تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن در سرشتش دروغ و خيانت نيست و دو صفت است كه در منافق جمع نگردد: سيرت نيكو و د...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798116809




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سوته دلی به نام جنگل/ سریال تلخ آتش‌سوزی‌ جنگل‌ها و انسان‌هایی که مقصرند


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: سوته دلی به نام جنگل/ سریال تلخ آتش‌سوزی‌ جنگل‌ها و انسان‌هایی که مقصرند
استان های لرستان و گلستان از خطه های ارزشمند ایران زمین در حوزه منابع طبیعی و جنگل ها به شمار می روند که هر ساله شاهد حریق و آتش سوزی بخشی از استعداد و ثروت های خدادادی خود هستند.

سوته دلی به نام جنگل/ سریال تلخ آتش‌سوزی‌ جنگل‌ها و انسان‌هایی که مقصرند
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛جنگل و پهنه وسیع این نوع خاص از پوشش طبیعی در عرصه منابع طبیعی از ظرفیت های ارزشمندی به شمار می رود که در حوزه زیست محیطی از اهمیت بسزایی برخوردار است.

با وجود اهمیت بسیار بالای این بافت خاص طبیعی،اما تهدیدات بسیاری این استعداد بالقوه و موهبت الهی را با چالش مواجه می سازد،جنگل خواری،قاچاق چوب و حالا آتش سوزی جنگل ها،حلقه ای دیگر از تهدیداتی است که حیات و بقا این ظرفیت های طبیعی را محدود می سازد.

با شروع فصل گرما،ضریب احتمال آتش سوزی جنگل ها نیز افزایش می یابد اما نباید از نظر دور داشت که براساس بررسی های بعمل آمده 95 درصد از عامل آتش سوزی های جنگل ها به عوامل انسانی،کم توجهی ها و سهل انگاری افراد و گروه های  بومی و گردشگری در رعایت اصول ایمنی باز می گردد.

* 15 هزار فقره حریق جنگل در 10 سال گذشته

سرهنگ قاسم سبز علی،فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور به آمار تکان دهنده ای اشاره می کند و می گوید:در طول 10 سال گذشته 15 هزار فقره حریق جنگل ثبت شده که با تخریب و خسارت به 143 هزار هکتار از عرصه های منابع طبیعی همراه بوده است.

سرهنگ سبز علی در خصوص تجهیزات و امکاناتی که برای مهار و دفع حریق در اختیار دستگاه ها و ارگان های ذیربط قرار می گیرد عنوان داشت:با توجه به انعقاد قرار داد با ستاد کل نیروهای مسلح،امکانات پروازی اعم از بالگرد،پهباد،هواپیما و...برای مهار آتش سوزی های جنگل ها مورد استفاده قرار می گیرد و مضافا بر آن 220 خودروی آتش نشانی نیز در اختیار استان ها قرار گرفته و 8 میلیارد تومان اعتبار نیز برای جلوگیری از وقوع حریق در سطح جنگل های کشور در نظر گرفته شده است.

وی می گوید:امسال در هیات وزیران برای تامین و تجهیز ناوگان اطفای حریق،210 میلیارد ریال تصویب و 30 میلیارد ریال نیز از محل اعتبارات سال گذشته تحویل استان ها شده است.

*کاهش 30 درصدی زمان رسیدگی به حریق های جنگلی

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور با اشاره به نقش بسیار مهم و برجسته سازمان های مردم نهاد و تشکل های مردمی(سمن ها)در مقابله با چنین حوادثی عنوان می کند:با راه اندازی گشت های مراقبت و بهره گیری از توانمندی ها و ظرفیت های جوامع محلی،یگان حفاظت منابع طبیعی موفق شده زمان رسیدگی به حریق های جنگلی را تا 30 درصد کاهش دهد که این امر به نوبه خود توفیق قابل توجهی در این عرصه محسوب می شود.

* 110 مورد آتش سوزی در جنگل های استان لرستان

شیرزاد نجفی،مدیرکل منابع طبیعی لرستان،در ارتباط با آتش سوزی جنگل ها در استان سر سبز لرستان در گفت و گویی با رسانه ها عنوان داشته که در سال جاری قریب به 10 میلیارد تومان بودجه و اعتبارات برای مقابله با بحران آتش سوزی و 8 میلیارد تومان نیز برای ایجاد پایگاه های اطفای حریق در برنامه ششم توسعه پیش بینی شده تا ضریب خسارات ناشی از حریق جنگل ها و منابع طبیعی با کاهش هر چه بیشتری همراه شود.

بر اساس گزارشات این مقام مسئول،در سال گذشته،110 مورد آتش سوزی در این استان حادث شده که در مجموع خسارات ناشی از چنین حریق هایی قریب به 180 میلیون ریال برآور شده است.

به اعتقاد وی کاهش نُرم بارندگی  در سال های گذشته،کمبود اعتبار نیروی حفاظتی،تخریب پوشش گیاهی،کمبود امکانات و بالگرد امدادی،افزایش تعداد گردشگران و سخت گذر بودن مناطق آتش سوزی از اصلی ترین عومل تشدید کننده آتش سوزی و حریق در جنگل های این استان به شمار می رود.

* 374 مورد حریق در استان گلستان

استان گلستان نیز از مخاطره حریق جنگل ها مصون نبوده و آنچنان که محمد آریانفر،جانشین یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان عنوان داشته در سال گذشته 374 مورد حریق در منابع طبیعی و جنگل های این خطه از کشور ثبت و گزارش شده است.

وی معتقد است در خطه شرقی این استان،عمده آتش سوزی ها خود خواسته و عمدی است،به این نحو که زارعان و کشاورزان برای تسریع آماده سازی زمین های زراعی خود برای کشت دوم به آتش زدن پسماندهای محصولات اراضی واقع در حاشیه جنگل ها مبادرت می ورزند و تسری زبانه آتش به جنگل،به تبع این مناطق را نیز درگیر حریق می سازد.

آریانفر با اشاره به وقوع برخی آتش سوزی ها به دلیل اختلافات شخصی عنوان می افزاید:آتش زدن جنگل ها،کیفیت حاصلخیزی خاک را تحت الشعاع قرار می دهد و با عنایت به گستردگی زمین های کشاورزی و هم مرز و همجوار بودن آن با منابع طبیعی،می طلبد سازمان های ذیربط با در نظر گرفتن رفاه کشاورزان،ارائه تسهیلات و آموزش های لازم به جایگزین سازی اسلوب ها و روشهای مناسب تری به جای آتش زدن مزارع اقدام کنند.

* کمبود نیروی انسانی انرژیک در استان گلستان

جانشین یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان کمبود نیروی انسانی جوان و انرژیک را از دیگر کاستی های این حوزه عنوان می کند.

وی می گوید:70 درصد نیروی انسانی فعال برای مقابله با حریق جنگل ها را افراد بالای 50 سال تشکیل داده اند که با وجود تجربه بالا به علت تحلیل نیروی بدنی، از توانایی لازم برای ورود عملیاتیِ مهار آتشِ جنگل ها برخوردار نیستند.

آریانفر به محدودیت ها و کاستی های دیگری همچون تامین سوخت،هزینه های غذایی،ماموریت های سازمانی، لزوم تعمیر خودروهای سنگین و مرمت جاده های بین جنگلی نیز اشاره می کند که فقدان آن مقابله با چنین حوادث و مخاطراتی را دشوار و پیچیده ساخته است.

*لزوم توسعه آموزش های عمومی و تقویت امکانات در عرصه مقابله با حریق جنگل ها

نقش جنگل ها در اکوسیستم طبیعی و بقا و حیات گونه های جانوری به عنوان محدوده ای مناسب برای زیست جانداران بر هیچکس پوشیده نیست،با عنایت به چنین ظرفیت و موهبتی،می طلبد دستگاه ها و ارگان های ذیربط با تقویت آموزش های عمومی و همگانی برای رعایت نکات ایمنی،افزایش گشت ها و پاسگاه های جنگلی،توسعه امکانات و ادوات تجهیزاتی،ارتقای بنیه نیروی انسانی والبته تخصیص اعتبارات هر چه بیشتر،مهار اصولی آتش سوزی در جنگل های مناطق مذکور را در دستور کار قرار دهند.

حریق هایی که به واقع دو استان گلستان و لرستان مشتی از نمونه خروار در میان دیگر استان ها و مناطق جنگلی این مرز و بوم هستند که باید مردم و مسئولان هر کدام به سهم و نوبه خود نهایت تلاش خویش را برای حفظ آن بکار بندند.




۰۸ تير ۱۳۹۵ - ۰۷:۱۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن