واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: روس ها پيشتاز بازگشت به نفت ايران
انتشار خبر بازگشايي دفتر لوک اويل در ايران بعد از اعلام اجراي تهاتر نفت در برابر کالا و همچنين لغو قوانين تحويل سامانه دفاعي اس 300 سومين خبري است که از جانب مقامات روسي در ارتباط با ايران مخابره مي شود.
ایلنا: انتشار خبر بازگشايي دفتر لوک اويل در ايران بعد از اعلام اجراي تهاتر نفت در برابر کالا و همچنين لغو قوانين تحويل سامانه دفاعي اس 300 سومين خبري است که از جانب مقامات روسي در ارتباط با ايران مخابره مي شود.
بلوک نفتي اناران در دماغه کوههاي زاگرس و در امتداد مرز ايران و عراق در شهرستان مهران و در خشکي واقع شده و بزرگترين ميدان مشترک نفتي ايران با نام آذر و همچنين ميدان چنگوله را در خود جاي داده و محدوده اي به مساحت ۴۸۱ کيلومتر مربع را در بر مي گيرد. با توجه به اينکه اين ميدان با مخزن نفتي (به درا) در کشور عراق مشترک بوده؛ توسعه آن اهميت ويژه اي براي ايران دارد هرچند طرف عراقي نيز اقدام چنداني در اين ميدان نداشته است.
نفت سنگين موجود در مخازن بنگستان اين ميدان حدود ۳۲ درجه API است و نفت در جاي آن به ميزان ۲/۵ ميليارد بشکه استاندارد تخمين زده شده است
بلوک اناران در سال 1379 طي برگزاري مناقصهاي بين المللي، براي انجام مطالعات زمينشناسي، تغيير خطوط لرزهنگاري و حفاري 5 حلقه چاه شامل 3 حلقه چاه اکتشافي و 2 حلقه چاه توصيفي به شرکت نورسک هدرو نروژ به عنوان پيمانکار اوليه واگذارشد؛ شرکتي که در آن زمان پس از ادغام با شرکت استات اويل به شرکت استات اويل هيدرو تغيير نام داد.در قرارداد بلوک نفتي اناران، شرکت لوک اويل دومين شرکت بزرگ نفتي روسيه نيز 35 درصد سهيم بود. (دفتر مرکزي کمپاني لوکاويل، در شهر مسکو قرار دارد و از نظر مالکيت ذخاير اثبات شده نفت و گاز پس از اکسانموبيل، دومين شرکت بزرگ نفتي جهان، محسوب ميشود.)
براساس قرارداد منعقده، پيمانکار موظف بود در محدوده 3000 کيلومتر مربعي بلوک اناران، عمليات برداشت، پردازش، تعبير و تغيير خطوط لرزهنگاري دو بعدي را در حدود 800 کيلومتر، پردازش مجدد خطوط لرزهنگاري دو بعدي قديمي را به ميزان 1150 کيلومتر، حفاري 3 حلقه چاه اکتشافي و دو حلقه چاه توصيفي و مطالعات زمينشناسي، ژئوفيزيکي و مخزن را انجام دهد.
با توجه به اينکه بلوک اناران در مناطق مرزي و عمدتا کوهستاني واقع شده و محدوده آن آلوده به ميادين مين و مواد منفجره عمل نکرده بود و به همين دليل ارتش به پاکسازي منطقه پرداخت. متعاقبا مطالعات زمينشناسي، ژئوفيزيک و حفاري 2 حلقه چاه به اتمام رسيد. عمليات حفاري چاه اول به نام چاه آذر 1 به دليل بروز مشکلات فراوان متوقف شد اما حفاري چاه شماره 2 يا آذر 2 موفقيتآميز بود و پس از محرز شدن وجود هيدروکربور در سازندهاي ايلام و سروک، ميدان نفتي آذر بين دو شهر دهلران و مهران در جنوب غربي استان ايلام، يک ميدان تجاري شناخته شد. سال 1387 پس از کنار رفتن شرکت نروژ از پروژه، برنامهريزي براي توليد از اين ميدان آغاز شد ولي به دليل مشکلات فراوان در موعد مقرر به نتيجه نرسيد و سرانجام در1390، قرارداد توسعه ميدان نفتي آذر به پيمانکاران ايراني سپرده شد.
اما شرکت لوک اويل از سال 2003 کار روي اين ميدان را آغاز کرده بود با اعمال تحريمهاي اقتصادي عليه ايران، اين شرکت روس نيز فعاليتهاي خود در ايران را متوقف کرد. واجيت علي اکبروف، رئيس لوک اويل هم در نوامبر 2014 گفته بود که اين شرکت قصد دارد تا در صورت امکان و لغو تحريمها به ايران بازگردد. علي اکبروف اظهار کرده بود: در زمان حضور ما در ايران، ميدان نفتي اناران را در مرز ايران و عراق کشف کرديم و هماکنون به همراه يک شرکت نروژي علاقه داريم تا به اين ذخيره نفتي بازگرديم زيرا از زيرساختها و شرايط زمينشناسي آن اطلاع داريم.
راويل مگانوف، معاون رئيس شرکت لوک اويل روز چهارشنبه 26 فروردين ماه 94 گفت که اين شرکت روس، دفتر نمايندگي خود در ايران را بازگشايي کرده است. مگانوف افزود: ما به دنبال آن هستيم تا بعد از لغو کامل تحريمها عليه ايران در پروژههاي اين کشور مشارکت کنيم. وي همچنين مشارکت در پروژه اناران را اولويت اول لوک اويل خوانده و البته تاکيد کرده که اين شرکت به حضور در ساير پروژههاي نفتي ايران نيز علاقهمند است. معاون لوک اويل در اين خصوص توضيح داده که ما در حال مطالعه دادههاي زمين شناسي ساير پروژههاي ايران نيز هستيم البته وزير نفت کشورمان نيز اعلام کرده که ما با چين و روسيه به همان نسبتي که در دوران تحريم با ما دوستي کرده اند همکاري خواهيم کرد.
بر اساس اين گزارش؛ انتشار خبر بازگشايي دفتر لوک اويل در ايران بعد از اعلام اجراي تهاتر نفت در برابر کالا و همچنين لغو قوانين تحويل سامانه دفاعي اس 300 سومين خبري است که از جانب مقامات روسي در ارتباط با ايران مخابره مي شود.
شايان ذکر است؛ وزير نفت درباره اين که روسها ادعا کرده اند که تهاتر نفت ايران با کالاي روسي آغاز شده است، نيز گفت که چيزي براي تهاتر امضا نکرده ايم.
وي تاکيد کرده بارها گفته ام توافقي درباره تهاتر امضا نکردهايم، يک چيزي امضا کرده ايم، اما عنوانش تهاتر نبوده است و حرفم هم درست است.
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]