تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):روزه قلب بهتر از روزه زبان است و روزه زبان بهتر از روزه شكم است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831345233




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اما و اگرهای جذب منابع ارزی پس از تحریم


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: برخی از کارشناسان اقتصادی نرخ‌های بهره بالا را برای جذب سرمایه‌های خارجی مفید می‌دانند و معتقدند که این مساله طبق تئوری‌های اقتصادی کلان ثابت شده است. اما تک‌ساحتی دیدن موضوع و جذاب نشان دادن شرایط اقتصادی برای سوق دادن منابع ارزی خارجی به کشور، مشکلاتی را برای فعالان بخش‌های مولد اقتصادی کشور به‌وجود می‌آورد.

به گزارش تراز ، برخی از کارشناسان اقتصادی نرخ‌های بهره بالا را برای جذب سرمایه‌های خارجی مفید می‌دانند و معتقدند که این مساله طبق تئوری‌های اقتصادی کلان ثابت شده است. اما تک‌ساحتی دیدن موضوع و جذاب نشان دادن شرایط اقتصادی برای سوق دادن منابع ارزی خارجی به کشور، مشکلاتی را برای فعالان بخش‌های مولد اقتصادی کشور به‌وجود می‌آورد. سرچشمه این موضوع از آنجاست که اگر این منابع ارزی کنترل و هدایت نشوند، این امر باعث افت قیمت ارز شده و در کوتاه‌مدت و میان‌مدت به زیان تولید‌کنندگان و مصرف‌کنندگان تمام خواهد شد.

چرا که بخش تولید کشور خودش را با نرخ ارز بازاری وفق داده است و فعالان این بخش کالاهای واسطه و سرمایه‌ای و مواد اولیه مورد نیاز خود را برای یک بازه تولیدی برنامه‌ریزی شده وارد کرده‌اند. حال فرض کنیم که نرخ ارز کاهش پیدا کند؛ در این صورت به‌دلیل عدم انعطاف‌پذیری هزینه تولید آنها و با وجود کاهش قیمت تمام‌شده نهاده تولید- درحالی که زیان خود را به تولیدکننده وارد کرده است- تولیدکننده به اجبار باید طبق روابط ارزی و تجاری موجود در جامعه و سیگنال‌هایی که قیمت­های بازاری می‌دهند، قیمت خود را کاهش دهند و این موضوع در ابتدا سبب واردآمدن زیان‌های ناشی از کاهش حاشیه سود خود را نشان خواهد داد. از طرفی دولت ما بزرگ‌ترین فعال در بخش صادرات به‌دلیل فروش نفت است.

از این‌رو در دوران بعد از تحریم و ورود سرمایه‌های خارجی به کشور، نرخ حقیقی ارز کاهش پیدا می‌کند و در این فضا از یک طرف گسست میان نرخ ارز حقیقی و نرخ ارز تعیین شده توسط دولت برای اقتصاد مشکل‌آفرین است. از طرفی نرخ‌های بهره سرمایه‌گذاری بالا در ایران (که برای جذب سرمایه‌های خارجی جذاب هستند)،به‌دلیل فعالیت گسترده بخش نامولد اقتصادی باعث نشت این منابع به بخش تولید نشده و به سوی بخش‌های واسطه‌گری و بازار جذاب واردات گسیل می­شود.

از آنجا که اقتصاد ما هنوز واردات‌محور است و در اینجا همزمان با بحث ورود منابع خارجی، بحث ورود تکنولوژی و ظرفیت و قابلیت استفاده از تکنولوژی­های روز دنیا مطرح می‌شود تا در شرایط کاهش نرخ ارز، توان تولیدی کشور را بالا برده و قدرت رقابت با واردات گسترده کالاهای نهایی­ای که مشابه داخلی دارند، افزایش پیدا کند. در این شرایط به‌دلیل نامولدبودن بسیاری از عوامل وارد کننده در اقتصاد و به دلیل انحصاری بودن بازار این نوع از فعالیت‌های تجاری در ایران، بحث قدرت قیمت‌گذاری آنان در بازار مطرح می‌شود که به‌دلیل آرایش نامناسب ساختارهای نهادی در جامعه، انگیزه کسب سهم بیشتر از درآمد ملی، نیز این کالاها ارزان نمی‌شود.

به این دلیل با وجود کاهش نرخ ارز همچنان اجناس خارجی گران به مردم فروخته می­شود و بازار واردات جذاب­تر می­شود. واقعیت این است که ما در تولید برخی از کالاهای نهایی (به­دلیل گره‌گاه‌های متعدد بخش تولید از جمله همین نرخ بهره­ بالا)، مزیتی برای تولید و رقابت نداریم لذا با استفاده از قواعد قیمت‌گذاری در فعالیت‌های انحصاری، اقدام به موازنه­ قیمت خود با کالاهای داخلی می‌کنیم. با توجه به این مساله باز هم قیمت تمام­شده­ کالاهای داخلی افزایش خواهد یافت و با وجود واردات گران و تضعیف تولید، مصرف‌کنندگان داخلی و تولیدکنندگان هردو بازنده­ نهایی ورود منابع ارزی و سرمایه‌گذاری خارجی  خواهند بود.*علی فتحی، کارشناس اقتصادی


منبع: فردا


يكشنبه 30 فروردين 1394 ساعت 14:32





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن