تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):در روز جمعه هيچ عملى برتر از صلوات بر محمد و خاندان او (ع) نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798001442




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

لحظه تغییر در عربستان سعودی؛ از ورود زنان به استادیوم تا اجازه رانندگی (+فیلم)


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: لحظه تغییر در عربستان سعودی؛ از ورود زنان به استادیوم تا اجازه رانندگی (+فیلم)
عربستان سعودی تاکنون در بسیاری از حوزه های اجتماعی و اقتصادی به زنان اجازه حضور نمی داد. شریعت اسلامی و سختگیری مقامات مذهبی این کشور از موانع جدی پیش روی این تحولات بود.
یورو نیوز - با امضای حکمی از سوی ملک سلمان پادشاه عربستان سعودی در روز سه شنبه، زنان این کشور اجازه رانندگی پیدا می کنند و از این پس می توانند گواهینامه بگیرند. گرچه در عربستان سعودی قانونی که رانندگی زنان را منع کند وجود نداشت با این حال برخی از زنان پیشتر بخاطر رانندگی جریمه و یا زندانی شده بودند.

عربستان سعودی تنها کشوری در جهان بود که زنان جامعه در عمل از حق رانندگی محروم بودند.

در تحولی دیگر در جامعه عربستان روز شنبه گذشته زنان این کشور اجازه پیدا کردند که برای تماشای جشن هشتاد و هفتمین سالروز تشکیل این کشور برای نخستین بار وارد استادیوم شوند و مراسم را از نزدیک ببیند. گفتنی است که این اجازه تنها برای یکبار صادر شده است.

زمان تغییر فرا رسیده است؟

عربستان سعودی تاکنون در بسیاری از حوزه های اجتماعی و اقتصادی به زنان اجازه حضور نمی داد. شریعت اسلامی و سختگیری مقامات مذهبی این کشور از موانع جدی پیش روی این تحولات بود.

با این حال به نظر می رسد اتخاذ سیاست های جدید این کشور در ارتباط با زنان با افزایش قدرت محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی در ارتباط باشد. محمد بن سلمان گرچه از نظر سیاست خارجی رویکردی تندروانه دارد و به نوشته گاردین از او بعنوان معمار تحریم های قطر و دخالت نظامی در یمن نام برده می شود با این حال به نظر می رسد در سیاست داخلی و البته تنها در حوزه اجتماعی رویکرد اصلاحگرایانه در پیش گرفته است. با این حال هنوز مخالفان سیاسی، روزنامه نگاران و اقلیت شیعه این کشور با ممنوعیت های گوناگون و زندان مواجه هستند.

مورد عربستان سعودی نشان می دهد که در کشورهایی که سنت های مذهبی مانع فعالیت اجتماعی زنان است، مبارزه فعالان حقوق اجتماعی از جمله زنان و اراده سیاسی مقامات حکومتی می تواند بر موانع سنتی و فرهنگی تا اندازه زیادی غلبه کند. فعالان زن در عربستان سعودی در موارد متعدد به قصد پشت فرمان نشستند تا از سوی پلیس دستگیر شوند و ممنوعیت غیر قانونی رانندگی را بشکنند و صدای اعتراضشان را به گوش جهانیان برسد.

عربستان سعودی همواره از سوی جامعه جهانی و فعالان حقوق بشر در ارتباط با حقوق و آزادی های زنان مورد انتقاد بوده است و رویکرد جدید این کشور به مسئله زنان را می توان در جهت کاستن از انتقادات حقوق بشری ارزیابی کرد.

محدوده های آزادی زنان در عربستان سعودی

قانون شریعت اساس و بنیان گفتمان مقامات سیاسی و مذهبی عربستان سعودی را شکل داده است با این حال مقامات این کشور در موارد گوناگونی شریعت را نادیده می گیریند.

برای مثال اگر حضور زنان بی حجاب در مکه و مدینه ممنوع است با این حال مقامات این کشور در بخشی از منطقه دیپلماتیک نشین ریاض اجازه داده اند که زنان بی حجاب رفت و آمد کنند.

در موردی دیگر شبکه های برون مرزی عربستان سعودی از مجریان بی حجاب استفاده می کنند و پخش آواز با صدای زنان از جمله ام کلثوم خواننده افسانه ای از این شبکه ها پخش می شود.

همچنین در مواردی زنان مقامات بلند پایه کشورهای خارجی توانسته اند بدون حجاب وارد عربستان شوند و با مقامات عربستان دیدار کنند که یکی از نمونه های بارز آن حضور میشل اوباما همسر باراک اوباما رئیس جمهوری سابق آمریکا در عربستان سعودی بود.

با اینکه در شریعت اسلامی تاکید شده که به کودکانتان بدون قید جنسیت، اسب سواری، تیراندازی و شنا بیاموزید با این حال استناد مقامات مذهبی- سیاسی این کشور به احادیث مختلف درباره حفاظت و حمایت از زنان و ترجیح ماندن آنها درخانه، تاکنون اجازه نمی داد زنان در عربستان سعودی رانندگی کنند یا وارد استادیوم شوند و یا برخی شغل ها را بدست بگیرند.

تحولات تازه

بجز اجازه رانندگی و ورود به استادیوم، روز چهارشنبه اعلام شد که فاطمه باعشن بعنوان نخستین زن عربستانی، سخنگوی سفارت عربستان سعودی در آمریکا شده است. او در سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ با وزارت کار، اقتصاد و برنامه ریزی عربستان کار کرده است. حوزه کاری او توسعه بخش خصوصی و توانمند سازی اقتصادی زنان است.



واکنش ایرانیان در شبکه های اجتماعی

فعالان ایرانی شبکه های اجتماعی با استقبال از صدور اجازه رانندگی برای زنان در عربستان سعودی و ورود آنها به ورزشگاه به مقایسه روند سیاسی در عربستان سعودی و ایران پرداختند.

برخی از این مقایسه ها دیدگاههای سیاستمدارانی را در ایران هدف قرار داده است که بعنوان نمونه برای از میان برداشتن ممنوعیت ورود زنان ایران به استادیوم می گوید زیرساخت های لازم برای حضور زنان فراهم نیست.



شکایت بیشتر کاربران اجتماعی با ارجاع به بهبود وضعیت زنان در عربستان، عدم توجه به بهبود آزادی زنان در ایران به دلیل سیاستگذاری های حکومتی است و در مواردی انتقاد از تفکیک جنسیتی گسترش یافته مانند افتتاح پارک دیگری برای زنان در روزهای اخیر با حضور معصومه ابتکار معاون رئیس جمهوری ایران در امور زنان بود. کاربران ایرانی به این موضوع توجه کرده اند که در حالی که عربستان در حال برداشتن موانع حضور زنان در جامعه است، دولت ایران مسیر تفکیک جنسیتی را در اشکال مختلف دنبال می کند و سعی دارد در حوزه های بیشتری بین مردان و زنان دیوار بکشد.


برخی کاربران ایرانی نیز کلیشه های مرتبط با وضعیت زنان در عربستان سعودی را زیر سوال برده اند. از جمله میزان حمایت از کارآفرینی زنان در ایران و عربستان را مقایسه کرده اند که وضعیت ایران به مراتب بدتر از عربستان سعودی است.


بسیاری در ایران هنگامی که سخن از وضعیت زنان در جامعه می شد موردی مانند عربستان سعودی را برای مقایسه در دست داشتند تا نشان دهند وضعیت زنان در ایران دست کم از این کشور بهتر است. یکی از کاربران توئیتر همین مورد را دستمایه انتقاد خود قرار داده است.


همچنانکه که گاردین نوشته است ولیعهد ۳۱ ساله عربستان سعودی بدون تردید قدرت زیادی در اختیار دارد و بر سیاستهای اقتصادی، دیپلماتیک و داخلی عربستان سعودی سلطه بدون منازعی یافته است. اگر چه اقدامات این ولیعهد جوان مورد استقبال فعالان حقوق اجتماعی زنان قرار گرفته است اما شواهدی درباره اینکه اصلاحات مورد نظر محمد بن سلمان آزادی های سیاسی بویژه برای شیعیان این کشور، روزنامه نگاران و مخالفان سیاسی را در بر بگیرد وجود ندارد و هنوز مخالفان از نوشتن منع و به زندان محکوم می شوند.


.h_iframe-aparat_embed_frame{position:relative;} .h_iframe-aparat_embed_frame .ratio {display:block;width:100%;height:auto;} .h_iframe-aparat_embed_frame iframe {position:absolute;top:0;left:0;width:100%; height:100%;}





تاریخ انتشار: ۱۴:۳۲ - ۰۵ مهر ۱۳۹۶ - 27 September 2017





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن