واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ اسفند ۱۳۹۳ (۱۰:۴۰ق.ظ)
براي نخستين بار در جهان توسط دانشجوي واحد علوم و تحقيقات صورت گرفت: تصفيه و گندزدايي آب به روش پلاسماي سرد اتمسفريک موج - براي نخستين بار، تصفيه و گندزدايي آب به روش پلاسماي سرد اتمسفريک در مرکز تحقيقات فيزيک پلاسما توسط دانشجوي کارشناسي ارشد واحد علوم و تحقيقات، بررسي و صورت گرفت.
به گزارش خبرگزاري موج، زهره رشمئي، دانشجوي کارشناسي ارشد رشته فيزيک گرايش اتمي و مولکولي واحد علوم و تحقيقات، بابيان اينکه امروزه استفاده از پلاسما در علوم و مهندسي موردتوجه ويژه دانشمندان قرارگرفته است، گفت: استفاده از تکنولوژي پلاسما در محيطزيست و پزشکي يکي از فنآوريهاي نوظهور است و کاربرد پلاسما بهعنوان گندزدا در آب و فاضلاب يکي از اين موارد است.
وي افزود: طبق گزارشهاي سازمان بهداشت جهاني کمبود منابع آبي و آلودگي منابع آبي يک بحران براي بهداشت عمومي محسوب ميشود و هرساله ميليونها نفر به دليل بيماريهاي ناشي از آب آلوده جان خود را از دست ميدهند و از بين بردن آلودگي ميکروبي و شيميايي آبهاي آلوده هزينههاي بسياري را به همراه دارد.
رشمئي روش مرسوم گندزدايي در آب و فاضلاب را بر پايه استفاده از کلر دانست و ادامه داد: استفاده از کلر جهت ميکروبزدايي آب يک روش شيميايي بوده که داراي مضراتي است و دانشمندان همواره به دنبال يافتن روشهاي ميکروبزدايي جايگزين ميباشند.
وي بابيان اينکه استفاده از تکنولوژي پلاسما در گندزدايي آب در کشورهاي محدودي موردمطالعه قرارگرفته است، اظهار داشت: مطالعهاي با اين گستردگي که بسياري از پارامترهاي فيزيکي و شيميايي را در آب بررسي کرده باشد براي اولين بار در جهان در مرکز تحقيقات فيزيک پلاسما واحد علوم و تحقيقات انجامشده است.
رشمئي بررسي خاصيت ميکروبکشي پلاسما در آب، تحقيق در مورد گونههاي فعال پلاسما توليدشده در آب و بررسي اثرات مضر و جانبي پلاسما در آب را اهداف موردبررسي در اين تحقيق دانست و گفت: اين مطالعه با آلوده کردن آب شرب استريل با غلظت بالاي دو باکتري شاخص در آلودگي آب، اشرشيا کولي و انتروکوکوس فکاليس انجام شد.
اين دانشجوي کارشناسي ارشد واحد علوم و تحقيقات بابيان اينکه نتايج اين مطالعه نشان داد که پلاسما در زمان کوتاهي قادر به از بين بردن باکتريها است، گفت: بر اساس اين پژوهش همچنين عامل اصلي گندزدايي توليد مولکول H2O2 و ميدانهاي الکتريکي در اثر تابش پلاسما روي سطح آب است.
وي افزود: استفاده از H2O2 بهعنوان جايگزين مناسبي براي روشهاي مرسوم گندزدايي آب در حال مطالعه است که در اثر تابش پلاسما روي سطح آب نيز مولکول H2O2 توليد ميشود.
رشمئي با اشاره به اينکه بسياري از پارامترهاي فيزيکي و شيميايي آب براي اولين بار در اين مطالعه اندازهگيري شد، اظهار داشت:. نتايج حاکي از آن است پلاسما در پارامترهاي سختي کل، کدورت، سولفات، فسفات، کل جامدات محلول، ازن، هدايت الکتريکي، دما، حجم، اکسيژن محلول و pH تأثيري ندارد.
وي از انجام بررسيهاي لازم براي حل مشکل افزايش دو پارامتر نيترات و نيتريت در اثر پلاسما در آب با ايجاد تغييرات جزئي در نوع پلاسما، شرايط تابش و گاز مورداستفاده در مرکز تحقيقات فيزيک پلاسما واحد علوم و تحقيقات خبر داد و گفت: نتايج اين تحقيق نشان داد پلاسما قدرت ميکروبکشي بسيار بالايي دارد بهطوريکه بعد از چند ثانيه از تابش پلاسما روي سطح آب ميليونها باکتري از بين رفت.
لازم به ذکر است، اين پژوهش در ايران براي اولين بار با همکاري مرکز تحقيقات فيزيک پلاسما به سرپرستي دکتر محمود قرآن نويس و آزمايشگاه تخصصي آب و فاضلاب اداره کل تعمير و نگهداري واحد علوم و تحقيقات که معتمد سازمان محيطزيست است انجام شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]