تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حق، شمشير بُرَّنده اى است بر ضد اهل باطل.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803816044




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

6 پیشنهاد برای عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


چرا اقتصاد را باید مقاوم کرد؟
6 پیشنهاد برای عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی
وابستگی اقتصاد به خارج، اقتصاد داخلی را در مواجهه با فشارهای خارجی آسیب‌پذیر می‌سازد. در این شرایط، اقتصاد مقاومتی، اقتصاد داخلی را از این خطرات محافظت نموده و در مسیر رشد و توسعه رهنمون می‌نماید.




به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، آنچه از مفهوم اقتصاد مقاومتی استنباط می‌شود، عبارت است از ایستادگی، مقاومت و حفظ روند رو به رشد اقتصاد داخلی در برابر ضربه‌های خارجی و خطراتی که اقتصاد داخلی با آن مواجه می‌گردد. در واقع اقتصاد مقاومتی به منظور تضمین آسیب پذیر نبودن اقتصاد داخلی در مقابل تحریم و تهدیدات خارجی ضرورت پیدا می‌کند. وابستگی اقتصاد به خارج، اقتصاد داخلی را در مواجه با فشارهای خارجی آسیب پذیر می‌سازد. در این شرایط اقتصاد مقاومتی، اقتصاد داخلی را از این خطرات محافظت نموده و در مسیر رشد و توسعه رهنمون می‌نماید.
 
در خصوص اقتصاد مقاومتی تعاریف متعددی مطرح شده است. اما بر اساس ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی از جانب مقام معظم رهبری (29 بهمن 1392)، اقتصاد مقاومتی را می‌توان به صورت زیر تعریف نمود. اقتصادمقاومتی همان اقتصاد بومی و علمی برآمده ازفرهنگ انقلابی و اسلامی است.
 
تحقق اقتصاد مقاومتی الزامات متعددی را نیاز دارد. در زیر به مواردی از این الزامات به طور خلاصه اشاره می‌گردد.
 
 اهمیت دادن به کار و تلاش: نظام هستی براساس کار و تلاش استوار می‌باشد. کار و تلاش زمینه ساز اعتماد به نفس و بالندگی اقتصاد و لازمه قطع وابستگی و رشد و شکوفایی اقتصاد است. استقلال، عزت و سربلندی در سایه کار و تلاش بدست می‌آید.
 
اهمیت دادن به تولید: در هر جامعه ای تولید نقش اساسی و محوری دارد. تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی در گرو اهمیت دادن به تولید می‌باشد. ثمره کار و تلاش، تولید است. تولید نه یک ضرورت بلکه امری حیاتی برای غنا و دوام اقتصاد به حساب می‌آید.
 
رعایت انضباط مالی و اقتصادی: رعایت انضباط مالی و پولی و مبارزه با فعالیت‌های نا سالم، رانت جویی و غیر شفاف و از بین بردن هر گونه روزنه فساد از الزامات اقتصاد سالم و پویا بوده و لازمه اقتصاد مقاومتی می‌باشد. از آن جایی که فساد همان کسب مال و ثروت بدون کار و تلاش و تولید می‌باشد، می‌توان انضباط مالی و اقتصادی را مکمل اهمیت دادن به کار و تلاش و تولید دانست. اقتصادی که مبتنی بر فساد بوده و فاقد انضباط مالی و پولی است و در آن امور دلالی و واسطه گرایی حاکمیت دارد و فعالیت‌های غیر مولد جذاب می‌باشند در برابر تهدیدات خارجی نمی‌تواند مقاومت نماید.
 
توزیع عادلانه درآمد و ثروت و از بین بردن فقر: هدف نهایی رشد و توسعه برخورداری آحاد جامعه از امکانات و مواهب زندگی و رفاه می‌باشد. توزیع ناعادلانه درآمد و ثروت و شیوع فقر با معیارهای توسعه سازگاری نداشته و مانع پایداری اقتصاد و مقاومت در برابر فشارهای اقتصادی می‌گردد.
 
توجه نمودن به تولیدات و کالاهای داخلی: تولید ملی مهم‌ترین رکن اقتصاد مقاومتی بشمار می‌آید. اولویت دادن به کالا و تولیدات داخلی و مقابله با رواج مصرف کالا و تولیدات خارجی از ضرورت‌های اقتصاد مقاومتی است. اصلاح الگوی مصرف در جهت حمایت از تولیدات داخلی را می‌توان تفسیری برای اقتصاد مقاومتی بحساب آورد. صرفه جویی و ساده زیستی و پرهیز از اسراف و تجمل گرایی زمینه ساز اقتصاد مقاوم و پویا می‌باشد.
 
جلوگیری از خروج سرمایه از کشور: بدون تردید سرمایه چه به شکل پول، نیروی کار، دارایی و ثروت، انسان و هر شکل دیگر نقش مهم و تعیین کننده ای در پیشرفت و توسعه اقتصادی دارد. سرمایه رکن اصلی تولید و هر فعالیت می‌باشد. سرمایه، تولید جامعه را توسعه می‌دهد. سرمایه انسانی نقش اصلی و مهم در بهبود بهره وری و بالا بردن استاندارد زندگی دارد. اهمیت آموزش و پرورش در ابداع و نوآوری و بکارگیری فن آوری جدید غیر قابل انکار است. همچنین پیشرفت تکنولوژی و فن آوری، بازده آموزش و پرورش را افزایش داده و موجب ارتقا مهارت و افزایش تقاضا برای نیروی کار ماهر و تحصیل کرده گردیده و رشد و شکوفایی اقتصاد را بدنبال دارد. بنابراین خروج سرمایه از کشور به هر شکل بویژه سرمایه انسانی لطمه جدی به اقتصاد کشور زده و اقتصاد ملی را در برابر هر گونه ضربه آسیب پذیر می‌سازد. لازم است به صورت یک اصل پذیرفته شود که: هر گونه خروج و یا به عبارت صحیح تر فرار سرمایه از کشور، با توجه به خسارات جدی که بر اقتصاد ملی تحمیل می‌نماید امر غیر معمول و غیر قابل قبول تلقی گردد. خروج و فرار سرمایه از کشور به منزله از دست رفتن منابع و فرصت‌ها می‌باشد.
 
مسأله ای که سالیان متمادی اقتصاد کشور از آن رنج می‌برد، وابستگی اقتصاد کشور به درآمد نفت و گاز و یا به عبارت دیگر بیماری هلندی می‌باشد. وفور منابع طبیعی که باید فرصت و نعمت برای اقتصاد باشد، وقتی مخل و مانع رشد و توسعه می‌گردد، دیگر نه نعمت بلکه نقمت است. از این موضوع به عنوان "بلای منابع" یاد می‌شود. در خصوص اقتصاد ایران اتکا به درآمد نفت و گاز چنین حکمی را دارد. این بلای منابع طبیعی (درآمد نفت و گاز) مانع توسعه و رشد و پویایی اقتصاد ملی می‌گردد و پی آمدهای آن تحت عنوان بیماری هلندی شناخته شده که به معنی رکود در دیگر بخش‌ها است. وابستگی به درآمد منابع طبیعی (نفت و گاز) باعث می‌شود اقتصاد داخلی در مقابل تصمیم گیرندگان قیمت در بازارهای جهانی آسیب پذیر گردد. از آن جایی که قیمت نفت در بازارهای بین المللی دچار نوسانات است و تحت تأثیر قدرت‌های سیاسی و خارج از کشور قرار دارد، وابستگی به نفت مشکلات شدید در برنامه ریزی‌های مالی و اقتصادی، کاهش کیفیت، کاهش کارایی و بهره وری و بروز فاجعه مالی می‌شود./برهان/110



۲۸/۱۲/۱۳۹۳ - ۰۷:۱۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن