واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: حذف دام مبتلا به بیماری بروسلوز نیازمند تامین اعتبار است زنجان - ایرنا - مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: حذف دام های آلوده به باکتری بروسلوز "تب مالت" به منظور ریشه کنی این بیماری نیازمند تامین اعتبار برای پرداخت غرامت به دامداران است.
محمدرشید کرمی روز شنبه در نشست با اصحاب رسانه به مناسبت هفته سلامت با شعار "ایمنی غذایی، از مزرعه تا سفره" افزود: بیماری بروسلوز "تب مالت" یکی از مهمترین و شایع ترین بیماری های مشترک بین انسان و حیوانات است.
وی یادآورشد: سالانه طرح مبارزه و کنترل این بیماری در تمام شهرها و روستاهای استان زنجان اجرا می شود.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان با تاکید بر اینکه واکسیناسیون به تنهایی جوابگوی ریشه کنی بیماری بروسلوز دامی نیست، گفت: ریشه کنی آن نیازمند تامین اعتبار و پرداخت غرامت دام ها به دامداران است و باید دام آلوده حذف و این بیماری ریشه کن شود.
بیماری تب مالت یا بروسلوز به عنوان یکی از مهم ترین بیماری های مشترک انسان و دام محسوب می شود.
باکتری بروسلا که ایجاد کننده این بیماری است، طیف وسیعی از پستانداران اهلی و وحشی را مبتلا می سازد.
این بیماری به علت ایجاد سقط جنین در دام، کاهش تولید شیر، عقیمی، نازایی و از دست دادن ارزش های اقتصادی دام های مبتلا و همچنین به علت ابتلای انسان به بیماری تب مالت، همواره از دو بعد اقتصادی و بهداشتی مورد توجه قرار می گیرد.
مهمترین علامت بروسلوز در دام، سقط جنین در ماه های آخر آبستنی است و یکی از راه های انتقال بیماری بروسلوز از دام به انسان دست زدن به ترشحات جنین سقط شده است که با این مهم ترشحات به راحتی از طریق جراحات موجود بر روی پوست، به انسان منتقل و می تواند انسان را به این بیماری مبتلا کند.
بهترین راه برای جلوگیری از انتقال این بیماری، معدوم کردن جنین های سقط شده، پوشیدن دستکش و چکمه، دفع بهداشتی ترشحات و جنین سقط شده است.
نجوشیدن شیر و استفاده از پنیر تازه از دیگر راه های انتقال بیماری بروسلوز" تب مالت" است که در برخی از روستاها مصرف شیرخام، خامه و بستنی هایی که به صورت سنتی تهیه می شود از شیرهای آلوده است و این امر می تواند در شیوع این بیماری تاثیر چشمگیری داشته باشد.
کرمی افزود: هم اکنون 20 روستای استان زنجان در شهرستان های زنجان و خدابنده کانون بیماری بروسلوز است که ریشه کنی آن نیازمند همکاری بیش از پیش دامداران است.
وی ادامه داد: دامداران باید برای حفظ سلامت خود و خانواده هایشان با اکیپ های واکسیناسیون مبارزه با بیماری های دامی همکاری داشته باشند.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: اجرای طرح مبارزه با بیماری پوستی" لمپی اسکین" در این استان شروع شده و این بیماری مشترک بین انسان و دام نیست.
کرمی یادآورشد: مهمترین راه انتقال این بیماری گزش گاو و گوساله توسط حشرات و پشه های خونخوار است.
وی افزود: بیماری پوستی لمپی اسکین نوعی بیماری ویروسی است و درمانی ندارد.
کرمی اظهارکرد: در طرح مبارزه با این بیماری جایگاه های نگهداری و روی بدن دام ها هم به صورت رایگان سم پاشی می شود.
مدیر کل دامپزشکی استان زنجان گفت: عملیات مبارزه علیه بیماری های دامی در این استان با همکاری بخش خصوصی و دولتی انجام می شود.
کرمی تاکید کرد: ورود دام از استان های همجوار به این استان باید با مجوز حمل از بنگاه های باربری انجام شود تا از انتقال هرگونه بیماری دامی و بیماری های مشترک بین انسان و دام به استان زنجان جلوگیری شود.
وی اظهارکرد: به منظور پیشگیری از هرگونه بیماری دامی با هماهنگی نیروی انتظامی و پاسگاه های مستقر در محورهای مواصلاتی استان زنجان از ورود هرگونه دام غیرمجاز و آلوده به استان جلوگیری می شود.
7325/6085
05/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]