تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 10 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):چیزى را بر زبان نیاورید که از ارزش شما بکاهد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819576002




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زن 7 هزار ساله تهراني مستندنگاري مي‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۴:۹ب.ظ)
زن 7 هزار ساله تهراني مستندنگاري مي‌شود موج - يک متخصص نقشه برداري و فتوگرامتري به بيان روش حفظ اسکلت زن 7 هزارساله تهران که سال گذشته در حفاري هاي خيابان مولوي کشف شد، پرداخت.
به گزارش خبرگزاري موج، ضياء ديلمي در نشست مستند نگاري اشياي تزيينات و بناهاي تاريخي با استفاده از فناوري‌هاي نوين نقشه‌برداري گفت: امکان بهره‌مندي از داده‌ها براي رسيدن به نتيجه بدون تماس مستقيم در هر نقطه از جهان از مهم‌ترين مزيت‌هاي مستند نگاري براي اندازه‌گيري و آسيب‌شناسي اثر تاريخي است.
وي افزود: استفاده از روش‌هاي فتوگرامتري براي مستند نگاري درگذشته و حال همواره روشي بسيار مفيد بوده است.
به گفته او، مستند نگاري امکان ثبت اثر در موقعيت موجود را براي هميشه فراهم مي‌کند، به اين صورت که پس از پايان مرحله نخست، يعني برداشت، امکان پردازش اطلاعات هندسي آثار برداشت‌شده در هر زمان و مکان ديگر امکان‌پذير مي‌شود.
ديلمي که در جمع پژوهشگران و متخصصان پژوهشکده حفاظت و مرمت پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري سخن مي‌گفت به بيان استفاده از روش اسکن ليزري براي حفظ اسکلت زن 7 هزارساله تهران پرداخت.
او خاطرنشان ساخت که با انجام روش مستند نگاري، پژوهشگران مي‌توانند بدون نزديک شدن به اسکلت پژوهش‌هاي گسترده‌اي را براي شناسايي ويژگي‌هاي آن انجام دهند.
اين کارشناس نقشه‌برداري اظهار داشت: تلفيق روش فتوگرامتري کلاسيک با روش‌هاي نوين نظير برداشت با ليزر اسکنر و تبديل فتوگرامتري عکس‌ها کمکي بسيار مفيد براي برداشت سريع با هزينه به‌مراتب کمتر است.
او افزود: امروزه با اين روش پردازش داده‌ها براي تهيه نقشه‌هاي خطي، تجزيه‌وتحليل آن‌ها در امر آسيب‌شناسي و انجام مطالعات علمي و ريشه‌اي براي پي‌ريزي طرح مرمت و حفظ آثار به امري ضروري تبديل‌شده است.
ديلمي پور تصريح کرد: با استفاده از مستند نگاري مي‌توان در زماني به‌مراتب سريع‌تر و صرف هزينه‌هاي کمتر از جنبه به‌کارگيري نيروي انساني به بهترين نتايج در مورد سايت‌هايي که محدوديت‌ها و شرايط دشوار نظير دسترسي سخت بر آن‌ها حاکم است، دست‌يافت.
ديلمي پور گفت: امکان بهره‌گيري از داده‌ها براي رسيدن به نتيجه بدون تماس مستقيم در هر نقطه از جهان از مهم‌ترين مزيت‌هاي اين روش براي اندازه‌گيري و آسيب‌شناسي اثر است.
وي در ادامه با ارائه گزارشي از فعاليت‌هاي انجام‌شده با روش مستند نگاري افزود: معرفي تجهيزات به همراه معرفي چند پروژه انجام‌شده با استفاده از روش‌هاي نوين مي‌تواند عامل فهم آسان‌تر به‌کارگيري از اين روش‌ها شود.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن