تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 19 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نماز دژ محكم خداوند رحمان و وسيله راندن شيطان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821842775




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سیاهچاله قاتل؛ بلعیدن یک کهکشان از درون


واضح آرشیو وب فارسی::

تصور کنید کهکشان وسیعی را که پر از ستاره‌های درخشان و سحابی‌های رنگارنگ است. حالا تصور کنید که در قلب این کهکشان، هیولایی تاریک و بی‌رحم در کمین نشسته است. سیاهچاله‌ای غول‌پیکر که با قدرت جاذبه‌ی وحشتناک خود، به تدریج کهکشان را می‌بلعد و آن را به یک گورستان ستاره‌ای تبدیل می‌کند. این دقیقا همان چیزی است که تلسکوپ فضایی جیمز وب به تازگی کشف کرده است.



سیاهچاله‌های غول‌پیکر، قاتلان کهکشان‌ها

یک کشف تکان‌دهنده از تلسکوپ فضایی جیمز وب

دانشمندان با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب، به رازی هولناک پی برده‌اند: سیاهچاله‌های فوق‌العاده پرجرم، قادرند کهکشان‌هایی را که در آن‌ها قرار دارند، به کام مرگ بکشانند. این سیاهچاله‌ها با مکیدن گاز و مواد لازم برای تشکیل ستاره‌های جدید، به تدریج کهکشان را از انرژی حیاتی آن محروم کرده و آن را به یک جزیره متروک و تاریک تبدیل می‌کنند.

یک کهکشان مرده در کیهان اولیه

دانشمندان با مطالعه یک کهکشان بسیار قدیمی و عظیم به نام GS-10578، یا "کهکشان پابلو"، به این کشف شگفت‌انگیز دست یافتند. این کهکشان که حدود دو میلیارد سال پس از مهبانگ شکل گرفته، برخلاف اکثر کهکشان‌های هم‌سن خود، هیچ ستاره‌ای جدید تشکیل نمی‌دهد و به عبارتی "مرده" است.

نقش سیاهچاله‌ها در مرگ کهکشان‌ها

با استفاده از جیمز وب، دانشمندان دریافتند که سیاهچاله مرکزی این کهکشان، با سرعت بسیار زیاد گازهای داغ و سرد را به بیرون پرتاب می‌کند. این بادهای کیهانی قوی، مواد لازم برای تشکیل ستاره‌های جدید را از کهکشان دور می‌کنند و به این ترتیب، به تدریج کهکشان را از بین می‌برند.

چرا این کشف مهم است؟

این کشف، تصور ما از تکامل کهکشان‌ها را به چالش می‌کشد و نشان می‌دهد که سیاهچاله‌ها نقش بسیار مهمی در سرنوشت کهکشان‌ها ایفا می‌کنند. همچنین، این مطالعه به ما کمک می‌کند تا بهتر درک کنیم که چرا برخی از کهکشان‌ها فعال هستند و ستاره‌های زیادی در آن‌ها تشکیل می‌شود، در حالی که برخی دیگر مرده و غیرفعال هستند.

آینده پژوهش‌ها

با کمک تلسکوپ فضایی جیمز وب، دانشمندان امیدوارند بتوانند کهکشان‌های بیشتری را با ویژگی‌های مشابه کهکشان پابلو مطالعه کنند و درک عمیق‌تری از ارتباط بین سیاهچاله‌ها و تکامل کهکشان‌ها به دست آورند.

در کل، این کشف نشان می‌دهد که کیهان مکانی بسیار پیچیده و پویا است و سیاهچاله‌ها نقش بسیار مهمی در شکل‌دهی به این کیهان دارند.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ]
[مشاهده در: ]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


علم و فناوری

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن