تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):ریشه های کفر سه چیز است:حرص و بزرگ منشی نمودن و حسد ورزیدن.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805248589




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- 97 درصد از بهره برداران مراتع قروه در قالب طرح ممیزی شناسایی شده اند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 97 درصد از بهره برداران مراتع قروه در قالب طرح ممیزی شناسایی شده اند سنندج - ایرنا - رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری قروه گفت: 97 درصد از بهره برداران مراتع شهرستان قروه در قالب طرح ممیزی مراتع شناسایی شده اند و برای 25 روستای شهرستان قروه طرح مرتعداری تهیه و تصویب شده است.


به گزارش ایرنا، امجد پرویزی شامگاه دوشنبه در نشست هماهنگی بزرگداشت هفته منابع طبیعی در فرمانداری قروه، افزود: 112 هزار هکتار از مراتع این شهرستان نقشه برداری شده است و در حال حاضر 48 هزار و 498 هکتار از مراتع این شهرستان دارای سند مالکیت به نام دولت است.
پرویزی اظهار کرد: در شهرستان قروه 167 هزار هکتار اراضی ملی و مرتع وجود دارد که این میزان 12 درصد مراتع استان و 54 درصد مساحت کل شهرستان را شامل می شود.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری قروه به ویژگی های منابع طبیعی این شهرستان اشاره کرد و افزود: سالانه بیش از 46 هزار تن علوفه در قروه تولید می شود که ارزش ریالی آن 242 میلیارد ریال است.
وی با اشاره به اینکه ارزش زیست محیطی مراتع شهرستان بیش از 726 میلیارد ریال است، گفت: سالانه بیش از هزار کیلوگرم کتیرای سفید مفتولی به ارزش 250 میلیون ریال در شهرستان تولید می شود که نشان دهنده استعداد موجود در زمین های زراعی منطقه است.
پرویزی با اشاره به اینکه در حال حاضر جمعیت دامی وابسته به مراتع در این شهرستان 4.5 برابر ظرفیت مجاز است، افزود: جمعیت دامی وابسته به مراتع در قروه 270 هزار و 845 واحد است در حالی که ظرفیت چرای مجاز در مراتع 59 هزار و 517 واحد دامی برآورد شده و 211 هزار و 328 واحد دامی در حال حاضر مازاد بر ظرفیت مراتع واقعی شهرستان است.
به گفته وی تعداد خانوار بهره بردار مراتع در شهرستان حدود هشت هزار و 398 خانوار است و وابستگی دامداران برای امور دامپروری به منابع طبیعی حدود 47 درصد است.
این مسوول با بیان اینکه تیپ گیاهی غالب شهرستان گون است ادامه داد: سایر گونه های دیگر نیز اعم از خوراکی، صنعتی و دارویی در مراتع شهرستان نظیر شنگ، قاز یاغی، کنگر، ریواس، بومادران، باریجه، آویشن و کتیرا هر ساله مورد بهره برداری قرار می گیرد.
پرویزی به عوامل سیل خیزی شهرستان نیز اشاره کرد و افزود: حساس بودن خاک بعضی از زیر حوزه ها، تجاوز به حریم آبراهه ها، تبدیل حریم ها به زمین زراعی، پوشش ضعیف گیاهی، شیب تند و پایین بودن زمان تمرکز روان آب در فیزیوگرافی، زراعت در شیب های بالای 10 درصد، بهره برداری بی رویه از معادن مخصوصا در شیب های تند حوزه ها به فرسایش خاک منجر شده است و با رگبارهای تند، امکان سیل را افزایش داده است.
وی با اشاره به ویژگی های بارز و برجسته منابع طبیعی شهرستان قروه، افزود: سطح قابل توجه و تنوع نسبتا چشمگیر معادن، وجود انواع سنگ، معدن طلای داشکسن، معدن سنگ آهن گلالی و معادن پوکه برخی از این ویژگی ها است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری قروه به مشکلات حاد منابع طبیعی این شهرستان اشاره کرد و گفت: وجود ابهامات و مغایرت در مدارک و مستندات مربوط به آمار اراضی ملی، اراضی کشاورزی و اختلاف فاحش بین اسناد و مدارک با وضعیت موجود از جمله مشکلات است.
به گفته وی طولانی بودن زمان رسیدگی به پرونده های تخریب و تصرف اراضی ملی و در نتیجه افزایش احتمالی وقوع مشکل و موثر نبودن مجازات متصرفین از دیگر مشکلات منابع طبیعی این شهرستان است.
پرویزی با اشاره به بهره برداری بیش از حد و غیر اصولی از منابع طبیعی و تخریب عرصه های منابع طبیعی و پیامدهای منفی ناشی از آن، افزود: این امر باعث از بین رفتن گونه های گیاهی مرغوب اعم از داروهای خوراکی و صنعتی، تشدید روان آب، تشدید فرسایش و کاهش ذخیره نزولات آسمانی است.
وی مشاعی بودن اسناد و نسق های زراعی و بغرنج شدن رسیدگی به اختلاف بین زارعین و متولیان منابع طبیعی، عدم هماهنگی بین دستگاه های متولی، ناکافی بودن توجه و حمایت مدیران و مسوولین رده های مختلف اجرایی و برنامه ریزی ضعیف نسبت به اهمیت و ارزش منابع طبیعی و ضعف مشارکت از سوی آحاد مختلف جامعه در ارتباط با حفاظت، احیاء و توسعه منابع طبیعی را از دیگر مشکلات قابل توجه منابع طبیعی این شهرستان ذکر کرد.
پرویزی گفت: نیاز بهره برداران و مشکل تامین معیشت و در نتیجه بهره برداری بی رویه از منابع طبیعی، کافی نبودن نیروی انسانی، اعتبارات عمرانی و امکانات در اختیار و ایجاد حریق در مراتع به دلایل مختلف از دیگر مشکلات منابع طبیعی شهرستان قروه است.
وی به ظرفیت ها و فرصت های شهرستان در حوزه منابع طبیعی قروه اشاره کرد و افزود: وجود مراتع و امکان برداشت محصولات علوفه ای، خوراکی، دارویی و صنعتی و همچنین وجود معادن متنوع و ارزشمند در سطح شهرستان که در صورت برنامه ریزی جامع و کامل استعداد ایجاد اشتغال و درآمدزایی قابل توجهی دارد.
این مسوول، ایجاد مشاغل و صنایع جانبی مرتبط بر مواد معدنی قابل استحصال، جمع آوری و ذخیره نزولات آسمانی و افزایش توان اکولوژیکی مراتع از طریق پروژه های مختلف اصلاحی و احیاء مراتع، پروژه های آبخیز داری و آبخوانداری را از ظرفیت های حوزه منابع طبیعی قروه دانست.
وی ادامه داد: وجود ایستگاه تولید بذر گیاهان مرتعی با قابلیت کشت و تولید بذر گونه های مختلف علوفه ایی و دارویی و وجود عرصه های طبیعی با چشم انداز مطلوب در راستای سیاحت و گردشگری از دیگر ظرفیت های شهرستان در حوزه منابع طبیعی است.
پرویزی با اشاره به برخی نارسایی و ضعف در تدوین و اجرای برنامه های مربوط به بهره برداری از منابع پایه تولید آب و خاک گیاهی، افزود: متاسفانه منابع به شدت در معرض زوال قرار گرفته است به طوری که سیر قهقرایی این منابع ارزشمند به وضوح قابل لمس و درک می باشد.
به گفته وی افت بیش از 42 متر سطح ایستایی دشت قروه، آلودگی شدید آب و خاک بر اثر مصرف بی رویه کود و سم، از بین رفتن پوشش گیاهی و مشکل اخیر ریزگردها است که تجدید نظر و چاره اندیشی در زمینه های مذکور ضرورتی اجتناب ناپذیر است تا روند تخریب متوقف گردد.
هر ساله از 15 تا 21 اسفند به عنوان هفته منابع طبیعی نامگذاری شده است.ک/2
7345/6108



12/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن