تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 10 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ مرد و زن مؤمنى نيست كه دست محبت بر سر يتيمى بگذارد، مگر اين كه خداوند به اندازه ه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819539345




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اسکلت زن ۷هزار ساله تهرانی چگونه حفظ می شود؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: اسکلت زن ۷هزار ساله تهرانی چگونه حفظ می شود؟
یک متخصص نقشه برداری و فتوگرامتری به بیان روش حفظ اسکلت زن 7 هزارساله تهران که سال گذشته در حفاری های خیابان مولوی کشف شد، پرداخت.

آفتاب : به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی وگردشگری ضیاء دیلمی در نشست مستندنگاری اشیای تزیینات و بناهای تاریخی با استفاده از فناوری های نوین نقشه برداری گفت: 
امکان بهره مندی از داده ها برای رسیدن به نتیجه بدون تماس مستقيم در هر نقطه از جهان از مهمترين مزيتهای مستند نگاری برای اندازه‌گيري و آسیب شناسی اثر تاریخی است. استفاده از روشهای فتوگرامتري برای مستندنگاری در گذشته و حال همواره روشی بسیار مفید بوده است .

به گفته او، مستندنگاری امکان ثبت اثر در موقعیت موجود را برای همیشه فراهم می‌ کند: به این صورت که پس از پایان مرحله نخست، یعنی برداشت، امکان پردازش اطلاعات هندسی آثار برداشت شده در هر زمان و مکان دیگر امکان پذیر می‌شود.

دیلمی که در جمع پژوهشگران و متخصصان پژوهشکده حفاظت و مرمت پژوهشگاه میراث فرهنگی وگردشگری سخن می گفت به بیان استفاده از روش اسکن لیزری برای حفظ اسکلت زن 7هزار ساله تهران پرداخت: با انجام روش مستند نگاری ،پژوهشگران می توانند بدون نزدیک شدن به اسکلت پژوهش های گسترده ای را برای شناسایی ویژگی های آن انجام دهند.

این کارشناس نقشه برداری گفت: تلفیق روش فتوگرامتری کلاسیک با روشهای نوین نظیر برداشت با لیزر اسکنر و تبدیل فتوگرامتری عکسها کمکی بسیار مفید برای برداشت سریع با هزینه به مراتب کمتر است.

او افزود: امروزه با این روش پردازش داده ها برای تهیه نقشه های خطی، تجزیه و تحلیل آنها در امر آسیب شناسی و انجام مطالعات علمی و ریشه ای برای پی ریزی طرح مرمت و حفظ آثار به امری ضروری تبدیل شده است.

دیلمی پور گفت: با استفاده از مستند نگاری می توان در زمانی به مراتب سریعتر و صرف هزینه های کمتر از جنبه بکارگیری نیروی انسانی به بهترين نتايج در مورد سايتهايي که محدوديتها و شرايط دشوار نظیر دسترسی سخت بر آنها حاکم است، دست یافت. امکان بهره گیری از داده ها برای رسیدن به نتیجه بدون تماس مستقيم در هر نقطه از جهان از مهمترين مزيتهای اين روش برای اندازه‌گيري و آسیب شناسی اثر است.

وی درادامه با ارایه گزارشی از فعالیت های انجام شده با روش مستند نگاری افزود: معرفی تجهیزات به همراه معرفی چند پروژه انجام شده با استفاده از روشهای نوین می تواند عامل فهم آسانتر بکارگیری از این روشها شود.





تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن