واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: چرا دل درد میگیریم؟
کارشناس و مدرس امداد و نجات جمعیت هلالاحمر استان کرمانشاه با بیان اینکه عوامل مختلفی در بروز دلدرد موثر است، اظهار کرد: تقریبا در همه دلدردها تمامی اعضای داخلی شکم از روده کوچک و بزرگ گرفته تا کبد و پانکراس، کلیهها و طحال دخیل هستند.
آفتاب: شهریار نوریالاصل در گفت و گو با ایسنا، در خصوص علل درلدردها گفت: برخی دلدردها ناشی از عدم تحمل لاکتوز است که در برخی افراد به دنبال مصرف شیر و لبنیات ایجاد میشود و همراه با نفخ، اسهال، یبوست و کراپ عضلانی است.
نوریالاصل افزود: بهترین روش برای رفع دلدرد این افراد پرهیز از مصرف شیر و لبنیات است و این افراد میتوانند کلسیم مورد نظر خود را از طریق سبزیجات تامین کنند.
کارشناس و مدرس هلالاحمر تصریح کرد: در برخی افراد حساسیت به پروتئین موجود در گندم میتواند موجب بروز حساسیت شود و با علائمی مانند نفخ، اسهال و یبوست همراه شود.
نوریالاصل اظهار کرد: التهاب پانکراس یا لوزالمعده نیز میتواند موجب دردشکم شود که این درد همراه با سوزش شدید معده و پیچش شدید، درد در شکم که به سمت کمر انتشار مییابد و نیز با حالت تهوع و استفراق شدید همراه است.
وی افزود: همچنین بر اثر اختلالات معده نیز زخمهای گوارشی همراه با دردهای شدید و گزنده در شکم ایجاد میشود که زمان درازکشیدن بلافاصله بعد از صرف غذا با فشار بر روی معده بیشتر میشود.
وی اظهار کرد: در برخی موارد نیز عفونتهای باکتریایی و مصرف برخی داروها مانند آسپرین و یا مصرف الکل و دخانیات میتواند موجب افزایش اسیدمعده و عامل اصلی ایجاد زخممعده و دردهای آن باشد.
وی تصریح کرد: در برخی موارد نیز سنگ کیسهصفرا میتواند باعث بروز التهابهای دردناک شکمی شود، زیرا این سنگها همان سنگهای ریز و سفت حاصل از کلسترول و رنگدانهها هستند که در کیسه صفرا جمع شده و باعث بروز درد شدید در قسمت راست فوقانی شکم میشوند.
وی با بیان اینکه کیسه صفرار در زیر کبد قرار داشته و وظیفه تولید صفرا برای هضم مواد چرب را برعهده دارد، مصرف موادغذایی پرچرب و چاقی را از جمله عوامل اصلی در بروز سنگ کیسه صفرا دانست.
نوریالاصل مسمومیتها را نیز یکی از عوامل بروز دلدرد عنوان کرد و افزود: اینگونه دلدردها معمولا به دنبال ورود باکتریهایی مانند سالمونلا یا ویروس بروز کرده و موجب دلدرد، نفخ، کراپ عضلانی، تهوع و استفراغ و اسهال میشود.
وی تصریح کرد: همچنین افرادی که عادت دارند زیاد در آب استخر و دریاچه شنا کنند یا آب و غذای آلوده و یا گوشت نپخته مصرف میکنند، از آنجا که بیشتر در معرض انگلها از جمله "ژیاردیا" قرار میگیرند امکان ابتلا به دلدرد در آنها وجود دارد.
این کارشناس هلالاحمر استان کرمانشاه ریفلاکس معده به مری را به علت ایجاد مشکل در دریچه معده از جمله دیگر موارد بروز دلدرد عنوان کرد و افزود: در اینگونه موارد اسید معده به سمت مری آمده و باعث سوزش معده، درد در قفسه سینه و دلدرد میشود.
نوری اصل تصریح کرد: این مورد با مصرف غذاهای چرب تشدید شده و به همین علت توصیه میشود این افراد در کنار مصرف داروهای ضداسید، تغذیه خود را اصلاح کرده و از پرخوری به طور جد پرهیز کنند.
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]