تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 13 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه چيز است كه هر كس نداشته باشد نه از من است و نه از خداى عزّوجلّ. عرض شد: اى ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820465468




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- کرباسیان: فساد توسعه کشور را به خطر می اندازد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کرباسیان: فساد توسعه کشور را به خطر می اندازد تهران - ایرنا - رییس شورای عالی جامعه حسابداران رسمی کشور گفت: فساد اقتصادی موجب به خطر افتادن سرمایه گذاری و توسعه کشور می شود و ریسک برگشت سرمایه برای سرمایه گذاران بالا می رود.


مهدی کرباسیان روز یکشنبه در پنجمین کنفرانس سالانه پیشگیری از تقلب و سوءاستفاده های مالی، اظهار داشت: وجود فساد اقتصادی در یک سیستم سبب می شود ریسک برگشت سرمایه برای سرمایه گذاران بالا رود که این امر در نهایت توسعه کشور را به خطر می اندازد.
وی افزود: انتظار نمی رود در محیط فاسد رشد و توسعه اقتصادی تحقق پیدا کند و این موضوع در کشورهای مختلف دنیا نیز به اثبات رسیده است.
رئیس شورای عالی جامعه حسابداران رسمی کشور بر لزوم تقویت حوزه نرم افزاری در نظام اقتصادی کشور تاکید کرد و گفت: اصلاح این تفکر که مبارزه با فساد تنها با عوامل سخت افزاری و قوه قهریه به نتیجه می رسد، ضرورت دارد و در واقع اصلاح قوانین و مسدود ساختن مسیر بروز فساد، به عنوان یک اولویت مطرح است.
وی دو نرخی بودن ارز و نامتناسب بودن تعرفه واردات با نیاز واقعی جامعه را از عوامل شکل گیری فساد اقتصادی و بروز پدیده قاچاق دانست و اضافه کرد: نبود شفافیت و ثبات در قوانین، فضای بروز تخلفات مالی را ایجاد می کند و گسترش می دهد.
کرباسیان وجود رسانه های آزاد را یکی از اصلی ترین ابزارهای مبارزه با فساد و تقلب دانست و افزود: اطلاع برخی افراد از احتمال تغییر تعرفه ها برای دوره های آتی نیز موجب بروز سوء استفاده های مالی می شود.
به گفته وی، تصویب اصلاح قانون مالیات در سال 1380 موجب شد تا نرخ مالیاتی به صورت پلکانی افزایش و تجمیع شود، این در حالی است که عده ای معتقد بودند با تصویب قانون جدید، تبعیض ایجاد می شود و درآمدهای دولت نیز کاهش خواهد یافت، اما پس از اجرایی شدن قانون تجمیع مالیات ها نه تنها درآمد دولت کاهش نیافت، بلکه افزایش پیدا کرد و پدیده دو دفتری که در برخی شرکت ها رایج شده بود، از بین رفت.
کرباسیان برنامه ریزی بلندمدت و پیشگیری از مراحل ابتدایی را یکی از اقدامات موثر برای مبارزه با فساد دانست و گفت: چنانچه کنترل های لازم از مرحله حسابرسی داخلی شرکت ها صورت می گرفت، هیچگاه ارقام کلان تخلفات مالی بروز پیدا نمی کرد.
به اعتقاد رئیس شورای مزبور، توجه به حسابرسان مستقل نیز اهمیت ویژه ای در کنترل و پیشگیری از فساد دارد و نمی توان در بروز یک تخلف مالی تنها سراغ مدیران رفت بلکه کل یک جامعه، قوانین، اجرای مقررات و غیره نیز اهمیت دارد.
وی خاطرنشان ساخت: تجهیز سیستم های حسابرسی به فناوری های روز یکی از عواملی محسوب می شود که در بسیاری از کشورهای توسعه یافته نتایج مثبتی در برداشته است.
پنجمین کنفرانس سالانه پیشگیری از تقلب و سوء استفاده های مالی، روزیکشنبه (امروز) در سالن همایش های پژوهشگاه نیرو برگزار شد. راهبرد این کنفرانس پیشگیری اعلام شد.
بررسی شاخص های ایران در فساد و سوء استفاده های مالی و نقشی که در بالابردن هزینه های زندگی و جامعه برجای می گذارد از جمله مباحثی بود که در این گردهمایی تشریح شد.
در این کنفرانس همچنین وجود مطبوعات آزاد یکی از راه های موثر شفاف سازی و مبارزه با فساد اقتصادی خوانده شد.
سازمان بین المللی شفافیت درباره دامنه فساد مالی و اداری در کشورهای مختلف جهان سال 2007 گزارشی را منتشر کرد که برپایه آن گستردگی فساد، شاخص هایی را تدوین کرده و براین اساس، کشورهای مختلف از نظر وجود میزان فساد مالی و اداری در هر یک از آنها رده بندی شده اند.
در گزارش مربوطه این سازمان، کشورهای دانمارک، فنلاند و سنگاپور با شاخص عددی یک دارای کمترین میزان فساد ارزیابی شده اند، درحالی که کشورهای برمه و سومالی، با شاخص های عددی 179 در پائین ترین رده قرار دارند.
جایگاه ایران در این گزارش شاخص عددی 131 ذکر شده که معادل شاخص های تعیین شده برای کشورهای بروندی، هندوراس، لیبی، نپال، فیلیپین و یمن است.
شاخص نسبت داده شده به افغانستان 172 است که این کشور را در کنار چاد و سودان قرار داشت.
سازمان بین المللی شفافیت از نظر گستردگی فساد مالی برای تاجیکستان شاخص 150 را تعیین کرده بود که هم سطح جمهوری آذربایجان، بلاروس، لیبریا، قرقیزستان و زیمبابوه است.
اقتصام (1)1559**1558



10/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن