تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835997401
چرا ایرانیان «لطیفهساز» شدهاند؟
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: چرا ایرانیان «لطیفهساز» شدهاند؟
جوکها دو دستهاند؛ سفید و سیاه و طیف بزرگتری از جوکها نیز از لطیفه تا شایعه و برچسبزنی را شامل میشوند. جوکهای سفید همانند موسیقی، شعر و... وارد شده و باعث پیشرفت و جلای یک جامعه میشوند، اما جوکهای سیاه دو کار را انجام میدهند؛ یا مثل یک گلوله شلیک میکنند یا مثل یک سم رسوب کرده و آرام آرم از پای درمیآورند.
به گزارش نامه نیوز، روزنامه قانون در این رابطه آورده است: مسخره کردن، جوک ساختن و دستانداختن افراد به هر شکلی، شده عادت بسیاری از ما. کافی است از کسی یا گروهی، حرفی یا کاری اشتباهی سر بزند تا هجوم جوکها و پرتوپلاها به سمتش سرازیر شود. یا اینکه کسی نقصی در رفتار یا حتی چهره و بدنش داشته باشد تا همان نقص را بزرگ کرده و چون چماقی بر سرش بکوبیم. البته این کار، تنها به نقص و اشتباهات افراد ختم نمیشود و بدبختانه تا حدی خلاقیم که جریانها و وقایع (حتی تلخترینها) را سوژه خود قرار داده و به هر شکلی که میشود دربارهشان جوک میسازیم. مثلاً همین داستان اسیدپاشی - که واقعاً جریانی تلخ و بسیار بد بود و سالهاست در کشورمان رایج است - را تعدادی از جوانان مبتکر و در عین حال بیکارمان به بدترین شکل، مورد تفریح و سرگرمی خود و همچنین آزار دیگران قرار دادند، یا مثلاً همین مذاکرات ایران و 1+5 که مورد خوبی شده تا باز هم مردم طناز به جوکسازی مشغول شوند و فقط بگویند و بخندند.
سؤال اینجاست که این عادت زشت و آزاردهنده چرا اینقدر در فرهنگ و جامعه ما ریشه کرده؟ آیا این امر ریشه تاریخی دارد یا فقط در زمانه ما اینطور است؟ البته از حق نگذریم که طنزهای اعتراضی، بحثی ورای مسخره کردن هستند و در جای خود ارزشمندند. اما در این گزارش سعی شده تا به سؤالاتی که مطرح شد، پاسخی درخور داده شود. در این گزارش، چنین مسألهای از منظر جامعهشناسی بررسی شده که بد نیست شما هم آن را بدانید.
محسن رنانی - استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان:
جوکهای سیاه، ضدتوسعه است
جوکها دو دستهاند؛ سفید و سیاه و طیف بزرگتری از جوکها نیز از لطیفه تا شایعه و برچسبزنی را شامل میشوند. جوکهای سفید همانند موسیقی، شعر و... وارد شده و باعث پیشرفت و جلای یک جامعه میشوند، اما جوکهای سیاه دو کار را انجام میدهند؛ یا مثل یک گلوله شلیک میکنند یا مثل یک سم رسوب کرده و آرام آرم از پای درمیآورند. جوکهای سیاه آرام آرام هویت، غیرت و ارزشهای کشور را نابود میکنند این جوکها شامل جوکهای قومیتی، مذهبی و جنسی میشوند. اطلاعرسانی، تخلیه روانی و رساندن انتقاد به مسئولان، از کارکردهای جوک هستند، اما این جوکهای سیاه شلیک میکنند به توسعه و توسعه کشور را آرام آرام نابود میکنند.
توسعه نیازمند ویژگیهای خاص خود است و انسانهای دارای اعتماد به نفس، مدیرانی که ریسکپذیر باشند، سرمایهگذاران پُر دل و جرأت که بتوانند به مدیران اعتماد داشته باشند تا کار پیش برود از ویژگیهای توسعهاند. یعنی اگر اعتماد میان جامعه، مردم، مدیران و دولت از بین برود، شکست آن جامعه قطعی خواهد بود. پس جامعهای پیشرفت میکند که میان سرمایهدار و مدیرانش اعتماد باشد و ریسکپذیری مدیرانش برای انجام کارهای جدید در بالاترین حد خود باشد. جوکهای سیاه شخصیتها را ترور میکنند؛ برای مثال در کشور ما محبوبترین شخصیت فوتبالی کشور یعنی علی دایی ترور شخصیتی میشود، اما در انگلستان دیوید بکام به عنوان محبوبترین بازیکن فوتبال آن کشور تکریم میشود و از او پولهای هنگفتی به جیب میزنند. اگر جامعه متخصص ساخت جوکهای سیاه شد باید نگران این جامعه بود زیرا به دست خود مردمانش از توسعهیافتگی باز میماند. جوک سیاه اعتمادبه نفس، اتحاد و همبستگی ملی را از بین میبرد. اگر میبینید در کشور ما زنان کاندیدا نمیشوند یا مدیریتی را به دست نمیگیرند، اگر میبینید قدرت ریسکپذیری پایین است و کسی با کسی تعامل ندارد و مردم از تعامل میترسند به این دلیل است که همه زیر ذرهبین هستند، میترسند از اینکه اشتباهی رخ دهد و بعد آماج حملات جوک شوند و زیر شلیک شایعات کمر راست نکنند.
علی رفیعی - دکترای جامعهشناسی و استاد دانشگاه اصفهان:
جوکها تسکیندهنده آلام هستند
به نظر میرسد سخره گرفتن بیشتر در ارتباطات شکل میگیرد. اگر یک رسانه کاری انجام داد یا کسی فیلمی ساخت، این سخره گرفتن محسوب نمیشود و بیشتر طنز است. اما در مجموع اگر بخواهید به لحاظ تاریخی در ایران بررسی کنید، جوک به معنای اینکه دیگران را در نظر بگیریم و آنها را موضوع خنداندن دیگران قرار دهیم، در تاریخ ایران جنبه سیاسی داشته و پررنگ هم بوده است. غالباً به لحاظ جامعهشناختی، مردمی که نه به لحاظ تعداد بلکه به لحاظ قدرت و ثروت در اقلیت بودند نمیتوانستند برخورد مناسبی با صاحبان قدرت و ثروت داشته باشند، برای همین دست به ساخت جوک، لطیفه و مسخره کردن میزدند. ابزار جوک و لطیفه و مسخره کردن یکی از قویترین ابزار در آن زمان به شمار میرفت. بنابراین میبینیم که جوکها تا حد زیادی جنبه سیاسی دارند و حتی نمونههای اجتماعی هم باز جهتگیریهای سیاسی دارند. اما در جنبه فردی هم همین است. فرض کنید کسی که عهدهدار مسئولیت یا سمتی در ادارهای است، چنین کسی اگر کمی ظلم کند و انتقادپذیر نباشد، محلی برای ساخت جوک برای زیردستانش میشود. در واقع زیردستان با این شیوه میخواهند با رئیسشان مقابله کنند.
بنابراین جوکها کارکرد دارند و به نوعی این جوکها به افراد در سطح قدرت و ثروت پایینتر، تسکین میدهند. همین که باعث میشود به بالادستی بخندند و یک فشار روانی را تخلیه کنند برایشان کافی است! بنابراین کارکردهای مثبت هم دارد. اما با گذشت زمان، در برخی از موقعیتها میبینید که همین جوکها آنقدر بیحد و مرز پیش میروند که تبدیل به خصومتهای قومی میشوند و لطمه بسیاری به کشور وارد میکنند؛ مثلاً اگر شما به شهری دیگر سفر کنید و بگویید که از کدام شهر میآیید، سریعاً جوکهای ساختهشده در رابطه با شهر شما در ذهن آن افراد میآید و به چیز دیگری فکر نمیکنند. پس تا این حد جوکها قدرت دارند و هویت ما را شکل میدهند. اما درباره اتفاقاتی مثل اسیدپاشی و دیگر وقایع که مورد تمسخر واقع میشوند، باید از هر دو طرف نگاه کرد. یعنی هم جنبه مثبت دارد و هم منفی. جنبه مثبت آن است که به نوعی تخلیه شدن است و مسخره گرفتن وقایع تلخ به نوعی باعث التیام روحی فرد و جامعه و به خصوص جمعیت قربانی میشود. اما یک جاهایی هم روی جمعیت قربانی تأثیر بد میگذارد و بیشتر دل آنان را جریحهدار میکند و از اینرو کارکرد منفی آن بیشتر است.
در نتیجه اینکه جوکها دو کارکرد مثبت و منفی دارند؛ گاهی ابزاری برای پاییندستها میشوند تا به نوعی اعتراض سیاسی و اجتماعی کنند و گاهی تبدیل به جنگ روانی بینقومی میشوند.
منبع: ایسنا
۲۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]
صفحات پیشنهادی
چرا ايرانيان به لطيفهسازي روي آوردهاند؟ |اخبار ایران و جهان
چرا ايرانيان به لطيفهسازي روي آوردهاند جوک به معنای اینکه دیگران را درنظر بگیریم و آنها را موضوع خنداندن دیگران قرار دهیم در تاریخ ایران جنبه سیاسی داشته و پررنگ هم بوده است غالبا به لحاظ جامعهشناختی مردمی که نه به لحاظ تعداد بلکه به لحاظ قدرت و ثروت در اقلیت بودند نميتواانتقاد ظریف از ترویج اسلام هراسی در غرب /چرا این تعداد اتباع غربی عضو داعش شدهاند؟
انتقاد ظریف از ترویج اسلام هراسی در غرب چرا این تعداد اتباع غربی عضو داعش شدهاند وزیر امور خارجه در سخنرانی خود در بخش عالی رتبه شورای حقوق بشر سازمان ملل با انتقاد از رویکرد دوگانه غرب در موضوع حقوق بشر گفت داعش نماینده اسلام نیست و باید ریشه های داعش را بشناسیم به گزارش نوضعیت دندان ایرانیان بحرانی است
وضعیت دندان ایرانیان بحرانی است رئیس دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اشاره به رقم ۵ ۱ شاخص DMFT در کودکان ۶ ساله گفت هر کودک ۶ ساله ایرانی به طور متوسط ۵ دندان پوسیده کشیده شده و یا ترمیم شده در دهان دارد به گزارش فرهنگ نیوز حمید صمدزاده در همایش ارتقای سلامت دهان و دچرا زنان با دستمزد کم کار میکنند؟
چرا زنان با دستمزد کم کار میکنند رحمت الله پورموسی - دبیرکل کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور - معتقد است زنان ذاتا در کار خود دقت زیادی دارند و به همین دلیل بهرهوری آنها بالاست اما به دلیل نیاز به کار حاضرند هر سختی را تحمل کنند و همین امر موجب سوء استفاده از آنها میشود خچرا سوپرمارکتها الکل طبی میفروشند؟ |اخبار ایران و جهان
چرا سوپرمارکتها الکل طبی میفروشند معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز با اشاره به ممنوعیت فروش الکل طبی در سوپرمارکتها گفت جز در داروخانهها ارائه الکل در هر واحد و فروشگاه دیگری خلاف قانون است کد خبر ۴۸۱۸۲۸ تاریخ انتشار ۱۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۷ - 08 Marchعلل مرگ ایرانیان آنالیز میشود |اخبار ایران و جهان
علل مرگ ایرانیان آنالیز میشود معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به آنالیز علل مرگ ایرانیان ۳۵ تا ۷۰ سال گفت برنامه ثبت سرطان جمعیتی یکی از زیر ساختهای اصلی برنامه ملی کنترل سرطان است که در تهران و در ۱۰ استان کشور اجرا میشود کد خبر ۴۸۱۲۶۷ تاریخ انتشار ۱۵ اسفند ۱رئیس هیأت نظارت بر انتخابات شورایاریهای شهر تهران ۹۵ درصد از داوطلبین شورایاریها تائید صلاحیت شدهاند/ اعلام
رئیس هیأت نظارت بر انتخابات شورایاریهای شهر تهران۹۵ درصد از داوطلبین شورایاریها تائید صلاحیت شدهاند اعلام اسامی از فردارئیس هیأت نظارت بر انتخابات شورایاریهای شهر تهران با اشاره به اینکه ۹۵ درصد از داوطلبین چهارمین دوره انتخابات شورایاریها تائید صلاحیت شدهاند گفت اسامی افعلل مرگ ایرانیان آنالیز میشود
علل مرگ ایرانیان آنالیز میشود معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به آنالیز علل مرگ ایرانیان ۳۵ تا ۷۰ سال گفت برنامه ثبت سرطان جمعیتی یکی از زیر ساختهای اصلی برنامه ملی کنترل سرطان است که در تهران و در ۱۰ استان کشور اجرا میشود خبرگزاری تسنیم رضا ملک زاده یکی از فعاچرا برخی بازیگران ایرانی مخدر مصرف میکنند؟
چرا برخی بازیگران ایرانی مخدر مصرف میکنند هفته نامه سلامت سراغ این سوژه رفته که برخی بازیگران پشت صحنه فیلمها موادمخدر مصرف میکنند آرش مجیدی بازیگر زیر هشت آخرین گناه رستگاران شیدایی و ارمغان تاریکی در پاسخ به این پرسش گفت پاسخ به این سؤال سخت است اما من به شخصه ترجیح مچرا جوانان کمر درد می گیرند؟!
تراز بررسیها نشان میدهد که موارد بروز کمر درد در جوانان افزایش یافته که این موضوع دو دلیل عمده و مهم دارد به گزارش تراز محمدرضا درستکار متخصص طب فیزیکی و توانبخشی میگوید این تصور که کمر درد مختص افراد مسن و سالمند است تصوری نادرست است و خلاف آن بارها ثابت شده است ویچند درصد ایرانیان بالای 60 سال هستند؟
چند درصد ایرانیان بالای 60 سال هستند آمار سالمندان در سالهای اخیر در دنیا معمولا به ازای هر ۱۰۰ خانم ۷۰ یا ۸۰ مرد در سنین بالای ۶۰ سال است اما در ایران به ازای هر ۱۰۰زن ۱۱۲مرد وجود دارد به گزارش نامه نیوز یدالله ابوالفتحی ممتاز عضو هیئت گروه سالمندی دانشگاه علوم بهزیستی و تواندلایل بروز بیسوادی و کاهش نیافتن تعداد بیسوادان/ یک سوم ایرانیان تحصیلات زیر متوسطه دارند
دلایل بروز بیسوادی و کاهش نیافتن تعداد بیسوادان یک سوم ایرانیان تحصیلات زیر متوسطه دارند رییس سازمان نهضت سوادآموزی گفت براساس سرشماری سال 90 یک سوم ایرانیها دارای تحصیلات زیر متوسطه هستند بنابراین برای توانمندسازی افراد راهی به جز آموزش وجود ندارد به گزارش نامه نیوز علیکاربران ایرانسل توسط آمریکا شنود نشدهاند
سخنگوی اپراتور دوم عنوان کرد کاربران ایرانسل توسط آمریکا شنود نشدهاند سخنگوی ایرانسل گفت جمالتو از سال ۲۰۰۷ یکی از تأمین کنندگان سیمکارتهای ایرانسل بوده اما کلیدهای رمز در ایران روی سیمکارتهای خام قرار میگرفته است به گزارش فرهنگ نیوز جاسوسی آمریکا و انگلیس از سیمکشما نظر بدهید؛ چرا هر ساعت ۱۸ طلاق در ایران ثبت می شود؟
شما نظر بدهید چرا هر ساعت ۱۸ طلاق در ایران ثبت می شود جامعه > خانواده - مدیرکل آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور گفته که در ایران هر ساعت 18 طلاق ثبت می شود طی 11 ماه از سال جاری 147هزار و 219 طلاق ثبت شده به طور متوسط ماهانه 13 هزار و 384 مورد شبانهکلیه فروشی ایرانیان در خارج از کشور!
کلیه فروشی ایرانیان در خارج از کشور رییس هیات مدیره انجمن بیماران کلیوی ایران گفت گزارش ها به این انجمن حاکی از این است که عده ای از طریق کردستان به خارج از کشور برای فروش کلیه خود اعزام می شوند خبرگزاری ایرنا رییس هیات مدیره انجمن بیماران کلیوی ایران گفت گزارش ها به این انجمنسالاری: 95 درصد از داوطلبین شورایاریها تائید صلاحیت شدهاند/ اعلام اسامی از فردا
سالاری 95 درصد از داوطلبین شورایاریها تائید صلاحیت شدهاند اعلام اسامی از فردا رئیس هیأت نظارت بر انتخابات شورایاریهای شهر تهران با اشاره به اینکه ۹۵ درصد از داوطلبین چهارمین دوره انتخابات شورایاریها تائید صلاحیت شدهاند گفت اسامی افراد تائید شده فردا اعلام خواهد شد به گزچرا از سریال های ترکیه استقبال می شود؟
چرا از سریال های ترکیه استقبال می شود جامعه > آسیبها - فردین علیخواه در راستای تحقیقاتی که در حوزه وسایل ارتباط جمعی به ویژه شبکه های ماهواره ای دارم این روزها سعی می کنم وضعیت شبکه های ماهواره ای در کشورهای خاورمیانه را بشناسم بخشی از منابعی که مطالعه می کنم مقا-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها