واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز:فتحی پور میگوید: باید در تصویب قوانین، سیاستهای اقتصاد مقاومتی را مدنظر قرار و آن را اجرای کنیم و اگر این اتفاق بیافتند، تولید و ثروت ملی کشور افزایش پیدا میکند و نباید ب همهچیز را به مذاکرات هستهای و بهپای تحریم ببینیم و این تصمیم، تصمیم غلطی است.
پایگاه خبری تحلیلی تراز: ارسلان فتحی پور، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با تراز، در خصوص بودجه سال 94 و افت کاهش قیمت نفت و درآمدهای نفتی کشور اظهار کرد: باید در قوانین مانند بودجههای سالانه و برنامه ششم توسعه که در حال تدوین است، وابستگی اقتصاد کشور به نفت را کاهش دهیم.
وی با بیان اینکه بر اساس سیاستهای اقتصاد مقاومتی ابلاغی رهبر معظم انقلاب باید وابستگی به نفت کاهش پیدا کند، افزود: مذاکرات ایران و 1+5 منتج به نتیجه نشود و یا شود؛ نباید هیچ تفاوتی در بحث اقتصاد مقاومتی در کشور پیش بیاید و نسخه اصلی و درمان اصلی اقتصاد کشور همانی است که رهبر معظم انقلاب برای بقیه راه کشور تصویب و ابلاغ کردند و آن را پیچیدند.
فتحی پور ادامه داد: باید تصویب این قوانین، سیاستهای اقتصاد مقاومتی را مدنظر قرار دهیم و آن را اجرایی کنیم و اگر این اتفاق بیافتند تولید و ثروت ملی کشور افزایش پیدا میکند.
کسری بودجه نباید از طریق افزایش نرخ ارز در کشور تأمین شود
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با توجه به کاهش 60 درصدی قیمت نفت ادامه داد: کسری بودجه نباید از طریق افزایش نرخ ارز در کشور تأمین شود؛ بلکه با افزایش صادرات غیرنفتی میتوانیم تولید ملی کشور را افزایش دهیم. اگر تولید ملی افزایش پیدا کند، درآمدهای کشور افزایش و وابستگی به نفت کاهش مییابد.
وی در پاسخ به این سؤال که اگر ایران در مذاکرات با 1+5 به توافق نرسد، چه اتفاقی میافتد، بیان کرد: نباید به این موضوع دامن بزنیم و همهچیز را به مذاکرات و بهپای تحریم ببینیم زیرا نهتنها رشد اقتصادی نخواهیم داشت، بلکه کشور را دوباره به سمتوسوی محوریت واردات میبریم و این تصمیم، تصمیم غلطی است که تولید را نابود میکند، بیکار افزایش مییابد، فساد میآورد.
شرکتهای دولتی زیان ده هستند
نماینده مردم در خانه ملت بابیان اینکه الآن باید تمام فكرمان متمركز به این باشد که بدنه دولت کوچک شود و شرکتهای دولتی بر اساس قانون اصل 44 واگذار شوند، اضافه کرد: رقم کل بودجه کشور بالای 800 هزار میلیارد تومان است که 600 هزار میلیارد تومان آن بودجه شرکتهای دولتی است که به آنها اختصاص مییابد که همه آنها هم زیان ده هستند.
فتحی پور با طرح این سؤال که چرا باید بدنه دولت اینقدر بزرگ باشد، گفت: میزان کار مفید در کشور که بتواند تأثیرگذار باشد، در حال حاضر حداکثر 25 دقیقه است که با این کار و حقوقی که میپردازیم، کشور را تنپرور کرده و بار میآوریم.
این نماینده مجلس با بیان اینکه باید همه شرکتهای دولتی به بخش خصوصی واگذار شود، اظهار داشت: باید دولت تصدیگریاش را کاهش دهد. و بدنهاش را خیلی خیلی از آن حالت چاقی به حالت لاغری دربیاورد تا بتواند تحرک داشته باشد و خودش را جمع کند، بلند شود و حر کت و نظارت کند.
دولت چاق مثل آدم چاق نمیتواند خودش حرکت دهد
وی با بیان اینکه وقتی آدم چاق باشد، نمیتواند خودش حرکت دهد، گفت: دولت چاق مثل آدم چاق است و بهسختی حرکت و پیشرفت میکند و این مشکل بزرگی است.
فتحی پور با بیان این مطلب که باید تقاضا برای درآمدهای نفتی را در کشور کاهش دهیم و ارزشافزوده را ایجاد کنیم تا صادرکننده باشیم، افزود: باید کشور درزمینه اقتصاد بسیج شود، مگر ژاپن چهکار کرد یا در چین چه اتفاقی افتاد و یا دیگر کشورها چهکار میکنند که پیشرفت کردند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اضافه کرد: رشد اقتصادی یک کشور منوط به منابع انسانی و ثروتهای آن کشور است که کشور ما هم از منابع طبیعی و هم منابع انسانی توسعهیافته برخوردار است. ما منابع زیرزمینی و درآمدهای خوبی مثل نفت و گاز داریم که میتوانیم بهصورت صحیح از آن استفاده کنیم.
فتحی پور تصریح کرد: نباید بگویم که تحریم هستیم و باید کشور را به سمت و سویی مثل ژاپن و چین پیش ببریم که تا بتوانیم چند کشور را هم وابسته کنیم، نه اینکه خودمان وابسته چند کشور باشیم.
در شعار حمایت میکنیم و در عمل هیچ هستیم
وی در پاسخ به این سؤال تولید در کشور ما پشت دیوارهای بلندی مانند بانکها و بروکراسی اداری مانده است، بیان کرد: رفع موانع تولید در دستور کار داریم و امیدواریم بتوانیم مقداری از مشکلات آن را حل کنیم؛ البته در کل نمیتوانیم تغییری ایجاد کنیم و این معضل است که متأسفانه ما از تولید فقط در شعار حمایت میکنیم و در عمل هیچ هستیم.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: همه تولیدکنندگان در همه زمینهها و از همه دستگاههای دولتی گلهدارند و برای حل آن در کشور باید یک انقلاب بی افتد.
قوانین مزاحم احصا شد
فتحی پور ادامه داد: در کمیسیون اقتصادی مجلس بر اساس سیاستهای اقتصاد مقاومتی وقت گذاشتیم و کل قوانین مزاحم را احصا و به رئیس مجلس ارائه کردیم که ایشان دستور دادند آن را برای ارائه به حصن علنی مجلس تدوین و آماده کنند.
وی با بیان اینکه سعی میکنیم مجلس حداقل یک خروجی در بحث اقتصاد مقاومتی داشته باشد، گفت: تلاش ما این است که بتوانیم قوانینی که با سیاستهای اقتصاد مقاومتی مغایرت دارد را ملغی کنیم و بروکراسی اداری را کاهش دهیم و تا کشور بتواند هم پیشرفت و درآمد بیشتر کسب کند و همه در بحث امنیت اقتصادی که کشور را میتواند توسعه دهد، کاری کرده باشیم.
فتحی پور ادامه داد: این طرح احتمالاً در ابتدای سال 94 به صحن علنی مجلس میرود و اگر این اتفاق رخ دهد کمیسیون اقتصادی مجلس به وظیفهاش عمل کرده است.
سه شنبه 19 اسفند 1393 ساعت 10:04
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]