واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: رئیس کمیسیون انرژی مجلس در گفت و گو با پانا: درآمد نفت صرف سرمایه گذاری زیر بنایی در اقتصاد شود خبرگزاری پانا: رئیس کمیسیون انرژی مجلس با حضور در خبرگزاری پانا گفت: بودجه سال 94 با 30 درصد وابستگی به درآمدهای نفتی نشانه خوبی است که در چشم انداز اقتصاد مقاومتی نیز وجود دارد و باید درآمدهای نفتی در طرح های اقتصادی سرمایه گذاری شود.
۱۳۹۴ سه شنبه ۸ ارديبهشت ساعت 09:01
علی مروی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری پانا، در خصوص احتمال لغو تحریم ها و تغییرات پیش روی انرژی ایران ، اظهار کرد: هم اکنون با این فرض که تحریم وجود دارد برنامه ریزی می کنیم و اولویت بندی ها مطابق با اعمال تحریم ها صورت گرفته و موضوع اقتصاد و انرژی کشور بر پایه اقتصاد مقاومتی است.
وی تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی که مورد تأکید مقام معظم رهبری هم هست ملاک عمل برنامه ریزیی های اقتصاد است و در این مقوله نفت یکی از اولویت هایی است که لازم است به آن به خوبی پرداخته شود.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس یادآور شد: سالهاست که دو مقوله مهم جلوگیری از خام فروشی نفت و جدایی بودجه از نفت مطرح بوده اما متأسفانه به دلیل تنگناهای اقتصادی مجال توجه به این مسائل به طور جدی وجود نداشته است.
مروی از تحریم اقتصادی به عنوان یک فرصت و برکت برای اقتصاد ایران نام برد و گفت: نشانه هایی چون کاهش سهم درآمدهای نفتی در بودجه سنواتی به اعدادی چون 29 درصد در سال 93 که به صندوق توسعه ملی تخصیص یافت و در سال 94 به دلیل شرایط اقتصادی به 20 درصد کاهش یافت اما همچمنان سهم دو درصدی مناطق محروم و نفت خیز و 14.5 درصد سهم صنعت نفت از فروش نفت به قوت خود باقی است.
وی با بیان اینکه در سال 94 وابستگی بودجه به نفت تنها 30 درصد است، ادامه داد: لازم است موضوع درآمدهای نفتی و تخصیص آن به توسعه اقتصاد را به طور جدی پیگیری کنیم تا در نهایت بودجه کشور از نفت جدا شود.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس موضوع جدایی نفت از بودجه را در برنامه ها و قوانین گذشته وجود داشته زمینه ای برای کاهش وابستگی بودجه به نفت به صورت تدریجی عنوان و خاطرنشان کرد: سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی نیز مبین این مهم است که بودجه سالانه کشور کمترین اتکاء را به درآمدهای نفتی داشته باشد.
مروی دلیل عمده تأکید بر مقوله جدا شدن منابع بودجه کشور از درآمدهای نفت را تخصیص این درآمدها به سرمایه گذاری های اساسی و مولد دانست و افزود: صنایع می توانند اقتصاد کشور را رونق و توسعه دهند در حالیکه آنها نیازمند حمایت های مالی اند و با تزریق درآمدهای نفتی به عنوان سرمایه در صنایع این امکان وجود دارد که هر چه بیشتر اقتصاد کشور تولید ثروت و پول داشته باشد.
وی رونق اقتصاد و پویایی آن را در گرو افزایش سرمایه گذاری در طرح های مولد خواند و اظهار کرد: اگر زمینه های مساعد در اجرای قوانین مرتبط با جدایی نفت فراهم شود می توان منابع حاصل از این موقعیت را برای توسعه و ایجاد ارزش افزوده در اقتصاد کشور شاهد بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]