیبهشت ادامه خواهد داشت.
در این دوره از جشنواره 42 فیلم در سه بخش سینمای سعادت ( فیلم های سینمایی جهان)، جلوه گاه شرق (فیلم های کشورهای اسلامی و منطقه) و هنر و تجربه رقابت می کنند.
فراهنگ**9266 ** 1569
09/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]