واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: گشایش فرهنگی با رویکرد توسعه پایدار - ابراهیم محمد حسینی * سست شدن عناصر فرهنگی و خرده فرهنگ ها به دلیل رسوخ فرهنگ های دیگر، تسلط فناوری بر فرهنگ و برآیند جهانی شدن در کشور، راه را بر رشد و تعالی فرهنگ ها بسته و آنها را به سمت فراموشی سوق داده است اما دولت تدبیر و امید با اقدامات فرهنگی در تعالی این مسیر گام بر می دارد.
امروز کشور به توسعه فرهنگی نیاز دارد و دولت در این مسیر قرار گرفته است، مسیری که باید بحث جوانان و تحولات فرهنگی، جایگاه بخش فرهنگ، هنر و گردشگری در اقتصاد استان ها، بررسی اعتیاد به اینترنت و شبکه های اجتماعی، ارتقای سواد سلامت، رسانه و مهارت های زندگی، استفاده از نهادهای مردمی جهت ارتقای آموزش های همگانی، افزایش همبستگی اجتماعی و ترویج قانون گرایی در اولویت قرار گیرند.
از مهمترین نظرگاه های دکتر روحانی هم دیدگاه فرهنگی اوست، بخشی ازدیدگاه رییس دولت تدبیر و امید، مبنی بر حفظ فرهنگ های محلی و تقویت آنها در راستای حفظ تمدن بشری و دستاورهای انسانی است.
حوزه ای که به استناد سخنان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، صیانت از فرهنگ، کمک به ارتقای سطح فرهنگ عمومی، تقویت نهادهای صنفی و تشکل های مدنی، ارتقای منزلت اجتماعی فعالان عرصه اطلاع رسانی و فرهنگ و هنر، صیانت از تنوع و تکثر فرهنگی، رونق اقتصاد فرهنگ و هنر، بهره گیری از ظرفیت های فناوری اطلاعاتی و ارتباطی در جهت تحقق اهداف فرهنگی را نیاز دارد.
بی تردید دریچه فرهنگ و هنر در بستر این سیاست ها و برنامه ریزی ها با زدودن نگاه های امنیتی و پرهیز از مداخله قدرت سیاسی و با نظارت مناسب توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گشایش خواهد یافت زیرا فرهنگ گنجینه ای غنی و سرشار است که با مولفه هایی چون ظرافت، اعتدال ، معنویت و دانش می توان آن را توصیف کرد و امکان درخشش این گوهر یگانه را فراهم آورد.
با این رویکرد، باورمان بر آن است که دولت یازدهم با دور اندیشی درصدد آن است تا با زیربنای فرهنگ، اقتصاد، اجتماع و سیاست را نیز سامان دهد اقتصادی که امروز تفکر فروش تک محصولی، واسطه گری و انحصار طلبی آن را محاصره کرده و اجازه رشد و سامان یافتن را نمی دهد.
دکتر روحانی بی تردید دیدگاه فرهنگ محور را با رویکرد توسعه پایدار برای دولت و ملت انتخاب کرده است زیرا تاکید وی بر رفع معضلات و مشکلات فرهنگی - اجتماعی است و در صورت تحقق توسعه پایدار است که توسعه در تمام امور جامعه بشری محقق خواهد شد.
امروزه توسعه پایدار به عنوان یک فرایند، لازمه بهبود و پیشرفت است، فرایندی که اساس بهبود وضعیت و از بین برنده کاستی های اجتماعی فرهنگی جوامع است.
در شرایط حاکم بر ایران اسلامی که پیشرفت نامتعادل در بدنه کشور مشاهده می شود از توسعه پایدار به منزله نیروی محرکه پیشرفت متعادل، متناسب و هماهنگ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی می توان سود برد.
بسیار جای امیدواری است که خیز بلند دولت دکتر روحانی مبنی بر رفع معضلات با رویکرد توسعه پایدار است؛ توسعه ای که در آن مولفه هایی چون انسان، کودکان و جوانان، محیط زیست، زنان، فرهنگ، آموزش، علم، اخلاق، امنیت، مشارکت و حکمرانی محلی مطلوب مطرح هستند که با مروری بر این مولفه ها، خواهیم دید که جامعترین دیدگاه توسعه پایدار است.
*خبرنگار ایرنا در استان کردستان
09/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]