تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زبان خود را به نرمگويى و سلام كردن عادت ده، تا دوستانت زياد و دشمنانت كم شوند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804006665




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پيشروي چين در آسياي مرکزي


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۷ فروردين ۱۳۹۴ (۱۴:۴۳ب.ظ)
پيشروي چين در آسياي مرکزي موج - دولت چين، در منطقه آسياي مرکزي به عنوان منابع مواد خام صنعتي و مسير مهم انتقال نفت و گاز سرمايه گذاري مي کند.
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، در حال حاضر به دليل تقابل منافع روسيه و چين با آمريکا، اين دو کشور تلاش مي کنند که براي همکاري در آسياي مرکزي نوعي توازن ميان مسکو و پکن برقرار شود. دولت چين، منطقه آسياي مرکزي را به عنوان منابع مواد خام صنعتي و مسير مهم انتقال نفت و گاز از ترکمنستان، قزاقستان و روسيه مورد توجه قرار داده است. همچنين اين منطقه در طرح چيني "جاده بزرگ ابريشم"، به عنوان مسير صادرات محصولات و کالاهاي اين کشور به اوراسيا و کشورهاي حاشيه خليج فارس از اهميت زيادي براي پکن برخوردار است؛ چرا که اين طرح شامل ساخت راه آهن منطقه اي از مسير چين، قزاقستان، ازبکستان، ترکمنستان و ايران تا بندرهاي خليج فارس است که مي تواند موجب افزايش سرمايه گذاري دولت پکن در رشد زير ساخت هاي اقتصادي اين کشورها شود.
اکنون با آغاز ساخت شاخه چهارم خط لوله انتقال گاز ترکمنستان به چين که از قلمرو ازبکستان، تاجيکستان و قرقيزستان عبور مي کند، پکن مي تواند با پرداخت حق ترانزيت و افزايش سرمايه گذاري در اقتصاد اين سه جمهوري بر نفوذ اقتصادي حويش در اين منطقه بيفزايد. با اين حال اين احتمال وجود دارد که در آينده به دليل افزايش نفوذ اقتصادي و سياسي چين در آسياي مرکزي به دليل سرمايه گذاري هاي کلان مالي اين کشور در رشد اقتصادي اين جمهوري ها، ميان مسکو و پکن بر سر موضوع حفظ منافع روسيه اختلاف نظر نيز ايجاد شود.
چين براي گسترش نفوذ خود در آسياي مرکزي در راستاي دسترسي به منابع انرژي آن و تامين امنيت استان سين‌کيانک خود علاقه شديدي نشان داده‌ است. درست است که استراتژي چين در منطقه، در حالت کلي، رقابت با آمريکا و يا روسيه است، اما پکن ترجيح مي‌دهد با دولت‌هاي منطقه مناسبات دوجانبه ويژه داشته باشد. سياست اصلي چين در مقابل آسياي مرکزي مبتني بر توسعه روابط همه جانبه باممالک آسياي مرکزي؛ بويژه سه کشور قزاقستان، قرقيزستان و تاجيکستان است که با آنها مرز مشترک دارد.

در همين راستا دکتر برات شمسا داراي دکتراي شرق شناسي از آکادمي علوم تاجيکستان دلايل اهميت اين منطقه را براي چين چنين بيان مي کند؛
نخست، استراتژيست هاي چيني متوجه شدند که اهميت استراتژيک کشورهاي آسياي مرکزي افزايش خواهد يافت و اين منطقه نفوذ قابل توجهي در جهان قرن بيست و يکم خواهد داشت. از لحاظ سياسي، کشورهاي آسياي مرکزي به نحو فزاينده اي در حال به نمايش گذاشتن روش مخصوص به خود هستند که با روش روسيه و اوکراين وفراتر از آن، اروپاي مرکزي و شرقي متفاوت است.

ثانياً چين آسياي مرکزي را در چارچوب اوراسيا مدنظر قرار مي دهد. آنها نه فقط از جهت جغرافيايي، بلکه از نظر سياسي و فرهنگي نيز يک نقش ارتباط دارند. آسياي مرکزي را مي توان پلي ميان شرق و غرب ناميد. چين شديدا به ثبات و رفاه منطقه علاقه مند است. هر گونه هرج و مرج در اطراف اين پل ارتباطي آينده همکاري سياسي و اقتصادي با آسياي مرکزي از اهميت زياد براي چين برخوردار است. در اين ميان چين از هر حرکتي با هدف پاسداري از ثبات و رفاه حمايت مي کند و با هررفتار يا رويه فکري که منجر به آسيب رساندن به ثبات و آباداني شود، مخالف است.

سوم آنکه به گسترش دو جانبه و فرامرزي با کشورهاي آسياي مرکزي اولويت بالايي مي دهد. هر چه اين روابط گسترده تر و نزديکتر شوند، به نفع منافع دو جانبه خواهد بود و به ثبات و آباداني منطقه کمک خواهد کرد.

چهارم آنکه چين روابط خود با کشورهاي آسياي مرکزي را از منظر ثبات و توسعه سين کيانگ مدنظر قرار مي دهد. چين چارچوب و پويايي همکاري در بيرون از مرزهاي سين کيانگ را گسترش مي دهد و روابط را بر اساس اصول برابري انتفاع متقابل توسعه خواهد داد.

پنجم اينکه چين از زمان هاي قديم ارتباط دوستانه اي با کشورهاي آسياي مرکزي داشته است. جاده ابريشم پيوندهاي نزديکي ميان چين و مردم آسياي مرکزي برقرار کرد. دولت چين بر پنج اصل همزيستي مسالمت آميز در روابط خود با اين کشورها تأکيد مي کند. اين اصول عبارتند از: صلح، همکاري، توسعه، داد و ستد، رفاه متقابل و پيشرفت و تفاهم.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن