محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852655067
گرامیداشت نوروز در ایران و اسلام
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
گرامیداشت نوروز در ایران و اسلام
"عید نوروز" در میان مردم و دین مبین اسلام گرامی بوده و حتی احادیث مختلفی برای آداب این ایام بیان و نقل شده است.
به گزراش گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران؛ نوروز واژهای است مركب از دو جزء كه روی هم به معنای روز نوین است و بر نخستین روز از نخستین ماه سال خورشیدی آن گاه كه آفتاب به برج حمل انتقال مییابد گذارده میشود. و اصل پهلوی این واژه نوک روچ یا نوک روز بوده است.
بیرونی در تعریف نوروز نقل میكند:نخستین روز است از فروردین ماه و از این جهت روز نو نام كردند، زیرا كه پیشانی سال نو است و آنچه از پس اوست از این پنج روز همه جشنهاست.
مورخین و محققان درباره جایگاه نوروز با هم اختلاف دارند. به نظر میرسد آریائیها از مهاجرت به فلات ایران و هم مرز شدن با تمدن میانرودان سال را به دو قسمت تقسیم میكردند كه هر یك با انقلابی شروع میشد و دو جشن نوروز و مهرگان سرآغاز این دو انقلاب بودند. یعنی هنگام انقلاب تابستانی جشن نوروز گرفته میشد و زمان انقلاب زمستانی جشن مهرگان پاس داشته میشد.
برخی معتقدند كه جشن نوروز و مهرگان جشنی بوده است كه در ایران قبل از ورود آریائیها وجود داشته است و اقوام قبل از آریائیها كه در فلات ایران ساكن بودهاند به آن عمل میكردهاند.
"نوروز" را ایرانیان گرامی میدارند و آیینی است كهن كه گرچه طی هزاران سال دگرگون یافته، اما هرگز از میان نرفته و از سوی اقوام و مذاهب مختلفی كه در سرزمین ایران حضور پیدا كردهاند، مهر تأیید خورده است. بدین سان امروزه نوروز از نمادهای بزرگ و وحدت بخش ملت ایران با همه تكثرهای قومی، مذهبی، فرهنگی و زبانی است.
آیینها و رسمهای مردم فرآیند الزامات و نیازهای درهم تنیده مادی و معنوی، در پیوند جغرافیایی و شیوههای تولید و ساختارهای اقتصادی دورهای مختلفاند که برحسب ضرورت پیوسته در حال تغییرند و به مقولههایی که در ژرفا معنا دارند پاسخ میدهند.
ظهور اسلام و برخورد مسالمت آمیز آن با سایر ادیان و آیینها از جمله اعتقادات مذهبی و ملی ایرانیان موجب شد كه مراسم و آداب مربوطه، به یكباره از جامعه اسلامی ایران رخت بر نبندد، فقط با مسلمان شدن تدریجی ایرانیان از وسعت آنها كاسته شد و اندك اندك همراه اعتقادات دینی اسلام، اسطورهها و داستانهای عربی نیز در میان توده مردم نفوذ كرد. طی گذشت ایام، زمانی كه برخی از سنتها و آداب در تضاد آشكار با اعتقادات و رسوم گذشته قرار میگرفت ایرانیان میكوشیدند سنت كهن ملی را در قالب شخصیتهای اسلامی باز یابند و به عبارت روشنتر سنتهای ملی ایرانی را با سنتهای اسلامی در آمیختند. در نتیجه از میان انبوه جشنهای ایرانی قبل از اسلام آنچه میان ایرانیان مسلمان باقی ماند منحصر به عید نوروز، جشن سده و جشنهای كوچكتری مانند جشن گل سرخ كه در اصفهان مرسوم بوده است. از میان جشنهای یاد شده بزرگترین اعیاد ملی ایرانیان جشن نوروز است.
نوروز تنها جشنی است كه از دوران باستان با عظمت تمام و همراه با انبوهی افسانه و آیین تا به امروز ادامه یافته است. عظمت نوروز را از نقشهای تخت جمشید گرفته تا آثار ادبی و هنری گوناگون عربی و فارسی در همه جا میتوان یافت. یكی از كهنترین و بزرگترین منابعی كه به جشن و افسانهها و آیینهای مربوطه پرداخته است، كتاب «آثار الباقیه» اثر ابوریحان بیرونی (متوفی 440 هجری قمری) است. او مینویسد: سال نزد فارسیان چهار فصل بود ... بر حسب این فصول عیدهایی داشتند كه به اهمال در كبیسه روز این عیدها جابهجا میشد. از جمله این اعیاد یكی روز اول فروردین ماه یعنی نوروز بود. كه روز بس بزرگ است كه به علت زنده شدن طبیعت گویند. آغاز خلقت جهان در آن روز بوده است. چنین به نظر میرسد كه پنج روز نخستین سال «نوروز عامه» یعنی جشن همگانی بود. حال آنكه روز ششم كه «خرداد روز» نام داشت، «نوروز خاصه» یعنی جشن پادشاهان و بزرگان بوده است.
احترام نوروز در اسلام هر چند كه به مذهب شیعه منحصر نیست، اما چنان در میان شیعیان فراگیر است كه حتی روایاتی از امامان شیعه در بزرگداشت نوروز نقل شده است. برای مثال علامه مجلسی در "السماءوالعالم" از امام صادق علیهالسلام حدیثی را بدین مضمون نقل میكند: در آغاز فروردین، آدم آفریده شد و آن روز فرخندهای است برای طلب حاجتها و برآورده شدن آرزوها و دیدار پادشاهان و كسب دانش و زناشویی و مسافرت و داد و ستد. در آن روز خجسته بیماران بهبودی مییابند و نوزادان به آسانی زاده میشوند و روزیها فراوان میگردد."مجلسی همچنین حدیث دیگری را درباره نوروز نقل میكند كه منتسب به امام كاظم علیهالسلام است و آن این كه "این روز بسیار كهن است. در نوروز خداوند از بندگان پیمان گرفت تا او را پرستش كنند و برای او شریك قائل نشوند و به آیین فرستادگانشان درآیند و دستورشان را بپذیرند و آن را اجرا نمایند و آن نخستین روزی است كه آفتاب بدمید و بادهای بار دهنده بوزید و گلهای روی زمین پدید آمد و هم جبرئیل بر پیامبر نازل شد و نیز روزی است كه ابراهیم بتها را شكست و هم پیامبر علی را بر دوش خود گرفت تا بتهای قریش را از خانه كعبه بینداخت.
علاوه بر عدم مخالفت اسلام با آیین نوروز و از آن فراتر تأیید این مذهب بر نوروزگان، تداوم گرامیداشت نوروز در دوره اسلامی را میتوان به علاقه شدید ایرانیان برای حفظ مواریث باستانی خود نیز نسبت داد.
"برتولد اشپولر" ایرانشناس بزرگ آلمانی در این باره میگوید:از جشنهای قدیمی ایرانی، بیش از همه جشن سال نو (نوروز؛ شكل عربی آن نیروز) و نیز در پایان تابستان جشن پاییز (مهرگان) طبیعتاً بر اساس تقویم قدیمی برگزار میشد. البته مسلمانان، بهویژه در زمان عمر دوم (عمربن عبدالعزیز) كوشش كردند تا این اعیاد را ملغی كنند و كسانی را كه در این مواقع به طور كلی هدایای متداولی برای مقامات بالاتر میفرستادند، تحت فشار قرار دادند.
اما این رسم چنان عمیق با اندیشه و احساس مردم ایران وابسته بود كه به زودی پیروزمندانه برای خود جایی باز كرد و با اوج گرفتن كار عباسیان، اما بهویژه در زمان آلبویه كاملاً در همه جا متداول شد و حتی در بینالنهرین (درست در بغداد و حتی در بصره) رسمی همهگیر شد. در سوریه، مصر و شمال آفریقا نیز این جشن در برخی از زمانها به طور نامنظم برگزار میشد.
بدین ترتیب نوروز با ورود اسلام به ایران و فراگیری این مذهب در پهنهای وسیع از شبه قاره هند تا شمال آفریقا، این مجال را یافت تا در میان اقوام غیر ایرانی نیز تداول یابد.
با توجه به این كه عباسیان بیش از پنج سده نفوذ سیاسی و دینی خود را در جهان اسلام - با فراز و نشیب بسیار - حفظ كردند، میتوان دریافت كه بزرگداشت نوروز از سوی خلفای این سلسله تا چه حد در استمرار و گسترش آن تأثیر گذار بوده است. نوروز از زمان پیامبر اسلام تا دوره سلسله متأخر ایرانی همواره مورد توجه بوده است. به شهادت تاریخ، حضرت محمد صلیالله علیهوآله و حضرت علی علیهالسلام و بزرگان و خلفای اسلام نوروز را گرامی میداشتند و در دستگاه خلافت عباسی نوروز عظمتی خاص داشت و پس از اسلام نیز نوروز بزرگ با سنتهای اسلامی شكوه و جلالی دیگر یافته بود. خاندانهای بزرگ ایرانی چون سامانیان و دیلمیان و آل زیاد به نگهداری و پاسداری سنن ملی دلبستگی فراوان داشتند و به هنگام نوروز به روش نیاكان خود مردم را بار عام میدادند و آداب دیرین را معمول میداشتند. شهریاران صفوی هم در اجرای مراسم جشن نوروز كوشش بسیار میكردند و مردم نیز تشریفات عید به جای آوردند.
برگزاری جشن نوروز در دوره صفویه به ویژه با نگاه به احادیثی كه محدثین بزرگ این دوره همچون علامه مجلسی درباره نوروز نقل كردهاند، قابل ارزیابی است. چنین مینماید كه در این دوره - همچون زمان حاضر - نوروز صبغهای كاملاً اسلامی یافته بود و تفكیك عناصر باستانی و اسلامی در این آیین باشكوه كاری دشوار مینمود.
در كتابهای مشهور ادعیه همچون اقبال الاعمال سیدابنطاووس و مصباح المتهجد شیخ توسی اشارهای به دعای تحویل سال نگردیده و این نشان میدهد چه در منابع اهل سنت و چه در منابع اهل تشیع سند روایی مورد اعتماد برای آن موجود نیست. اما مجلسی در كتاب زادالمعاد در خصوص این دعا گزارش میكند كه در كتب غیر مشهوره روایت كردهاند كه در وقت تحویل سال این دعا را بسیار بخوانید: یا مقلبالقلوب والابصار یا مدبر اللیل والنهار یا محول الحول و الاحوال حول حالنا الی احسن الحال. بنابراین با توجه به این گزارش دعای تحویل سال در دوره صفویه مرسوم و معمول بوده است.
در هر حال جدا از این كه دعای تحویل سال تا پیش از دوره صفویه چگونه بوده و این دعا در كدام یك از مأخذ حدیثی نقل شده است، نفس دعا یا قرائت قرآن یا حتی نمازگزاردن هنگام تحویل سال نشان از اسلامی شدن نوروز دارد. حتی بعضیها معتقدند كه عبارات دعای تحویل سال برگرفته از عبارات قرآنی یا احادیث و روایاتی است كه در معتبرترین مأخذ شیعی نظیر "التهذیب" شیخ توسی نقل شدهاند.
از این گذشته بزرگترین نماد آیین نوروز كه "هفت سین" است، فلسفهای باستانی و اسلامی دارد. "محمد علی دادخواه" كه اخیراً پژوهشی با عنوان "نوروز و فلسفه هفت سین" را به نگارش در آورده، در این باره مینویسد: "عدد هفت برگزیده و مقدس است. در سفره نوروزی انتخاب این عدد بسیار قابل توجه است. ایرانیان باستان این عدد را با هفت امشاسپند یا هفت جاودانه مقدس ارتباط میدادند. در نجوم عدد هفت، خانه آرزوهاست و رسیدن به امیدها را در خانه هفتم نوید میدهند. علامه مجلسی میفرماید: آسمان هفت طبقه و زمین هفت طبقه است و هفت ملك یا فرشته موكل برآنند و اگر موقع تحویل سال، هفت آیه از قرآن مجید را كه باحرف سین شروع میشودبخوانند آنان را از آفات زمینی و آسمانی محفوظ میدارند.
همچنین تقدس دینی لحظه تحویل سال چنان در نظر مردمان پر رنگ است که در شهرهای مقدس مردم به امامزادهها و اماكن متبركه میروند. شیرازیها به حرم شاهچراغ و حرم علیبن حمزه روی میآورند و مشهدیها به پابوس حضرت رضا (ع) میشتابند و بسیاری از مردم قم در بارگاه حضرت معصومه گرد میآیند و بعضی از مردم ری و تهران در حرم شاهعبدالعظیم.
با این وجود صیغه اسلامی نوروز كه با توجه به اكثریت مطلق مسلمانان در ایران امری بدیهی است، مانع از آن نشده كه پیروان سایر مذاهب در بزرگداشت آن كمتر از ایرانیان مسلمان اهتمام ورزند. امروزه نوروز، آیینی متعلق به همه مذاهب و اقوام و فرهنگهای ایرانی و بسیاری دیگر از كشورهای تحت نفوذ فرهنگ ایرانی چون افغانستان، پاكستان، هندوستان، كشورهای آسیای میانه و قفقاز و مناطق كردنشین تركیه، عراق و سوریه است.
در روایات اسلام نوروز روزی است كه جبرئیل بر حضرت محمد (ص) نازل شد، روز غدیر خم است، و روز ظهور حضرت صاحبالزمان (عج) خواهد بود. در اعتقادات كهن ایرانی روزی است كه آفریدگار از خلقت جهان فارغ میشود و روز آفرینش انسان است.
واژه (عید) در قرآن كریم تنها یكبار در آیه 114، سوره مائده آمده است: (عیسی ابن مریم گفت بارالها! ای پرودگار تو ما از آسمان مائده ای فرست تا این روز برای ما و كسانی كه پس از ما آیند روز عید مباركی گردد و آیت و حجتی از جانب تو برای باشد، كه تو بهترین روزی دهندگانی.
عیسی بن مریم این دعا را آن هنگام كه حورایون به او گفته بودند كه: ای عیسی ابن مریم، آیا خدای تو می تواند برای ما از آسمان مائده فرستد؟ عیسی در پاسخ آنان می گوید: اگر ایمان آورده اید از خدا بترسید! و هرگز شك در قدرت خدا و یا شك در اجابت دعای پیغمبر خدا نكنید. حواریون گفتند (ما شك نكرده ایم لیكن) می خواهیم كه از آن مائده آسمانی تناول كنیم تا دل های ما مطمئن شود (و بر یقین ما بیفزاید) و تا به راستی عهدهای تو پی بریم و بر آن گواه باشیم.
عید خود مصدری است مانند عود به معنای بازگشتن و به همین مناسبت، سالگردها و یادبودها را (عید) گویند. البته، این نامگذاری به یاد بودهای خوش وتوأم با شادمانی اختصاص دارد.
(عید) روزی است كه در آن سود و منفعتی به دست بیاید و در شرع مقدس اسلام، روزهای اضحی و فطر عید نامیده میشوند. كه در عید اضحی قربانی، و در عید فطر زكات فطره مطرح است. نیز میتوان گفت، عید آن روزی است كه در آن نماز ویژهای برگزار كنند، یا روزی است كه مجمعی در آن فراهم آید، و یا آنكه عید روزی است كه خلق از ماتم به شادمانی (عود) كنند، یا روزی است كه زندانیان را از زندان رها كنند، و یا كودكان را از مكتب بیرون فرستند، یا روزی است كه تفاوتی میان درویش و توانگر نباشد، یا آنكه (عید) روز شریف و ارجمندی میتواند باشد.
از آیه (مائده) استفاده میشود كه حضرت عیسی و مسیح روز نزول مائده را كه سالروز وقوع یك معجزه الهی در تاریخ است برای همه انسانها (عید) قرار داده است، تا این روز آیت و حجتی از جانب خداوند برای مردمان در تمامی اعصار بوده باشد و به میمنت این پدیده پر بركت همه ساله شادمانی و خجستگی آن روز تكرار گردد.
از آنجا كه (مائده) به معنای خوان پر نعمت، تنها دوبار در سوره مائده آمده است، میتوان گفت نزول رزق از آسمان به درخواست حضرت عیسی مسیح (ع) ویژگی خاصی داشته است كه به خاطر آن عنوان (مائده) را به خود گرفته است.
بنابراین، عید در این آیه اشاره دارد به نزول یك بركت آسمانی در پوشش طبق یا طبقهایی از طعام و خوردنی كه میتواند تكرار و بازگشت آن روز نیز همان بركات را به همراه داشته باشد و از این جهت، آیت و حجتی دیگر از جانب خداوند متعال برای انسانها و فرصتی دیگر برای ایجاد ارتباط با خدا و ذكر و یاد او در دلها و زبانها بوده باشد.
آداب اسلامی نـوروز
در كتاب "مفاتیحالجنان" كه طی دهههای گذشته یكی از بزرگترین كتابهای مورد رجوع عموم برای انجام مستحبات مذهبی بوده به نماز عید نوروز اشاره شده كه نمازی است توأم با قرائت سوره حمد و سورههای قدر، كافرون، توحید، فلق و ناس و بسیار شبیه به نمازی است كه ضمن آداب و اعمال روز جمعه و روز عید غدیر خم وارد شده است.
مفاتیح الجنان همچنین روایتی از معلیبنخنیس را درباره نوروز ذكر كرده است كه اعمال این روز و دعای مربوط به آن را همراه دارد. بیآنكه اشارهای به فضیلت این روز كرده باشد. ولی بحارالانوار مجلسی روایات معلیبنخنیس را به تفصیل آورده است. در آن روایات به فضیلت و برتری این روز نسبت به سایر ایام بسیار پرداخته است و یكی از روایات مفصل معلیبنخنیس از نوروز را این گونه تجلیل كرده است: نوروز روزی است كه كشتی نوح بر كوه جودی قرار گرفت، روزی است كه جبرئیل بر نبی علیهالسلام نازل شد، روزی است كه رسول اكرم صلیالله علیهوآله، علی علیهالسلام را بر دوش كشید تا بتهای قریش را از بالای كعبه میكند، روزی است كه نبی علیهالسلام به وادی جن رفت و از ایشان بیعت گرفت، روزی است كه برای علی علیهالسلام از مردم بیعت گرفت (غدیر خم) روزی است كه قائم آل محمد ظهور خواهد كرد و روزی است كه امام عصر عجلالله تعالی فرجهالشریف بر دجال پیروز خواهد شد.
و اما روایت "خنیس" به نقل از "امام صادق (ع)" در مفاتیح الجنان فرمود:((چون نوروز شود غسل كن و پاكیزهترین جامههای خود را بپوش و به بهترین بویهای خوش خود را معطر گردان پس چون از نمازهای پیشین و پسین و نافلههای آن فارغ شدی، چهار ركعت نماز بگذار یعنی هر ركعت به یك سلام و در ركعت اول بعد از حمد ده مرتبه اناانزلنا و در ركعت دوم بعد از حمد ده مرتبه سوره قل یا ایهاالكافرون و در ركعت سوم بعد از حمد ده مرتبه قل اعوذ برب الناس و قل اعوذ برب الفلق را بخوان و بعد از نماز به سجده شكر برو و این دعا را بخوان)).
همان طور كه مشاهده میشود این روز نیز چون اعیاد اسلامی با غسل كردن، پوشیدن جامه نو و معطر گردیدن به بویهای خوش و روزه داشتن آغاز میشود، ضمن آنكه نمازی مشابه نمازهای سایر اعیاد اسلامی دارد.
نماز عید نوروز
نماز عید نوروز مشتمل است بر قرائت سوره حمد و سورههای قدر، كافرون، توحید، فلق و ناس و بسیار شبیه به نمازی است كه ضمن آداب و اعمال روز جمعه و همین طور اعمال روز عید غدیر خم وارد شده است.
از آنجا كه قرائت سوره قدر در نماز عید نوروز توصیه شده است میتوان دریافت كه عید نوروز نیز چون دیگر اعیاد اسلامی با نزول بركات و آیات الهی همراه بوده است. تاكید بر قرائت سورههای كافرون، توحید، معوذتین نیز میتواند اشاره به درخواست دفع انواع شرور و بدیها داشته باشد.
دعای عید نوروز
دعای مخصوص عید نوروز با درود و صلوات بر رسول اكرم صلیالله علیهوآله و آل او و اوصیا و همه انبیا و رسولان آغاز میشود آنگاه با فرستادن درود بر ارواح و اجساد ایشان ادامه مییابد.
در این دعا آمده است: (هذا الذی فضله و كرمته و شرفته و عظمت خطره) این فراز با اندكی جابجایی در كلمات در دعای مخصوص ماه مبارك رمضان، ماه نزول قرآن نیز آمده است.
فراز پایانی دعای مخصوص عید نوروز : (اللهم .... ما فقدت من شی فلا تفقدنی عونك علیه حتی لا اتكلف مالا احتاج الیه یا ذالجلال و الاكرام) از آن جهت كه در آن سخن از گم شدن و گمشدهها به میان میآید بیش از اندازه قابل توجه است زیرا، چنانكه نقل شده است عید نوروز همان روزی است كه حضرت سلیمان علیهالسلام انگشتری خویش را پس از مدتی پیدا كرده است.
منبع: وبلاگ "شهر امام رضا ع"
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
علم حضرت زهرا (س)
برنامههای بهار فاطمی در فرهنگسرای رازی اعلام شد
جشنواره «نوروز در آیینه اقوام ایرانی» تا نیمه اسفند برپاست
"عمو نوروز، رویای آدم برفی" برگزیده چهارمین جشنواره بازیهای رایانهای تهران
"جزیره بیتربیتها" پرخوانندهترین کتاب مراکز کانون اعلام شد
منتقد سرسخت شورای انقلاب فرهنگی هستم
"سید عباس صالحی": عزم این است که نسیم تغییر دیده شود
برنامه اصلی این وزارتخانه تحقق عدالت فرهنگی است
توضیح معاون پارلمانی وزیر ارشاد درباره دیدار جنتی و خاتمی
همه مسئولان دوست دارند برای سینما کاری کنند
۱۲ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۰:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]
صفحات پیشنهادی
معاون فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی: آیینهای ایرانی نوروز در ۱۵ کشور برگزار میشود
معاون فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی آیینهای ایرانی نوروز در ۱۵ کشور برگزار میشوددر آستانه فرارسیدن سال جدید ۱۱ گروه فرهنگی ـ هنری به ۱۵ کشور در آسیا و اروپا اعزام میشوند تا به اجرای آیینهای ایرانی نوروز بپردازند به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی سازمان فردر مراسم گرامیداشت نوروز سفارت ایران در پاریس عنوان کرد آهنی: نوروز یادگار نیاکان و آمیخته با آموزههای اسلامی
در مراسم گرامیداشت نوروز سفارت ایران در پاریس عنوان کردآهنی نوروز یادگار نیاکان و آمیخته با آموزههای اسلامی مفید بودن همبستگی و همکاری ایرانیان مقیم خارجسفیر کشورمان در فرانسه گفت ملت بزرگ ایران با ایثار و مقاومت ۳۶ ساله علیرغم تحمل فشارها و مشکلات ناشی از تحریمهای ظالمانه وپیام نوروزی رئیس جمهوری اسلامی ایران
پیام نوروزی رئیس جمهوری اسلامی ایران رئیس جمهوری کشورمان پیام نوروزی صادر کرد به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر حسن روحانی رئیس جمهوری کشورمان پیام نوروزی صادر کرد شنبه ۱ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۲ ۲۶تبریک نوروزی شهردار رم به ایرانیان
برای تحکیم صلح دوستی تبریک نوروزی شهردار رم به ایرانیان شهردار شهر رم پایتخت ایتالیا در پیامی پیشاپیش فرارسیدن عید باستانی نوروز را به ایرانیان مقیم این شهر تبریک گفت به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز اینیاتسیو مارینو شهردار رم در پیامی کتبی عید نوروز را مشوقی برای تحکیم صلحآفتاب نوروز در فرهنگ ایران
آفتاب نوروز در فرهنگ ایران برنامه آفتاب برای بررسی نوروزدرفرهنگ ایران فردا یکشنبه 24 اسفند روی آنتن شبکه علم و فرهنگ می رود به گزارش خبرنگار رادیو تلویزیون باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی شبکه چهار سیما برنامه آفتاب برای بررسی نوروزدرفرهنگ ایران فرداسینماهای ایران، نوروزی شدند +عکس
با اکران فیلم ها سینماهای ایران نوروزی شدند عکس فیلمهای ایران برگر رخ دیوانه استراحت مطلق و طعم شیرین خیال از امروز ۲۰ اسفندماه در قالب اکران نوروزی روی پرده رفتند و روباه از هفته آینده اکرانش را شروع می کند به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز فیلمهای سینفرماندار جلفا : ایران اسلامی نیازمند ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است
فرماندار جلفا ایران اسلامی نیازمند ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است تبریز - ایرنا - فرماندار شهرستان جلفا گفت جامعه امروز ایران اسلامی نیازمند ترویج فرهنگ ایثار و شهدات و روحیه فداکاری و ایستادگی است زاهد محمودی روز سه شنبه در نشست صمیمی با اعضای کانون فرزندان شاهد این شهرستان ادر بازدید رایزن فرهنگی ایران از دانشگاه نومل اسلامآباد مطرح شد توطئه انگلیسی برای حذف زبان فارسی از صحنه فرهن
در بازدید رایزن فرهنگی ایران از دانشگاه نومل اسلامآباد مطرح شدتوطئه انگلیسی برای حذف زبان فارسی از صحنه فرهنگی شبهقارهرایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در پاکستان گفت در سال 1835 میلادی انگلیسیها بخشنامه صادر کردند تا زبان فارسی را از ادارات و مدارس شبه قاره جدا سازند توطئهشاکرین در گفتوگو با فارس: مبانی معرفتشناختی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت آماده انتشار شد
شاکرین در گفتوگو با فارس مبانی معرفتشناختی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت آماده انتشار شدعضو پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی از آمادهسازی بخش مبانی معرفت شناختی الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت خبر داد و گفت این بخش را نیز مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت منتشر خواهد کرد حجتالاجوانان منطقه بالکان به نامه رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران پاسخ دادند
جوانان منطقه بالکان به نامه رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران پاسخ دادندجمعی از جوانان منطقه بالکان در نامهای به حضرت آیتالله خامنهای نامه معظم له که چندی پیش خطاب به جوانان اروپا و آمریکای شمالی نگارش شده بود را پاسخ دادند به گزارش خبرگزاری فارس جمعی از جوانان منطقه بالکان دنوروز را با «آبادانی ها» سپری کنید/ حضور پیرمرد صدساله در ایران
پیشنهاد نوروزی هنرمندان به مردم نوروز را با آبادانی ها سپری کنید حضور پیرمرد صدساله در ایران شناسهٔ خبر 2515948 شنبه ۸ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۰ ۴۵ هنر > تئاتر افشین هاشمی با اشاره به فیلم هایی که اخیرا دیده است پیشنهاد کرد که مردم در نوروز فیلم آبادانی ها ساخته کیانوش عیاری راحجتالاسلام مسعود عالی: اسلام از «عید نوروز» برای تقرب انسان به خدا استفاده کرده است
حجتالاسلام مسعود عالی اسلام از عید نوروز برای تقرب انسان به خدا استفاده کرده استیک کارشناس دینی گفت سنتی که ایرانیها از روی خوشسلیقگیشان عید نوروز قرار دادهاند اسلام و اهل بیت ع نه تنها هیچ مخالفتی با آن نداشتهاند بلکه از این فرصت برای دین و برای تقرب الهی استفاده کردهگزارش فارس از فیلمهای نوروزی شبکه سه پخش 2 فیلم از سینمای ایران/ نمایش «ترانسفورماترز 4»، «هابیت 2» و «جنون س
گزارش فارس از فیلمهای نوروزی شبکه سهپخش 2 فیلم از سینمای ایران نمایش ترانسفورماترز 4 هابیت 2 و جنون سرعت شبکه سه سیما 14 فیلم سینمایی ایرانی و خارجی برای پخش در نوروز 94 در نظر گرفته است به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس شبکه سه سیما به روال سالهای گذشته فگزارش فارس از فیلمهای نوروزی شبکه یک «چ» و «سربهمهر» سهم سینمای ایران/ «۴۷ رونین
گزارش فارس از فیلمهای نوروزی شبکه یکچ و سربهمهر سهم سینمای ایران ۴۷ رونین و کوهنورد آثار شاخص سینمای مللشبکه یک سیما فیلمهای سینمایی مختلف و متنوعی از سینمای ایران و سینمای دنیا برای پخش در نوروز در نظر گرفته است به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس شبکه یک سیماپیام تبریک نوروزی از نوع «قرائتی» |اخبار ایران و جهان
پیام تبریک نوروزی از نوع قرائتی رئیس ستاد مرکزی اقامه نماز در آستانه فرارسیدن ایام نوروز سال 94 پیامی با عنوان تبریک عملی به هموطنان ارایه داده است کد خبر ۴۸۲۶۱۰ تاریخ انتشار ۱۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳ ۲۳ - 10 March 2015 رئیس ستاد مرکزی اقامه نماز در آستانه فرارسیدن ایام نوروز سالحجتالاسلام موسوی در گفتوگو با فارس: سؤالات فقهی را در ایام نوروز پیامک کنید
حجتالاسلام موسوی در گفتوگو با فارس سؤالات فقهی را در ایام نوروز پیامک کنیدرئیس پاسخگویی پیامک مرکز ملی پاسخگویی گفت هموطنان در ایام نوروز میتوانند سؤالات دینی و شرعی خود را به سامانه 30009640 پیامک کنند حجتالاسلام سیدناصر موسوی رئیس پاسخگویی تلفنی و پیامک مرکز ملی پاسخطرحها و نقوش ایرانی اسلامی بر روی لباس هیچگاه کهنه نمیشوند
مدیر خانه طراحی یوتام در گفتگو با باشگاه خبرنگاران طرحها و نقوش ایرانی اسلامی بر روی لباس هیچگاه کهنه نمیشوند فرانک شیخالاسلامی گفت طرحها و نقوش ایرانی-اسلامی برروی لباسها هر سال علاقمندان بیشتری پیدا میکند و هیچوقت کهنه نمیشود فرانک شیخالاسلامی مدیر خانه طراحی یوت-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها