تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):براى بهشت درى است‏بنام (ريان) كه از آن فقط روزه داران وارد مى‏شوند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842898818




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

در نشست تحلیل و بررسی کتاب «نیست‌انگاری و شعر معاصر»/۱ امینی: میرشکاک، پرومته است/ نجف‌زاده: زرین‌کوب از قوت قلم میرشکاک تعریف می‌کرد


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در نشست تحلیل و بررسی کتاب «نیست‌انگاری و شعر معاصر»/۱
امینی: میرشکاک، پرومته است/ نجف‌زاده: زرین‌کوب از قوت قلم میرشکاک تعریف می‌کرد
یک منتقد ادبی و استاد دانشگاه گفت: میرشکاک پرومته‌ای است که روشنایی و نور آتش را به فضای سرد اداری می‌آورد و رنج آن را خود تحمل می‌کند.

خبرگزاری فارس: امینی: میرشکاک، پرومته است/ نجف‌زاده: زرین‌کوب از قوت قلم میرشکاک تعریف می‌کرد

● گزارش تصويري مرتبط
-------------------------------


به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، نشست تحلیل و بررسی کتاب «نیست انگاری و شعر معاصر» اثر یوسفعلی میرشکاک با حضور مصطفی محدثی خراسانی، اسماعیل امینی، محمدباقر نجف‌زاده بارفروش، علی‌محمد مودب، کامران شرفشاهی، یوسفعلی میرشکاک نویسنده کتاب و جمعی از علاقمندان به شعر معاصر در خبرگزاری فارس برگزار شد. *مقالات میرشکاک به معنای واقعی مقاله است در این مراسم دکتر اسماعیل امینی به کتاب میرشکاک اشاره کرد و گفت: برای مطالعه این کتاب یک روز سرکار نرفتم زیرا این کتاب جاذبه‌ای داشت که آن را نتوانستم رها کنم و از همین جهت قدر این کتاب را بیش از دیگران می‌دانم زیرا به خاطر فعالیت در دانشگاه با این کتاب سر و کار دارم. وی افزود: امروز کتاب‌ها و مقالات دانشگاهی بسیار مضحک است و به فرم‌های اداری شباهت پیدا کردند و زمانی که این مقالات را با مقالات اساتید گذشته مقایسه می‌کنیم می‌بینیم که مقاله‌های میرشکاک به معنای واقعی مقاله است. مقاله که فرم اداری نیست بخواهیم آن را در یک چارچوب بنویسیم اما متاسفانه امروز مقالات تبدیل به یونیفورم شده است. کتاب میرشکاک پروای فرم و یونیفورم از نظر شکل و محتوا ندارد. این استاد دانشگاه در ادامه گفت: مقالات قدیمی مانند جنگل است که در بخشی با یک درخت کهن روبرو می‌شویم و در جایی دیگر با یک نهال مواجه هستیم و همه این‌ها در کنار هم زیباست اما مقالات امروز مانند پارک‌های مصنوعی که در شهرها می‌سازند است.

وی اضافه کرد: در مباحث مربوط به شعر غالبا با این مسئله روبرو هستیم که در نقدهایی که برای اشعار می‌نویسند دیده می‌شود که نقد نیستند اما هیچ کس به خاطر رودربایستی آن را بیان نمی‌کند. اساتید به ما یاد داده‌اند که اگر چیزی را خواندیم و چیزی دستگیرمان نشد بدانیم که نگارنده‌اش نیز مطلبی را از نوشته‌اش دریافت نکرده، اما در کتاب میرشکاک که یک کتاب تخصصی است هر خواننده‌ای متوجه موضوع خواهد شد. *شارلاتانیسم علمی رایج شده است اسماعیل امینی در ادامه گفت:‌ شارلاتانیسم علمی امروز رایج شده و در مقالات علمی گل‌آلود کردن آب مرسوم شده تا با این روش کسی به عمق مطلب علمی پی نبرد، اما در کتاب «نیست انگاری و شعر معاصر» ما با یک زبان روان و بسیار علمی روبرو هستیم. امروز می‌بینیم که نام‌ها فقط نام هستند و غیر از بزرگی نام خود چیزی ندارند و میرشکاک بر خلاف این جریان حرکت کرده و از نام فاصله گرفته و به محتوا رسیده است. جامعیت در تاریخ، فلسفه، بلاغت و ... در این کتاب وجود دارد و این جامعیت در یک نفر از نوادر روزگار است. *میرشکاک پرومته است وی در پایان گفت:‌ امروز دغدغه‌های افراد کارمندی شده و همین که میرشکاک توانسته از این فضا بیرون قرار بگیرد امر پسندیده‌ای است. میرشکاک پرومته‌ای است که روشنایی و نور آتش را به فضای سرد اداری می‌آورد و رنج آن را خود تحمل می‌کند. *میرشکاک همواره گفتمان ساز بوده است مصطفی محدثی خراسانی در بخش دیگری از این نشست گفت: میرشکاک همواره نه تنها نوشته‌ها و اشعارش بلکه حضورش گفتمان‌ساز بوده و سرفصل‌هایی را گشوده که دیگران باید به آن بپردازند معمولا میرشکاک به اجمال به موضوعی اشاره می‌کندو دیگران باید مفصل به سراغ آن بروند. وی افزود: میرشکاک به عنوان یکی از شاعران جریان‌ساز مطرح است و آنچه در مورد وی می‌توان گفت جنون مقدس در قلم و عمل وی است. شاعران تمام عیار دارای عطا و لقایی هستند که میرشکاک هم عطای گرانقدری دارد و هم لقای روح‌نواز.

این شاعر و منتقد ادبی ضمن اشاره به خاطره‌ای از میرشکاک گفت: در مراسم رونمایی کتابی از بیدل دهلوی حضور داشتم برای این برنامه از هفته‌های قبل برنامه‌ریزی شده بود و از سخنرانانی مشخص کرده بودند اما از سخنرانی آن افراد  چیزی دستگیر جمع نشد. برگزار کننده آن مراسم به تکاپو افتادند و سراغ میرشکاک  که متواضعانه در گوشه‌ای نشسته بود رفتند تا در مورد بیدل سخن بگوید. او در مراسم مذکور به عوالم دیگری وصل شد و سخنانی فی‌البداهه در وصف بیدل بیان کرد. سخنانش چنان شوری در جان مخاطبان انداخت که از خاطره‌ها پاک نخواهد شد. همواره قلم، شعر ، نثر و از همه مهم‌تر محضر میرشکاک جریان‌ساز، گفتمان‌ساز و گشاینده سرفصل‌های تازه‌ای بوده است. *میرشکاک به ادبیات آبرو بخشیده است کامران شرف‌شاهی در این مراسم گفت: ظهور شخصیت میرشکاک در ادبیات یک اتفاق مبارک است و البته صراحت وی در میان شاعران کمیاب است شعر میرشکاک توام با اندیشه است. خاطرات از میرشکاک بسیار است و از دیر باز محضری دوست‌داشتنی داشته است. وی فرد بی‌ادعایی است و این بی‌ادعایی چشمگیر است.

وی افزود:‌دانش میرشکاک به ادبیات آبرو بخشیده است و منتقدان وی نتوانستند نقدی علمی و مستدل بر وی وارد کنند و شاهد بودیم که جوشش در یوسفعلی روز به روز بیشتر شده است. با توجه به حجم کارهای منتشر شده از وی همچنان همان خضوع قدیمی در وجودش هست و هیچگاه فریب این ظواهر دنیا را نخورده است. *میرشکاک معلم نسل ما بوده است علی‌محمد مودب ضمن قرائت قطعه شعری به شخصیت میرشکاک اشاره کرد و گفت: بخش مهمی از شخصیت نسل ما در مدرسه‌ای شکل گرفته که میرشکاک معلم آن بوده است مقدمه‌های کوتاه و دو صفحه‌ای استاد میرشکاک بر کتاب‌ها نگاه ما را عوض می‌کرد و می‌دیدیم که این نگاه بی‌پیرایه چقدر می‌تواند ساده باشد.

وی شعری برای میرشکاک در این نشست قرائت کرد: بادبان -سینه چاک توفان‌ها- دل به دریا زده است تا به ابد خمره خالی‌ست از شراب اما دل سفالی که  مست تا به ابد   بادها را بکش به دنبالت موج‌ها را ببر به اقیانوس موج دریای خویشتن تا کی؟ بهل ای رود سر به اقیانوس   بیرق فتح قله‌های جهان گیسوی لحظه‌های سرکش توست در شب سرد و کور سنگستان دل ما گرم رقص آتش توست   ای کهن سال سرو ایرانی! خطر برگ برگ ما بنویس های ققنوس شعله‌های حیات! از سفرهای مرگ ما بنویس *نوشته‌های میرشکاک متغیرالاحوال و ازمنه است دکتر محمد باقر نجف‌زاده بارفروش در این مراسم گفت: نوشته‌های میرشکاک مانند خودش متغیر‌الاحوال و ازمنه است این کتاب مانند تمام کارهای دیگر میرشکاک دارای فراز و فرودهای است و نشان می‌دهد که از حیث زبان و فرم متفاوت است و حاکی از زمان‌های متفاوت در نگارش مطالب دارد. *زرین‌کوب از قوت قلم میرشکاک تعریف می‌کرد وی افزود: البته در این اثر ما شاهد قوت قلم نیز هستیم. زرین‌کوب از قوت قلم میرشکاک تعریف می‌کرد و سحرآمیز بودن قلم وی بر همگان آشکار است. میرشکاک سوای شجاعت قلم زیبایی نیز دارد و چقدر زیبا خواهد بود که از آثار میرشکاک در کتب درسی آورده شود، زیرا نسل امروز باید با قلم وی آشنا شوند. شیوایی و متکلم بودن نثر وی چشمگیر است و میرشکاک از حیث زبان بی‌تکلف است. *جنبش نرم‌افزاری و ارادت به میرشکاک موجب چاپ کتاب شد امرایی که انتشار کتاب «نیست انگاری و شعر معاصر» از سوی انتشارات روزگار نو را بر عهده داشت،‌گفت: ما در نشر فقط به تولید کتاب نگاه نمی‌کنیم بلکه با توجه به یک عقبه فکری به نشر می‌نگریم انتشار کتاب از سوی روزگار نو با توجه به مباحثی ذیل عنوان جنبش نرم‌افزاری صورت می‌گیرد و با توجه به ارادتی که نسبت به میرشکاک داشتیم در اولین گام کتاب وی را چاپ کردیم. انتهای پیام/

93/12/12 - 12:54





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن