تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 11 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام حسن مجتبی (ع):خردمند به کسى که از او نصیحت مى خواهد، خیانت نمى کند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798935047




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مصطفي درايتي: تعهد، تلبس به ظواهر ديني نيست ايرادات در دينداري ماست نه در دين


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مصطفي درايتي: تعهد، تلبس به ظواهر ديني نيست ايرادات در دينداري ماست نه در دين


خبرگزاري دانشجويان ايران - مشهد
سرويس: سياسي

عضو دفتر سياسي جبهه مشاركت ايران اسلامي گفت: هر گاه ظاهرگرايي با عقل‌گرايي در تضاد قرار گرفته است، ظاهر گرايان پيروز و عقل‌گرايان منزوي و تكفير شده‌اند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، منطقه خراسان، حجت‌الاسلام مصطفي درايتي در مراسمي كه جمعه‌شب به مناسبت سالروز شهادت امام صادق (ع) از سوي جمعي از فعالان دانشجويي انجمن‌هاي اسلامي دانشجويان شرق كشور با عنوان " فقه جعفري و مسائل عصري" در مشهد برگزار شد، با بيان اين مطلب اظهاركرد: در جامعه تاريخي و ديني، هر گاه ظاهرگرايي با عقل‌گرايي در تضاد قرار گرفته است، آن چه پيروز شده، ظاهرگرايي بوده است؛ بنابراين همواره تلاش حكيمان اين بوده كه در جامعه اين دو جريان در تقابل با يكديگر قرار نگيرند؛ چرا كه توجيه سطحي‌گرايان در بين عوام جامعه به حدي قوي است كه باعث پيروزي آن‌ها و انزوا و تكفير حكيمان شده است.

وي افزود: جامعه به دنبال مسائل عقلي نيست و عموم جامعه به دنبال رفع تكليف هستند و به دلايل متعدد و گرفتار آمدن در زندگي روزمره، خيلي به انديشيدن و تعقل بها نمي‌دهند؛ از اين رو آنچه هميشه در تاريخ شكست خورده، عقل‌گرايي بوده است.

درايتي ادامه داد: با وجود اين شرايط، به محض اين كه ميداني براي سخن‌گفتن عقل‌گرايان باز مي‌شد، شرايطي به وجود مي‌آمد كه فرازهاي اصلي تمدن اسلامي نيز در همين زمان‌ها شكل گرفته است.

درايتي افزود: در دوره‌هاي نه چندان دور نيز شاهد اين تقابل بوده‌ايم كه به عنوان مثال اگر به 50 سال قبل برگرديم، مي‌بينيم برخي عالمان ظاهرگراي محض كه حوزه‌هاي علوم ديني را در اختيار داشته‌اند، به عالمان عقل‌گرا حمله‌ور مي‌شدند و يا اين كه درباره امام (ره) مي‌گويند چون او اهل فلسفه است، آب خوردن از كوزه‌اي او از آن آب مي‌خورد، حرام است.

مدير موسسه اسلام‌پژوهي الجواد (ع) افزود: با به وجود آمدن دو شاخه فقه جعفري و فقه غيرشيعي حاكمان به نحو قابل اعتنايي فقه غيرشيعي را به فقه شيعي ترجيح مي‌دادند، چرا كه مي‌دانستند اين فقه از آنجا كه منتسب به خاندان پيامبر نيست، مدعي حكومت نيست و در مقابل، حكومت نيز روان‌ترعمل مي‌كند، لذا گسترش اين فرهنگ مي‌توانست زمينه‌اي را فراهم كند كه راه را براي گسترش فقه غيرشيعي باز مي‌كرد و كار به جايي رسيد كه مدت‌ها اجتهاد، جرمي غير قابل بخشش تلقي مي‌شد و مجتهدان تحت تعقيب قرار مي‌گرفتند.

وي تصريح كرد: نقطه مشخصه فقه شيعي، واردكردن عقل به عنوان ميزان سنجش براي استخراج احكام شرعي در كنار قرآن و سنت بود كه بعدها اجماع نيز به آن افزوده شد.

درايتي يادآورشد: در طول تاريخ اسلام، تمام حاكماني كه به نام اسلام حكومت مي‌كردند، سعي مي‌كردند احكام را رعايت و مشكلات مردم را حل كنند؛ بنابراين فقه اهل سنت در عرصه عمومي جامعه خود را نشان داد و فقه شيعه اگر چه جوهره خود را حفظ كرد، اما خاصيت تاثيرگذاري خود را در جامعه محدود كرد.

درايتي هم‌چنين با اشاره به ورود فقه به عرصه جامعه پس از پيروزي انقلاب اسلامي با انتقاد از آنچه در بانك‌هاي اسلامي صورت مي‌گيرد و در تعارض خواندن آن با فتاواي مراجع، گفت: از طرفي تطبيق ساز و كار شرايط و مراودات امروز با شرايط صدر اسلام و زمان پيامبر(ص) تقريبا غيرممكن است.

وي افزود: اگر حاكميت كلام بر فقه جاري شود، تناقضات در فتاوا مشاهده نمي‌شود و اگر كلام از فقه فاصله بگيرد، كار دچار مشكل مي‌شود.

عضو جبهه مشاركت تصريح كرد: مهم دنبال هدف شريعت‌بودن است نه لزوما حكم شريعت و به اين دليل است كه بسياري از احكام ما بسيار خشك جلوه و بلايي كه به شدت در حال اوج است، يعني دين‌داري ظاهري در جامعه اسلامي رواج پيدا مي‌كند.

وي با بيان اين كه دين، فراتر از احكام شرعي و عبادي داراي اخلاقيات است، خاطرنشان كرد: زماني كه دين‌داري ظاهري در جامعه گسترش پيدا كند اين مساله در اجزاي حاكميت نيز مشاهده مي‌شود.

اين عضو جبهه مشاركت در ادامه با اشاره به مساله مدرك كردان گفت: جالب اين جاست كه يكي از همين آقايان به اصطلاح اصولگرا مي‌گويد كه " تنها معصومان دروغ نمي‌گويند"، در حالي كه طبق نصوص ديني ما ديني كه در آن راستي و صداقت نباشد، دين نيست و ما تعهد را تلبس به ظواهر ديني نمي‌دانيم.

درايتي تصريح كرد: اگر چنين اتفاقي در يكي از كشورهاي غربي كه ما آن‌ها را فاسد مي‌دانيم مي‌افتاد، يك دولت و كابينه بايد استعفاء مي‌كردند.

وي ادامه داد: اگر امروز در جامعه اسلامي، بچه‌هاي ما از دين فرار ‌كنند، با رفتاري كه از ما به عنوان دين‌دار مي‌بينند، هر كسي حق دارد فرار كند.

درايتي با بيان اين كه دين اشكال ندارد، بلكه دين‌داري ما اشكال دارد، گفت: اين دين همان ديني بوده است كه هر جا وارد مي‌شد دل‌ها را تسخير مي‌كرد؛ چنان كه در بين مردم اندلس، صداقت و امانت‌داري مسلمانان شهره بود.

وي در پايان گفت: چون دين از علت، غايت و مقصود خود خالي شد، ناچار به پوسته مي‌رسد و ظاهر دين بر باطن آن غلبه مي‌كند. اين حديث معروف است كه مي‌گويند در آخرالزمان لباس دين پوشيده مي‌شود، ولي مانند پوستيني وارونه؛ اين‌ها واقعيت‌هايي است كه امروز با آن‌ها روبه رو هستيم، در حالي كه دين ظاهري را 10 درصد دين واقعي و اسلام ناب نيز نمي‌دانيم.

انتهاي پيام
 شنبه 4 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن