تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):اسلام بر پنج چيز استوار است، برنماز و زكات حج و روزه و ولايت (رهبرى اسلامى).
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799096437




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اختصاصي ايرنا/ غذاهاي سنتي ايران سالمترين و با ارزش ترين تغذيه


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اختصاصي ايرنا/ غذاهاي سنتي ايران سالمترين و با ارزش ترين تغذيه
رييس كميته بهداشت مواد غذايي ايران گفت: غذاهاي سنتي ايران از جمله آبگوشت، آش، لوبيا پلو و عدس پلو از ارزش تغذيه اي بالايي برخوردار است.


دكتر آراسب دباغ مقدم روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: غذاهاي سنتي ايران به دليل اينكه معمولا تركيبي از غلات، حبوبات و پروتئين هاي گياهي و حيواني را شامل مي شوند، ضمن تامين پروتئين مورد نياز بدن، در طول روز انرژي زا بوده و تا حد زيادي اسيدهاي آمينه مورد نياز بدن را نيز تامين مي كند.
وي اظهار داشت: غذاهاي سنتي كه در كشور ماست با توجه به فرهنگ و آداب و رسوم مناطق مختلف و بيشتر از مواد غذايي تهيه مي شود كه در فصول مختلف سال در دسترس هستند كه ضمن به صرفه تر بودن آن از لحاظ اقتصادي، سلامت فرد را نيز همچون انواع غذاهاي آماده از جمله انواع پيتزاها تهديد نمي كنند.
وي تاكيد كرد: غذاهاي آماده به دليل دارا بودن انواع مواد افزودني، انواع سس ها و چربي ها و مصرف آن همراه با نوشابه، سبب بروز چاقي، سوء هاضمه، ريفلاكس (برگشت غذا از معده به مري) و غيره در فرد مي شود.
رييس كميته بهداشت مواد غذايي ايران با اشاره به گروه هاي غذايي مورد مصرف بر اساس توصيه "فائو" سازمان غذا و كشاورزي جهاني اظهار داشت: بر اساس توصيه "فائو" گروه هاي مواد غذايي در يك هرم قرار مي گيرند كه هرچقدر از قاعده هرم به سمت راس آن برويم، غذاهايي كه در راس قرار مي گيرند، بايد كمتر مصرف شوند.
دباغ مقدم افزود: بر اساس توصيه سازمان "فائو" به ترتيب از قاعده هرم به سمت راس آن، در قاعده هرم نان، برنج، ماكاروني و سيب زميني قرار مي گيرد كه روزانه پنج تا شش وعده بايد مصرف شود، ميوه جات و سبزيجات روزانه سه تا چهار وعده، شير و لبنيات روزانه دو تا سه وعده، گوشت و مغزها (آجيل) روزانه دو تا سه وعده و سپس گروه متفرقه در راس هرم قرار مي گيرد كه شامل قندها و چربي ها مي باشد.
وي ادامه داد: البته در قسمت گوشت بيشتر توصيه به مصرف گوشت سفيد مرغ و ماهي شده است.
رييس كميته بهداشت مواد غذايي ايران با اشاره به علل تفاوت در مصرف نوع مواد غذايي در كشورهاي مختلف اظهار داشت: در دسترس نبودن غذا، فرهنگ غذايي و مناسبت هاي اجتماعي و نيز وضعيت اقتصادي از علل اصلي تفاوت مصرف نوع مواد غذايي در كشورهاي مختلف است.
دباغ مقدم افزود: اين امر به گونه اي است كه به عنوان مثال در كشورهاي غربي كه از وضعيت اقتصادي بهتري برخوردارند بيشتر مصرف مواد غذايي با منشاء پروتئين دامي و در كشورهاي خاورميانه بيشتر مصرف مواد غذايي با منشاء پروتئين گياهي رايج است.
وي تاكيد كرد: البته زياده روي در مصرف هر دو نوع پروتئين با منشا گياهي و دامي عوارض جبران ناپذيري را بر روي بدن برجاي مي گذارد.
وي با بيان اينكه مصرف بيش از حد پروتئين با منشا گياهي منشاء بروز فقر آهن، كمبود ويتامين B12 و روي در فرد مي شود، گفت: اين امر سبب عوارضي همچون ناراحتي هاي اعصاب، كم خوني، آسيب ديدگي پوست و مو، كاهش مقاومت بدن در برابر بيماري ها، خستگي زودرس و غيره در فرد مي شود.
دباغ مقدم افزود: مصرف بيش از حد پروتئين با منشاء دامي بخصوص گوشت قرمز نيز بروز عوارضي همچون چاقي، افزايش كلسترول خون، افزايش بار كليه ها (فشار به آن) و تنگي عروق را به دنبال دارد.
وي يادآور شد: در كشور ما بيشتر مصرف مواد غذايي همچون نان و ماكاروني رواج دارد در حاليكه ميزان مصرف ميوه جات و گوشت پايين است، در ساير كشورهاي خاورميانه و آسيايي بيشتر مصرف مواد نشاسته اي همچون برنج، نان و تا حدي حبوبات و در كشورهاي اروپايي نيز بيشتر مصرف لبنيات، گوشت و فرآورده هاي گوشتي رايج است.
وي با اشاره به ميزان مصرف سالانه گوشت براي هر نفر در كشورهاي مختلف گفت: در ايران ميزان مصرف سالانه گوشت براي هر نفر 5/12 كيلوگرم، در هندوستان 9 كيلوگرم، در ژاپن 44 كيلوگرم، در چين 39 كيلوگرم، در آرژانتين 120 كيلوگرم، در آمريكا 100 كيلوگرم، در آلمان 90 گيلوگرم و در انگلستان 80 كيلوگرم مي باشد.
دباغ مقدم خاطر نشان كرد: غذاهاي گوشتي در ايران از نظر هزينه مواد غذايي 13 درصد هزينه هاي هر خانوار را شامل مي شود.
 دوشنبه 18 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 217]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن