واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رسیدن به توسعه پایدار نیازمند ایجاد اشتغال است زنجان - ایرنا - مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای وزارت آموزش و پرورش گفت: رسیدن به توسعه پایدار در کشور نیازمند ایجاد اشتغال بوده و ارائه آموزش های اولیه و مقدماتی برای تحقق این مهم در هنرستان ها امکان پذیر است.
سید محسن حسینی مقدم روز چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه زنجان افزود: در زمان حاضر 41 درصد از دانش آموزان دوره دوم متوسطه کشور در هنرستان های فنی و حرفه ای مشغول به تحصیل هستند که هدف از این آموزش ها آشنا کردن دانش آموزان با مهارت های فنی و حرفه ای است تا استعدادهای مهارتی آنان ارتقا یابد.
وی با بیان اینکه در آموزش های هنرستانی به دنبال شکوفایی استعدادهای مهارتی و ارتباط توانایی بین مغز و دست دانش آموزان هستیم، یادآورشد: در سند چشم اندار 1404 جایگاه ایران به عنوان جایگاه اول اقتصادی و علمی شناخته شده که برای رسیدن به آن و توسعه پایدار باید به سمت ایجاد اشتغال حرکت کرد.
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای وزارت آموزش و پرورش گفت: آموزش هایی که در زمان حاضر در هنرستان های کشور به دانش آموزان ارایه می شود، زمینه ساز اشتغال در آینده است، این مراکز دانش آموزانی را تربیت می کنند که بتوانند به عنوان نیروی ماهر وارد بازار کار در جامعه شوند.
حسینی مقدم خاطرنشان کرد: هرم شغلی به گونه ای است که متاسفانه به ازای هر تکنسین چهار مهندس در کشور وجود دارد در حالی که باید به ازای هر یک مهندس چهار تکنسین و بین 10 تا 12 کارگر وجود داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه آموزش های هنرستانی به دنبال تربیت تکنسین و نیروی ماهر است، اظهارکرد: آموزش های فنی و حرفه ای در 43 رشته ارایه می شود که از تعداد، 20 رشته در صنعت، چهار رشته کشاورزی و 19 رشته در زمینه خدمات و در کار و دانش هم 266 رشته برای تحصیل دانش آموزان وجود دارد.
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای وزارت آموزش و پرورش گفت: دغدغه والدین در خصوص ادامه تحصیل فرزندان خود در هنرستان ها مرتفع و این عده بعد از اتمام تحصیل در این مدارس، بلافاصله وارد دانشگاه فنی و حرفه ای به عنوان متولی رسمی آموزش های دولتی، دانشگاه علمی کاربردی و دانشگاه آزاد اسلامی شده و در سطح فوق دیپلم، کارشناسی و کارشناسی ارشد ادامه تحصیل می دهند.
حسینی مقدم تاکید کرد: دانش آموزان فارغ التحصیل از هنرستان ها برای ادامه تحصیل در مراکز آموزش عالی کشور هیچگونه منعی ندارند.
وی افزود: در پنج سال آینده باید 48 درصد از دانش آموزان در هنرستان های کشور ادامه تحصیل دهند که این اقدام به منظور توجه به اشتغال جوانان انجام می شود.
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای وزارت آموزش و پرورش گفت: سال آینده برای ارتقای کیفیت آموزشی، برنامه های مختلفی در کشور اجرا می شود که برگزاری مسابقات علمی و عملی به میزبانی استان قزوین در فروردین و اردیبهشت و شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی به میزبانی زنجان در مرداد سال آینده از جمله این برنامه ها می باشد.
حسینی مقدم، مهمترین برنامه آموزش فنی و حرفه ای آموزش و پرورش را فرهنگ سازی و شناساندن رشته های فنی و حرفه ای بیان کرد و افزود: این مهم باید با حضور مسوولان دستگاه تعلیم و تربیت در بین خبرنگاران و اطلاع رسانی از طریق انجمن های اولیا و مربیان در مدارس انجام شود.
وی، از اختصاص 260 میلیارد ریال اعتبار برای تجهیز هنرستان های کشور خبر داد و خاطرنشان کرد: 100 در صد این مبلغ اخذ و در بین هنرستان های کشور تقسیم شده است که قبل از این، 20 تا 40 درصد از اعتبارات تجهیز هنرستان ها به این بخش تخصیص می یافت.
7325/6085/1772
29/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]