تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):چهار چيز از خوشبختى و چهار چيز از بدبختى است: چهار چيز خوشبختى: همسر خوب، خانه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798086045




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سپیدجامگان دریادل


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: به مناسبت روز نیروی دریایی؛ سپیدجامگان دریادل تهران- ایرنا- هفتم آذر روز نیروی دریایی است، نیرویی پرتوان که با رشادت های فراوان خویش به دفاع و حفاظت از مام وطن می پردازد و اجازه ی تعدی به مرزهای آبی ایران را به دشمنان این مرز و بوم نمی دهد.


سرزمین ایران در طول تاریخ همواره مورد توجه جهانیان قرار داشته است و کشورهای مختلف به منظور دستیابی به ثروت های خدادادی و منابع طبیعی این سرزمین تلاش و کوشش های فراوانی را انجام می دادند.
یکی از دلایل اهمیت ایران برای دیگر دولت ها و حکومت ها، موقعیت جغرافیایی آن و قرارگرفتن این کشور در میان آب های آزاد جهان است، به همین دلیل در طول سده های مختلف ایرانیان برای حفاظت از مرزهای آبی کشور تلاش های فراوانی کرده اند که در این میان نیروی دریایی نیز به عنوان نهادی مسوول و مهم وظیفه ی حراست و پاسداری از مرزهای آبی کشور را بر عهده گرفت.
نیروی دریایی ایران در زمان حکومت هخامنشیان برای نخستین بار شکل گرفت، آنان با تشکیل سپاه منظمی که توانایی گذر از نواحی آبی را داشته باشد، توانستند از مرزهای آبی ایران به خوبی محافظت کنند تا آن که با پایان حکومت هخامنشیان این نیرو از هم گسسته شد و ایران تا سالیان طولانی نیروی دریایی نداشت و در اسفند 1303 هجری خورشیدی، نخستین کشتی رسمی نیروی دریایی با نام کشتی مظفری آغاز به فعالیت کرد و برای کارکنان نیروی دریایی، درجه ها، رتبه بندی ها و یونیفرم رسمی طراحی شد، نخستین بودجه ی این نیرو در 1306 هجری خورشیدی تصویب شد.
هنگامی که جنگ جهانی دوم آغاز شد، نیروی دریایی مقاومت دلیرانه ای را از خود نشان داد و تعدادی از فرماندهان و افسران کشته شدند اما در نهایت با اشغال نظامی کشور، نیروی دریایی از هم پاشیده شد و انگلیس ناوگان ایران را مصادره کرد.
پس از گذشت سال ها و نبود نیروی دریایی در کشور در دهه ی 20 هجری خورشیدی این نیرو دگربار شکل گرفت و به مرور قدرت فراوانی به دست آورد.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، غیور مردان نیروی دریایی در کنار دیگر آحاد مردم به پاسداری از مام وطن پرداختند و دلاورانه در برابر تمامی توطئه ها و دسیسه ها ایستادگی کردند.
نیروی دریایی ارتش پس از انقلاب اسلامی در بیست و دوم بهمن 1357 هجری خورشیدی، در راستای خودکفایی آموزشی و اتکا به توان داخلی و بومی، بررسی و بازبینی دوباره را در دستور کار خود قرار داد. دانشگاه علوم دریایی امام خمینی در 1359 هجری خورشیدی تشکیل شد و پس از یک سال با جذب دانشجو، فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرد. این دانشگاه اکنون در 6 دانشکده ی مدیریت و کمیسر دریایی، عرشه، مهندسی مکانیک، مهندسی الکترونیک و مخابرات دریایی، علوم پایه و تفنگداری دریایی به آموزش نیروی جوان کشور می پردازد.
نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با نام اختصاری «نداجا» با آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران به دفاع از مرزهای آبی مشغول شد.
نیروی دریایی ارتش در طول دوران دفاع مقدس، بیش از 10 هزار فروند کشتی را به بندرهای ایران رساند که این موضوع برای این نیرو، دستاورد بزرگی قلمداد می شود.
نیروی دریایی در جنگ ایران و عراق با انجام عملیات های منظم و و برنامه ریزی شده توانست دسترسی مستقیم این رژیم را به آب های بین المللی غیر ممکن سازد.
نیروی دریایی، پس از گذشت 2 ماه از شروع جنگ تحمیلی در یک عملیات گسترده به نام مروارید در هفتم آذر 1359 هجری خورشیدی ضربه ی سنگین و جبران ناپذیری به نیروهای عراقی وارد کرد
این نیرو در 6 آذر 1359 هجری خورشیدی با کمک نیروی هوایی ارتش با حمله به پایانه های «البکر» و « الامیه» که از مهم ترین مرکزهای صدور نفت رژیم بعثی عراق به شمار می رفت، پرچم جمهوری اسلامی ایران را بر فراز دکل های نفتی بافراشته کرد و سبب شد که بیش از 2 سوم توان دریایی ارتش عراق از میان برود و آنان در شمال خلیج فارس واقع در منطقه «ام القصر» گرفتار شوند.
رژیم بعث عراق در صبح هفتم آذر 1359 هجری خورشیدی برای بازپس گیری پایانه های نفتی «الامیه» و «البکر» از راه هوا و دریا به نیروهای ایران حمله کرد، ناوچه ی پیکان در این نبرد نابرابر توانست، تعدادی از هواپیماها و کشتی های عراق را از حوزه ی عملیات خارج کند و 6 فروند از ناوچه های دشمن و سکوی نفتی «البکر» را پاکسازی کند و تعدادی از نیروهای عراقی مستقر در آن را به اسارت گرفت.
همچنین در این نبرد، ناو های نیروی دریایی و هواپیماهای جنگنده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، سه فروند«میگ» عراقی را منهدم ساختند و نیروهای دلاور ایران زمین به پیروزی بزرگی دست یافتند.
اما در هنگام بازگشت؛ ناوچه ی پیکان مورد اصابت چند موشک عراقی قرار گرفت و سربازان اسلام در اعماق آب های نیلگون خلیج فارس، آرام گرفتند. آن سبکبالان گرچه از این دنیای فانی رخت سفر بربستند اما نام و یادشان تا به ابد در خاطر مردمان این دیار ماندگار شد.
دلاورمردان نیروی دریایی، در دوران دفاع مقدس از بندرها، جزیره ها و آب های خلیج فارس شجاعانه دفاع کردند. به همین مناسبت و با تایید امام خمینی، هفتم آذر، روز نیروی دریایی نام گرفت تا همواره حماسه ها و تلاش های آنها گرامی داشته شود.
آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی و فرمانده ی کل قوا در دیدار فرمانده و معاونان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در هفتم آذر 1389 هجری خورشیدی، تقویت نیروی انسانی، روحیه ی بکارگیری استعدادها و به عرصه درآوردن ابتکارات را برای آینده نیروی دریایی ضروری خواندند و فرمودند: «... این کار مهم با اراده قوی، طراحی خوب، مدیریت به روز و دایمی، تحقق خواهد یافت. با توجه به مسایل کنونی جهان و وضعیت جغرافیای سیاسی امروز دنیا، باید هرچه می توانیم خود را در دریا و ساحل تقویت کنیم...»
اکنون نیروی دریایی ایران با صلابت و اقتدار به حفاظت مرزهای آبی کشور می پردازد و با حضور در خارج از مرزها، نقش بین المللی خود را به خوبی ایفا می کند.

با الهام از: کتاب تکاوران نیروی دریایی ارتش
گروه اطلاع رسانی
پژوهشم**م.ش**2002**9131


07/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن