تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):در روز جمعه هيچ عملى برتر از صلوات بر محمد و خاندان او (ع) نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819815379




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زمین در آستانه ششمین انقراض


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: یک مفسر محیط زیست آمریکایی در کتاب جدید خود مدعی‌ شده‌ است، نزدیک به نیمی از گونه‌های زنده زمین اواخر قرن بیست‌و‌یکم منقرض خواهند شد و بشر عامل این رویداد است

به گزارش تراز ،این ششمین انقراض انبوه بر روی زمین خواهد بود و می‌تواند با انقراضی رقابت کند که 65 میلیون سال پیش و بر اثر برخورد یک سیارک به زمین، دایناسورها را منقرض کرد. این درحالیست که در انقراض ششم، انسان‌ها نقش سیارک را ایفا می‌کنند.  
«الیزابت کولبرت»، مفسر محیط زیست و روزنامه‌نگار آمریکایی، در کتابش تحت عنوان «انقراض ششم: یک تاریخ غیرطبیعی» که جایزه پولیتزر 2015 را از آن خود کرد، درک انسان از انقراض در دهه 1740 تا زمان حال را رهگیری می‌کند؛ کولبرت در این کتاب مدعی شده، دانشمندان بر سر این نکته که انسان‌ها عامل انقراض ششم هستند، توافق دارند.
این روزنامه‌نگار می‌نویسد: در ابتدا زمانی که محققان با استخوان‌های قدیمی حیوانات برخورد می‌کردند، هدف نخست آن‌ها مرتبط‌کردن این استخوان‌ها با گونه‌هایی بود که وجود داشتند. به طور مثال در سال 1739، زمانی که گروهی از دانشمندان نخستین استخوان‌های Mastodon (پستانداری شبیه فیل) را حفاری می‌کردند، بر این تصور بودند که به دنبال بقایایی از دو حیوان مختلف به طور مثال، یک فیل و یک کرگدن بودند.
با این حال بعدها دانشمند فرانسوی به نام «ژرژ کوویه» پیشنهاد داد که این استخوان‌هامربوط به ماقبل تاریخ بوده و بنابراین محققان برای اولین‌بار، این ایده را مطرح کردند که احتمالا یک گونه کامل وجود داشته و سپس ناپدید شده است.
کولبرت بر این باور است که یکی از مجرم‌های اصلی انقراض ششم بر روی زمین آب‌وهواست، اما کشاورزی مدرن و جمعیت در حال رشد انسان نیز در این جرم نقش دارند. انسان‌ها با گرم‌کردن زمین، واردکردن گونه‌های مهاجم به نواحی مختلف و پراکنده‌کردن قارچ‌ها و ویروس‌ها، کل حیات را از بین خواهند بود.
به گفته کولبرت، تاکنون هیچ موجودی، حیات بر روی زمین را به این صورت از بین نبرده است.
وی می‌نویسد: تخمین زده می‌شود که یک سوم مرجان‌های تپه‌ساز، یک سوم نرم‌تنان آب‌های شیرین، یک سوم کوسه‌ها، یک چهارم تمامی پستانداران، یک پنجم خزندگان و یک ششم تمامی پرندگان به دلیل غفلت انسان‌ها از دم تیغ گذرانده و نابود شوند.


منبع: ایسنا



سه شنبه 8 ارديبهشت 1394 ساعت 12:23





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


علم و فناوری

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن