تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه انسان چهل ساله شود و خوبيش بيشتر از بديش نشود، شيطان بر پيشانى او بوسه م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826261970




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جايگاه توليد داخلي بعد از توافق هسته‌اي


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: جايگاه توليد داخلي بعد از توافق هسته‌اي
نویسنده : هادي غلامحسيني 
از آنجا كه توليد فرآيندي سخت و زمانبر است و دشواري‌هاي پسين و پيشيني را به همراه دارد، دولت‌ها در ايران طي 50 سال اخير پيوسته از توليد فراري بوده‌اند و بهره‌گيري از كالاهاي حاضر و آماده خارجي را به توليد داخل ترجيح داده‌اند. براي اثبات اين ادعا كه طي دهه‌هاي اخير به توليد بها داده نشده كافي است نگاهي به سهم واردات و قاچاق از بازار ايران بيندازيم تا ببينيم توليد كنندگان داخلي تنها 25درصد از بازارهاي ايران را تأمين مي‌كنند و75درصد از بازارهاي كشور تحت تسلط كالاهاي خارجي قرار دارد.
اما به راستي چرا با وجودي كه علوم اقتصادي پشتوانه اقتصادملي كشور را توليد آن كشور معرفي مي‌كند و با وجودي كه مي‌دانيم اين توليد داخلي است كه تمامي چالش‌هاي اقتصاد ايران را از بين مي‌برد، باز شرايط در اقتصاد ايران به‌گونه‌اي شكل گرفته است كه دولت‌ها براي كنترل تقاضاي موجود در اقتصاد، دست به دامن بازارهاي جهاني مي‌شوند تا كالاهاي حاضر و آماده غربي و شرقي را بر سر سفره ايراني‌ها بگذارند.
يكي از مهم‌ترين دلايل اين آماده‌خواري‌ها در دنياي اقتصاد ايران همين درآمدهاي نفتي است كه چنان دولتمردان را به وجد مي‌آورد كه فكر مي‌كنند بايد با دلار و واردات كل اقتصاد ايران را سروسامان دهند و همين ديدگاه و تفكر غالب بر ساير نظريه‌هاي اقتصادي موجب شده تا اقتصاد ايران با هزينه‌كرد ميلياردها دلار طي دهه‌هاي اخير نتواند در وادي توليد حرفي براي گفتن داشته باشد.
از ديگر نشانه‌هاي وابستگي بيش از اندازه دولت‌ها به درآمدهاي نفتي و غفلت و بي‌تفاوتي به ظرفيت‌هاي درون‌زاي اقتصاد ملي آن است كه همگام با كاهش درآمدهاي نفتي (به هر دليلي) اقتصاد ايران دچار تزلزلي به نام بيماري هلندي مي‌شود.
در جريان بيماري هلندي كه بيماري شناخته شده در اقتصاد است، دولت به دليل كاهش درآمدهاي نفتي خود ديگر نمي‌تواند بازارها را با واردات گسترده تأمين و كنترل كند و همين كمبود كالا موجب افزايش شديد تورم درجامعه و نارضايتي مردم مي‌شود، در اين بين از آنجا كه توليد مورد حمايت قرار نگرفته است بازارها نيز نمي‌تواند از طريق توليد داخل مورد حمايت قرار بگيرد.
گفتني است نحوه ادار‌ه فعلي اقتصاد ايران در طول بيش از 50 سال گذشته نيز به همين منوال بوده و اين شيوه ساليان سال است كه در ايران رايج است، حال بيم آن مي‌رود كه با حذف تحريم‌هاي هسته‌اي و آزاد‌سازي بيش از 100ميليارد دلار ارز بلوكه شده ايران در كشورهاي خارجي، دولت همچنان اشتباه گذشته خود را تكرار كند و براي كاهش تورم اين ارزها را صرف واردات گسترده كالاهاي مصرفي كند، يعني اگر دولت بخواهد براي كاهش تورم موجود در اقتصاد همزمان با توافق هسته‌اي و حذف تحريم‌ها درهاي واردات ايران را به روي كالاهاي غربي و شرقي بگشايد اين يك اشتباه استرات‍ژيك و خطر‌ناك براي اقتصاد است زيرا در اثر باز كردن درهاي واردات كالاهاي ارزان قيمت وارد كشور شده و توليدكننده فعلي در اثر عدم رقابت با اين كالاهاي ارزان نيز بساط فعاليت خود را بر مي‌چيند و همين تتمه توليد باقي مانده نيز از بين مي‌رود.
رهبر معظم انقلاب نيز در سخنراني سال 94خود در حرم رضوي اشاره داشتند كه «در نگاه كلان به اقتصاد كشورمان دو جور نگاه وجود دارد؛ يك نگاه مي‌گويد كه ما پيشرفت اقتصاد را بايد از ظرفيت‌هاي درون كشور و مردم تأمين بكنيم. نگاه دوم به اقتصاد كشور نگاه به پيشرفت اقتصاد با استفاده از كمك بيرون از مرزها است؛ مي‌گويد با فلان مستكبر كنار بياييم تا اقتصاد رونق پيدا كند. امروز شرايط كشور به ما نشان داده است كه اين نگاه دوم يك نگاه كاملاً غلط و عقيم و بي‌فايده است.» لذا از هم اكنون كه چند ماهي تا توافق هسته‌اي مانده است بايد نهضتي در ارتباط با صيانت از توليد ملي و همچنين توسعه توليد داخلي ملي در كشور شكل بگيرد تا دولت به بهانه كاهش تورم از طريق واردات گسترده كالا زير ساخت موجود توليد داخلي را از بين نبرد.
 شايد اين سؤال مطرح شود كه با ارزهاي آزاد شده دولت بايد چه كند‌؟ در پاسخ به اين پرسش بايد گفت كه ارزهايي كه قرار است دراثر آزاد‌سازي تحريم‌ها رها‌سازي شود بايد صرف سرمايه گذاري‌هاي مولد يا انتقال دانش و نوسازي تكنولوژي در ايران شود. در نهايت اميد مي‌رود دولت همزمان با حذف شدن تحريم‌ها در آينده و رها‌سازي ارزهاي بلوكه شده ايران در خارج از كشور دروازه‌هاي كشور را براي واردات گسترده كالا به روي اجناس خارجي نگشايد و حذف محدوديت‌ها را فقط و فقط در جهت صيانت و توسعه توليد داخلي به كار گيرد.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۸ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن