واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کوههای مینیاتوری کنارک آماده پذیرایی از مهمانان نوروزی زاهدان- ایرنا- کوههای مینیاتوری چابهار با به نمایش گذاشتن جذاب ترین مناظر طبیعی ایران و کم نظیرترین پدیده های زمین شناسی آماده برای بازدید گردشگران نوروزی است.
به گزارش ایرنا استان پهناور سیستان و بلوچستان آثار باستانی و اکوتوریسم فراوانی دارد که کوه های مریخی یا مینیاتوری چابهار یکی از جذاب ترین این مناطق بحساب می آید، این کوهها به موازات ساحل از منطقه کچو تا نزدیک خلیج گواتر کشیده شده است.
کوه های مینیاتوری در ادامه کوه های زاگرس است که به پاکستان می رسد و به غیر از زیبایی منحصر به فرد، از فضای باز و افق دید مناسب این کوهها می توان برای رصد فضای لایتناهی و نجوم هم استفاده کرد.
در میان دره ها و اطراف این کوهها فسیل انواع صدف ها و آبزیان از جمله نهنگ نیز برای بازدید علاقمندان یافت می شود.
این کوه ها، مناظری از کوه های کره ماه را برای انسان تداعی می کند و جنس رسوبی و همچنین فرسایش خاص آنها موجب ایجاد شیارها و تراش های زیبایی شده به گونه ای که گویی نقاشی ماهر این کوه ها را به تصویر کشیده است.
این کوه ها چاک چاک هستند و اشکالی نامانوس و فاقد پوشش گیاهی دارند به دلیل همین غیرعادی بودنشان، در سال های اخیر و در میان گردشگران به کوه های مریخی شهرت یافته اند.
فرآیندهای تکتونیکی به دلیل فرورانش پوسته عمان به زیر مکران و فرسایش آبی و بادی مهمترین دلایل شکل گیری این کوه ها بوده که سبب به وجود آمدن یکی از جذاب ترین و کم نظیر ترین پدیده های زمین شناسی شده است.
کوه های مریخی از جنس سنگ های رسوبی با ترکیبات مارن، رس و آهک به رنگ سفید مایل به طوسی است که در اثر فرسایش، شیارهای زیبایی بر آنها ایجاد شده است.
ارتفاع کوه های مریخی در نقاط مختلف متفاوت است به طوری که برخی از آنها پنج متر و برخی دیگر بیش از 100 متر ارتفاع دارند و نظیر این رشته کوه ها را می توان در هزار دره در شرق تهران که از کنگلومرا که از ماسه سنگ های کنگلومرائی و به مقدار کمی رسوبات رسی تشکیل شده است، یافت.
کوه های مریخی از نظر اقتصادی برای مردم منطقه اهمیت ویژه ای دارد به طوری که می توان از مواد اصلی سازنده آنها که به طور عمده مارن، رس و ترکیبات آهکی است در تولید سیمان و همچنین ساخت آجر استفاده کرد.
به نظر می رسد این منطقه باید به عنوان یک ژئوپارک ثبت جهانی شود زیرا ظرفیت های زیادی برای جذب گردشگر و درآمدزایی برای مردم منطقه دارد.
کوه های زیبای مریخی از نوع رسوبی هستند و به علت فرسایش سریع در برابر باد و باران به شکل دندانه دندانه و پر از لبه ها و چاک های مکرر درآمده اند که بومیان این منطقه به سبب شکل غیرعادیشان، از آنها با عنوان کوه های مریخی نیز یاد می کنند.
شیارها و تراش های زیبای این کوهها که فاقد هر گونه پوشش گیاهی هستند، منظره ای رویایی و خیال انگیز را خلق کرده است.
کوه ها مریخی یا مینیاتوری از منحصر به فردترین کوه های ایران است و منظره اعجاب انگیز و چشم نواز آنها از جمله معروفترین جاذبه های شهرستان چابهار در جنوب سیستان و بلوچستان محسوب می شود اما به دلیل معرفی نشدن کافی، کمتر مورد بازدید عموم قرار گرفته است.
ساحل صخره ای و ماسه ای، تالاب لیپار، درخت مکر زن(انجیر معابد)، کوههای مینیاتوری، جنگل های حرا و منطقه آزاد تجاری و صنعتی، قلعه پرتقالی ها، بافت تاریخی روستای تیس و آرامگاه غلامرسول از شاخص ترین جاذبه های طبیعی و تاریخی شهرستان چابهار بحساب می آید.
شهرستان چابهار با 13 هزار و 162 کیلومتر مربع وسعت در جنوب سیستان و بلوچستان واقع شده و فاصله آن تا مرکز استان 756 کیلومتر است.
چابهار به دلیل نزدیکی با مدار راس السرطان و دریای عمان در تمام فصول سال دارای آب و هوای معتدل است و این شهرستان ار شمال به سرباز و نیکشهر از غرب به جاسک در استان هرمزگان از جنوب به دریای عمان و از شرق به پاکستان محدود می شود.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان در تماس خبرنگار ایرنا از ارائه آمار ورود گردشگر نوروزی به استان خودداری و اعلام آن را به پایان تعطیلات /15 فروردین/ معکول کرد.
7316/3042/6081
04/01/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]