تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):بالاترین عبادت، عفت شکم و شهوت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804270128




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- پزشک خانواده و نظام ارجاع/ صیانت از منابع داخلی ، منطبق با اقتصاد مقاومتی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پزشک خانواده و نظام ارجاع/ صیانت از منابع داخلی ، منطبق با اقتصاد مقاومتی شیراز - ایرنا - ابلاغیه رهبر معظم انقلاب به رؤسای قوای سه گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در رابطه با اقتصاد مقاومتی به عنوان منشور اصلی راهبرد سیاست های نظام اسلامی ، شاهراهی فرا روی مسوولان و سیاستگذاران و تصمیم سازان نظام اسلامی قرار داد که اجرای دقیق آن می تواند راهگشای بسیاری از مسایل و مشکلات جامعه ما باشد .


به گزارش خبرنگار ایرنا ، در این ابلاغیه که بر لزوم حفظ منابع داخلی و جلوگیری از هدر رفت منابع تاکید شده آمده است : ایران اسلامی با استعدادهای سرشار معنوی و مادی و ذخائر و منابع غنی و متنوع و زیرساخت های گسترده و مهم تر از همه، برخورداری از نیروی انسانی متعهد و کارآمد و دارای عزم راسخ برای پیشرفت، اگر از الگوی اقتصادی بومی و علمی برآمده از فرهنگ انقلابی و اسلامی که همان اقتصاد مقاومتی است، پیروی کند نه تنها بر همه مشکلات اقتصادی فائق می آید و دشمن را که با تحمیل یک جنگ اقتصادی تمام عیار در برابر این ملت بزرگ صف آرایی کرده، به شکست و عقب نشینی وا می دارد، بلکه خواهد توانست در جهانی که مخاطرات و بی اطمینانی های ناشی از تحولات خارج از اختیار، مانند بحران های مالی، اقتصادی، سیاسی در آن رو به افزایش است، با حفظ دستاوردهای کشور در زمینه های مختلف و تداوم پیشرفت و تحقق آرمان ها و اصول قانون اساسی و سند چشم انداز بیست ساله، اقتصاد متکی به دانش و فناوری، عدالت بنیان، درون زا و برون گرا، پویا و پیشرو را محقق سازد و الگوئی الهام بخش از نظام اقتصادی اسلام را عینیت بخشد.
در بند هایی از سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری بر تأمین امنیت غذا و درمان و ایجاد ذخایر راهبردی با تأکید بر افزایش کمی و کیفی تولید تاکید شده و مدیریت مصرف با تأکید بر اجرای سیاست های کلی اصلاح الگوی مصرف و ترویج مصرف کالاهای داخلی همراه با برنامه ریزی برای ارتقا کیفیت و رقابت پذیری در تولید را برجسته ساخته است.
نگاهی به سیاست های کلی اجرای طرح پزشک خانواده که اکنون دراستان های فارس و مازندران در حال اجرا است نشانگر آن است که اساسا طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع نیز با تاکید بر رعایت الگوهای اقتصاد مقاومتی تدوین شده و بر این اصول منطبق است.
آنچه از سوی وزارت بهداشت و درمان مورد تاکید قرار گرفته این است که برخی مفاد برنامه توسعه پنجم مانند پزشک خانواده و نطام ارجاع همچنان جزو استراتژی های اصلی نظام سلامت است که در سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری هم مورد تأیید قرار گرفته و بنابراین تعطیل بردار نیست اما حتماً در مورد روند اجرا و مسیر اجرای آن اصلاحاتی مد نظر است که در تدوین برنامه ششم لحاظ می شود.
توجه به مباحث ارتقای سلامت عمومی، تقویت و تسری دیدگاه سلامت محوری نسبت به درمان محوری و تاکید بیشتر بر پیشگیری، به جای درمان، در نظام ارجاع و پزشک خانواده از اهمیت ویژه ای برخوردار است و این موارد دقیقا منطبق با بندهای اصلی ابلاغیه سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی است .
همچنین این طرح بر تشخیص بیماری های پنهان در اقشار جامعه با انجام غربالگری ، کاهش مصرف دارو و هزینه های جانبی، کاهش مراجعات غیرضروری به متخصصان و ایجاد رضایت کلی مردم از طرح تاکید دارد که در نظر گرفتن این اهداف نیز در راستای اقتصاد مقاومتی و حفظ منابع اصلی در کشور است .
شکی نیست که منابع مالی که به طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع اختصاص می یابد منابعی محدود است که اگر به خوبی مورد صیانت قرار نگیرد قطعا این طرح را با مشکل مواجه خواهد ساخت .
کاهش پرداختی از جیب مردم و افزایش پرداخت های دولت برای تامین هزینه های بستری مردم در طرح پزشک خانواده باید بشدت مورد صیانت قرار گیرد که اضافه فعالیت های تشخیصی در کنار این موارد انجام نشود .
انجام آنژیوها ، آندوسکوپی ها و کلونوسکوپی های غیر ضروری از جمله مواردی است که در طرح پزشک خانواده باید مورد توجه قرار گیرد و از آن جلوگیری شود ، این موارد تشخیصی در جای خود خوب و ضروری است اما آیا این اطمینان وجود دارد که حال که از جیب دولت هزینه موارد تشخیصی پرداخت می شود ، بی رویه و بی ضابطه موارد تشخیصی تجویز و اعمال نمی شود؟
در گفت و گویی که با محمد هادی ایمانیه رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام دادیم محورهای اصلی اقتصاد مقاومتی و انطباق طرح پزشک خانواده با اقتصاد مقاومتی به بحث گذاشته شد و ابهام های موجود در رابطه با نگرانی های اجرای این طرح شفاف سازی گردید.
ایمانیه دراین زمینه اظهار داشت :برای آنکه از درجه رضایت مردم از اجرای طرح پزشک خانواده در شیراز اطمینان حاصل کنیم بین 16 هزار نفر در مناطق مختلف شهر شیراز نظر سنجی هایی انجام شد که بر اساس آن بیش از 60 درصد مردم شیراز از طرح پزشک خانواده بسیار راضی یا راضی بودند و کمتر از 40 درصد ناراضی بودند و دلایل نارضایتی آنها نیز بررسی شده و امید است به طرحی ایده آل دراین زمینه دست یابیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه اولویت های اصلی طرح پزشک خانواده را تشریح کرد و گفت : اگر درمان محوری جای خود را به سلامت محوری بدهد قطعا هزینه ها نیز کاهش خواهد یافت و این موضوع هدف اصلی طرح پزشک خانواده است که منطبق با اقتصاد مقاومتی نیز می باشد.
ایمانیه اضافه کرد : ما هر چه به پیشگیری و غربالگری و سلامت محوری بپردازیم هزینه ها کاهش می یابد و کاهش هزینه ها منطبق با اقتصاد مقاومتی و در راستای سیاست های کلی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری است ، تجربه و علم هر دو نشان داده و ثابت کرده که درمان یک میلیون برابر پیشگیری هزینه دارد یعنی هزینه پیشگیری یک میلیون بار کمتراز هزینه درمان است و این در همه موارد تاکید شده که پیشگیری بر درمان مقدم است .
وی با توضیح کلی اقتصاد مقاومتی مد نظر مسوولان کشور و تشریح سیاست های وزارت بهداشت و درمان برای پیاده سازی پزشک خانواده و نظام ارجاع گفت : اقتصاد مقاومتی به معنی فشار بیشتر بر مردم و صرفه جویی بیشتر از سوی مردم نیست ، پزشک خانواده بار مالی مردم را کاست و در عین حال منطبق بر اقتصاد مقاومتی هم هست .
ایمانیه ادامه داد : اقتصاد مقاومتی به معنی صیانت از منابع و بهره وری بیشتر است ، در پزشک خانواده هزینه بیشتر از سوی دولت پرداخت می شود برای اینکه مردم مراجعه غیر ضروری به پزشکان نداشته باشند و درمان غیر ضروری انجام ندهند و داروی غیر ضروری مصرف نکنند و این به معنی صیانت از منابع است .
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در رابطه با دغدغه ها و نگرانی های مردم در اجرای طرح پزشک خانواده نیز گفت : مهمترین نگرانی مردم در شیراز این است که برخی می گویند چرا ما نباید مستقیم به فوق تخصصها مراجعه کنیم! ، این دقیقا هدف اصلی پزشک خانواده است که مراجعه به فوق تخصصها را هدفمند کند.
وی ادامه داد: علم پزشکی ثابت کرده که 90 درصد موارد کار درمانی در سطح پایین تری توسط پزشک خانواده قابل اجرا و قابل حل است ، وقتی ما می توانیم با یک دهم هزینه کاری را انجام دهیم چرا باید10 برابر بیشتر برای همان کار هزینه کنیم ، این کاهش هزینه ها دقیقا مورد تاکید اقتصاد مقاومتی است و در سیاست ها ی ابلاغی نیز آمده است .
ایمانیه در رابطه با جلوگیری از مفاسد و استفاده از ابزارهای نظارتی در پزشک خانواده برای صیانت از منابع و پرهیز از زیاده روی در موارد تشخیصی نیز گفت : دراین رابطه به شکل نرم افزاری مراکز مستقری در برخی از بیمارستان ها ایجاد کرده ایم ، در بیمارستان نمازی و بیمارستان شهید فقیهی این مراکز اکنون فعال است و در حال رصد کردن نسخه های پزشکان هستند که با بررسی این نسخ ، آمار انجام و ارجاع موارد تشخیصی از جمله آندوسکوپی ها و کلونوسکوپی ها مشخص می شود ، رصد این موارد مشخص می کند که موارد تشخیصی اضافه و غیر ضروری انجام نشده باشد .
وی اضافه کرد : همه این موارد برای این است که از منابع پزشک خانواده بیشتر صیانت کنیم ، نظارت ها دراین زمینه واقعا قوی و مستمر است و اجازه سوءاستفاده را نمی دهد و موجب می گردد که اهداف اصلی طرح پزشک خانواده در راستای اقتصاد مقاومتی محقق گردد.
در مجموع آنچه به عنوان برآیند کار در نظام ارجاع و پزشک خانواده به دست می آید این است که از منابع به ویژه منابعی که محدودیت بیشتری در تامین آن وجود دارد بهنگام و به جا استفاده گردد .
دغدغه ها و نگرانی هایی که در میان همه ی طبقات جامعه پزشکی اعم از پزشکان عمومی، پزشکان متخصص، دندانپزشکان عمومی و متخصص، داروسازان، کاردانان و کارشناسان مامایی، سایر کارشناسان پروانه دار پزشکی و نیز، مراکز بیمارستانی، آزمایشگاهی، رادیولوژی و پاراکلینیکی وجود دارد کاهش یابد ، سلامت محوری جای خود را به درمان محوری بدهد و صیانت از منابع که اصل اولیه و اساسی اقتصاد مقاومتی است مورد توجه قرار گیرد تا جامعه ای متناسب با شان ملت بزرگ ایران ترسیم گردد.ک/4
6113/ 5054



11/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن