تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كسى كه كارهاى خود را به خدا بسپارد همواره از آسايش و خير و بركت در زندگى برخوردار اس...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798020790




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

در محضر «ایرانیِ نکونام»


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: پرویز اسماعیلی در خبرآنلاین نوشت: در مرکز دانشگاه تربیت معلم شهر آیوتایا پایتخت سابق تایلند، 80 کیلومتری بانکوک، بنائی با معماری ایرانی اسلامی وجود دارد؛ مقبره یکی از بزرگان مهاجر ایرانی که در تابلوی کنار آن "شیخ احمد اهل قمی" ملقب به "شخصیت فوق العاده" یا "چاوپرایا بوورن راج نایوک" معرفی شده است.

شیح احمد قمی سال ۱۵۴۳ میلادی در شهر قم، دیده به جهان گشود. در اولین سالهای قرن هفدهم که کشور تایلند تازه از سلطه برمه ای ها آزاد شده بود، به آیوتایا مهاجرت کرد و ضمن کمک به استقلال مردم آن منطقه، پس از مدتی در سایه درایت خود به دربار پادشاه سیام (نام سابق تایلند) راه یافت و یکی از مقامات عالیرتبه سیام شد.

دکتر "تاتیا بوناک" از نوادگان شیخ احمد قمی می گوید: او پس از یک دهه، علاوه بر ترویج دین اسلام و مذهب شیعه، در فعالیتهای تجاری و بازرگانی نیز به پیشرفت و حسن شهرت قابل توجهی دست یافت. نسل های پس از او نیز تا عصر حاضر، آوازه و نام بلند او را پاس داشته اند و همچون جد خود دارای موقعیت ممتاز اجتماعی و سیاسی در کشور تایلند شدند. او همچنین اولین کسی بود که در زمان ریاست جامعه مسلمانان سیام به مقام "شیخ الاسلامی" تایلند رسید، و اجازه یافت تا مذهب شیعه را معرفی کند.

مورخین بر این عقیده اند که تاقبل از آمدن شیخ احمد قمی به آیوتایا، مردم این کشور اطلاعی از مذهب شیعه نداشتند. در حالی که به دنبال شخصیت و روش تبلیغی شیخ احمد، در مدت کوتاهی شهر آیوتویا دارای اقلیت قابل توجهی از شیعیان بود و هزاران شیعه در مراسم سوگواری امام حسین (ع) شرکت می کردند و ارج و قرب زیادی هم نزد پادشاه داشتند.

فرصتی کوتاه یافتم تا به زیارت این «ایرانیِ نکونام»، و متاسفانه گمنام در وطن بروم. ارادت و اعتقاد مردم تایلند به شیخ احمد، اعم از مسلمان و بودایی و مذاهب دیگر؛ یادآور دو نکته است.
 

اول؛ شيخ احمد خوب می دانست که شرط اصلی موفقیت در ترویج دین، اين است كه دعوت كننده خود الگوی عملی اسلام باشد. او مهاجر بود و کارش سخت تر. اما بیشتر از زبان و موعظه؛ با نوعدوستی،اخلاق، احترام به فرهنگ ملتها، صداقت، همراهی و رفتار انسانی، دل مردم منطقه و بلکه دربار سلاطین تایلند را متوجه اسلام و تشیع کرد. همانگونه که امام صادق (ع) فرمود: «كُونُوا دُعَاةَ النَّاسِ‏ بِغَيْرِ أَلْسِنَتِكُمْ لِيَرَوْا مِنْكُمُ الِاجْتِهَادَ وَ الصِّدْقَ وَ الْوَرَع‏.» مردم را به غير از زبانتان دعوت به دين كنيد، تا كوشش و درستى و پرهيزگارى و خويشتن دارى را از شما مشاهده كنند.

دوم؛ شیخ احمد نماد عینی این گزاره سعدی شیرین سخن است که «سعدیا مرد نکونام نمیرد هرگز ...»
 

در تایلند چه با مقامات ارشد مذاکره کنی و چه با مردم عادی، محال است که نام اسلام و ایران بیاید و با احترام از شیخ احمد یاد نکنند. مزارش زیارتگاه و چه پر معنا که دانشگاه بزرگ تربیت معلم ایوتایا در گردا گرد مزار او بنا و توسعه یافته است.



۰۴ آبان ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن